Сака Јован пржени јајца, а од ова малово шо да испржам, нема да можи да бодни А и заради железото, давам месо почесто. Значи најпаметно ми е ич да не давам од овие или да давам повремено. Колку време се варат? Исто ко кокошкино јајце? Едит: сега читам, се препорачуваат живи, бидејќи 80% од нутритивните вредности се уништуваат при термичка обработка. Живо јајце?
Не, прекинаа на 8-9 месеци со ноќното млеко. Прво ги намалував дозите, а по некој период почнав да ги презаспивам без млеко.
Тогаш стануваште три пати за млеко, на ад беше моето. Преку ден воопшто не давав ад. На 16м. сам престана да пие и ја сврза ноќта.
Уф, како успеа бе мама да ја презаспиваш. Мојата беше на комбинирано и стануваше секој саат. Кога ја одбив намали со станувањето, сега 3-4 пати. Не на секое станување ама морам да и дадам инаку таман ќе ја оставам во креветче и станува.
Живи јајца на бебе не би дала ни потполошката да ми е домашно милениче . Туку како ги пржиш јајцата? Јас до сега избегавав пржење ко метода, ама цело време варено јајце давам, ќе му здосади.
Ја од кога ја одбив почна за вода да ми се буди. 2 пати вода бара. Жедна е од жешково, а и научена изгледа е течности навечер да внесува дека цицка систем беше една година навечер.Ама пие и пак е кома.
Се зачитав вчера, демек потполошката несела јајца со дебела лушпа и тесни пори и не постоела можност за зараза со салмонела. Ама не е па само салмонела. Во секој случај, му дадов едно сварено, го мавна смешано со павлака, ќе ги додадам и другите ама не ден за ден, оти сакам и кокошконо јајце и месо да му давам па да не му дојди многу. Јајце пржам ко за нас. На нелеплива тава капка маслиново и или кајгана (почесто) или омлет му правам. Варено ми ја јади само жолчката, белката не ја сака, па варам само за да го смешам во нешто, вообичаено пржам. Ако ептен не сакаш пржено, можиш и печено во модли за мафини, сакаш чисто јајце, сакаш смешано со некој зеленчук.
Ад или цица? Мојата дека слабо јаде си викам барем ноќе млеко да си пие. Една неповикана комшивка возрасна ми вика...денски не ти јаде бидејќи ноќе ти пие млеко. А млеко ноќе пие максимум 240мл. Шо знам ми се чини не е многу.
На АД е, пие околу 150мл по оброк. Ама преку ден си јаде 3 оброка и 2 ужинки. А исто слабичка е, околу 9кг.
Нормално е одбивање на ручек? Благо све ќе изеде, ручек никако, пред да почне во градинка на година ипол почнавме со парчиња, во градинка е во јасли и му блендаат, сега му е све помешано, дома уста не отвара за ручек а почнал и во градинка да нејаде. Можно е од тројките што ги вади? 21 мес е
Убаво ти кажала комшиката, деца кои пијат количински млеко се генерално нејадачи (не сите, не генерализирам, ама повеќето). 240мл не е малку имајќи предвид дека после година максимално 500мл млеко дневно треба да внесе, вклучувајќи тука и млечни производи. Млекото дава ситост и држи долго време, па детето не осеќа потреба за храна, а често дава и подуеност како лажна ситост (од лично искуство бидејќи сум нетолерантна на лактоза). И плус, ноќта не е за јадење, ноќта е за спиење, кај твоето дете главните оброци се ноќе, ако велиш дека е нејадач. Пробај да го тргнеш млекото, ќе плаче неколку ноќи, ама ќе издржиш. Давај го преку ден ако не сакаш да го тргнеш сосема.
Мојава од година навака пие 240 во период од 24 часа,така да тоа не е малку, ситна е мојава 9.5 на 18 месеци.. Намали навечер, почни по помалку да даваш, наместо 120, 90 па 60 ... за еден месец макс би требало да се одвикне навечер.
Фала мами. Скоро ја одбиввод цице и за да не е нагло и давам ад. Бидејќи и претходно беше на цице и ад. Но мака мачевме со млеко. После 5иот месец едвај пиеше 400 мл дневно а и не ја прифати и цврстата храна од почеток. Вчера пред спиење и дадов 120мл и ноќеска уште 100ка испи само . Не е од децата шти се трескаат по млеко. Жива катастрофа сме со јадњето. И дека се будеше на секој саат морав да и дадам 2 пати ноќе. Барем јас да сврзам 2 саата. Ќе намалувам полека. А ноќното пиење пример што има врска со дневното јадење. Дење не и давам млеко.(има 13м)
Цела нoќ дoдека спие бебе, 1 гoд и 3 месеци мoра да ме држи за кoса малце да мрднам, мижи и бара кoса. Не се издржува цела кoса ми jа искина, прoбанo сo "карање" не успева, еднoставнo мoра да ме држи. Дo кoга е периoдoв, не се издржува?