Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. a.principessa

a.principessa Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    89
    Па и јас сум со таа мисла, затоа ете 2год има а не сум дала уште. Пијат и двајцата многу јогурт и јадат општо млечни производи.
    Оки фала!

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. a.principessa

a.principessa Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2022
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    89
    Игнорирам..мислам дека тогаш ништо не слушаат, безразлика што и да збориш.
    Мене така ден два, само поглед еден и продолжувам што сум почнала.

3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Pa so ubavo si zborenje. Pelenata so igracka u raka, vo sediste isto. Mene maka mi e sto e lepenka za mene ne mozam ja da se spremam. Spremam dete maz ja vadi nadvor da seta za jas da se spremam. So tatko i zbor ne pusta sedi vo sedists se vozi gleda. Jas koa sum vristi....koa neam sila ili nema drugo tel i davam pesni da glea

4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.650
    Ќерка ми уште пред годинка , бебенце беше и се појави една на нога , мислам дека нема други досега (5ипол години е ) Син ми 20месеци нема сеуште.

Син ми тие работи ги изведува |( Го викам да го пресоблечам и одма Не ми вика |( ако го земам без да сака плачки ечење на ниво :x Нешто му давам пример парфеми :tmi: многу сака да ги отвара/затвара или слики да гледа многу сака исто. Ако не бива од овие давам телефон , или нешто за грицкање :bandit:
    За надвор немам мака за возење шетање прв е на врата :D Ама пресоблекувањето низ нос ми го ваде затоа:bug: Се тешам со тоа дека се фази ќе им мине :whew: Исто и него му почна на 18-19м сега на 20м веќе не е како на старт со премногу отпор.

5. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    1.371
    Мајки и јас сум со вас исто за менување пелена и облекување, ни бега кога му менуваме :rofl::rofl:
    Имам прашање , моето сака кај мене да е 24/7 и останатите по дома ( кај баба, дедо, тета , тетин и дада ) ама најмногу кај мене сака секако сепак прашањето ми е зашто не сака баш кај таткому да седи цело време без проблем кога сме дома а со другите останати нема проблем , јас се шетам по дома да досредам малку ?
    пример си заигра 5мин и одма доаѓа , ме бара , никако неможам да средам по дома.
    По надвор некако го залажуваме да го земе таткому во раце , значи буквално едвај..ж
    Во фаза ли е некоја, ќе помине?? Ќе се заигра ли некогаш со таткому , баш голем мерак ми е да ги гледам и кога ќе порасне да играат фудбал..

6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    15.488
    Мајки знаете ли од кога може на дете да му се дава какао да пие. Знам дека е добро за железото ама содржи и одредена количина на кофеин...

7. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    5.725
    На првото уште првата недела му излезе една, гледам дека има уште една две нови. Второто исто има една-две, а е 10 месеци.
    Мали кафеави се овие.
    Јас сум многу склона кон бемки, а и татко им, па најверојатно и генетиката има улога.

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.593
    Јас не му давам да пие, ама во кашите му ставам какао во прав.

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.755
    Мојата од раѓање е така. Лепенка за мене. Во татко ѝ нејќе да оде, често пати и плаче кога ја земе и се тегле кон мене. Поголемата па обратно правеше, татко ѝ е омилен. Не знам стварно како може така

На mal.ecka и sani99 им се допаѓа ова.
  10. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.905
    После година можи да се дава. Добро е за железото ако не се комбинира со млеко.

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Жени, син ми има многу лоша кашлица, со секрет.
    Педијатарот ми рече до утре инхалации, ако не ќе дава антибиотик.
    А нешто на природна база што смеам да му давам?
    Чај, лимон не сака да види.
    15 месеци инаку има

12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    1.371
    Значи не сум единствена, колкави сте вие ?

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.755
    Година и седум месеци

14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    I mojata e taka...generalno mene me bara ama ako treba nadvor da se seta tatko i za raka i ne se vrti. Kaj baba dedo si sedi na vikend sme ja ostavale. Prasuvala navecer mama j vikale ke dojde utre i si zaspiva. E posle vikendot e malce pozalepena ama se trpi. Odi vo gradinka ne prai probldm

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Мамички, цуцава моја почна коа и менувам пелена се тегне да види шо има внатре и вика какааа какааа :rofl:. А и плус коа ќе се покака ја тегне пелената и исто вика мх мх какаа какаа.
    А од друга страна па, не покажува знаци кога и се кака или мочка (или ја не знам да препознаам :wasntme:). Ама кога кака не се крие или нешто, него пример на сред играње застанува, клекнува и завршува работа.
    Не знам дали и е време да почнам да ја одучувам од пелени или сепак е рано :?:
    ??
    Нокширот и го извадив и седнува него, си игра, ама не сум ја соблекла досега, гола да седи

16. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Мислам дека е рано, кај мене исто викаше кака кака од ко ќе се искакаше, ми покажуваше го седнував на нокшир не сакаше по две недели заборај дека така викаше сега ништо, сватив му е рано и дека не разбира.

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.166
    Допаѓања:
    17.679
    Можеби е рано, може и не. Мојава така, па на 18 м го тргнавме скроз памперсот.

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    694
    Здраво мајки. Предложете ми нешто за апетит за 15месеци дете.
    Што дава брзо ррзултати
    Ке го носам и на предијатар ама обично лекариве од што имаат процент тоа препишуваат. (нашата го преферира бекутан) Не би сакала да му давам нешто што нема да има ефект

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.593
    Пред неколку дена земав б комплекс од бекутан, ми го препорача фармацевтка од еурофарм, иако тие не го продаваат. Прекратко време го давам за да има некаков ефект, па не би знаела да кажам колку е делотворен.

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.336
    Допаѓања:
    5.237
    Сега септември давав б комплекс на бекутан. Резултат 0.
    Ја прашувам матичната шо да земам друго ми вика ништо.
    А јас мака мачам дома со мојата џебна венера.
    На своја рака земав пиковит. Еднаш во систина ми го кажаа. А гледам има и витамин ц таман за периодов.
    Ќе видиме како ќе се покаже.

@Grasiela** мајка шо мака имате? Моево минијатурче од нецели 8 кила ништо не сака освен сув леб.

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.