Па и јас сум со таа мисла, затоа ете 2год има а не сум дала уште. Пијат и двајцата многу јогурт и јадат општо млечни производи. Оки фала!
Игнорирам..мислам дека тогаш ништо не слушаат, безразлика што и да збориш. Мене така ден два, само поглед еден и продолжувам што сум почнала.
Pa so ubavo si zborenje. Pelenata so igracka u raka, vo sediste isto. Mene maka mi e sto e lepenka za mene ne mozam ja da se spremam. Spremam dete maz ja vadi nadvor da seta za jas da se spremam. So tatko i zbor ne pusta sedi vo sedists se vozi gleda. Jas koa sum vristi....koa neam sila ili nema drugo tel i davam pesni da glea
Ќерка ми уште пред годинка , бебенце беше и се појави една на нога , мислам дека нема други досега (5ипол години е ) Син ми 20месеци нема сеуште. Син ми тие работи ги изведува Го викам да го пресоблечам и одма Не ми вика ако го земам без да сака плачки ечење на ниво Нешто му давам пример парфеми многу сака да ги отвара/затвара или слики да гледа многу сака исто. Ако не бива од овие давам телефон , или нешто за грицкање За надвор немам мака за возење шетање прв е на врата Ама пресоблекувањето низ нос ми го ваде затоа Се тешам со тоа дека се фази ќе им мине Исто и него му почна на 18-19м сега на 20м веќе не е како на старт со премногу отпор.
Мајки и јас сум со вас исто за менување пелена и облекување, ни бега кога му менуваме Имам прашање , моето сака кај мене да е 24/7 и останатите по дома ( кај баба, дедо, тета , тетин и дада ) ама најмногу кај мене сака секако сепак прашањето ми е зашто не сака баш кај таткому да седи цело време без проблем кога сме дома а со другите останати нема проблем , јас се шетам по дома да досредам малку ? пример си заигра 5мин и одма доаѓа , ме бара , никако неможам да средам по дома. По надвор некако го залажуваме да го земе таткому во раце , значи буквално едвај..ж Во фаза ли е некоја, ќе помине?? Ќе се заигра ли некогаш со таткому , баш голем мерак ми е да ги гледам и кога ќе порасне да играат фудбал..
Мајки знаете ли од кога може на дете да му се дава какао да пие. Знам дека е добро за железото ама содржи и одредена количина на кофеин...
На првото уште првата недела му излезе една, гледам дека има уште една две нови. Второто исто има една-две, а е 10 месеци. Мали кафеави се овие. Јас сум многу склона кон бемки, а и татко им, па најверојатно и генетиката има улога.
Мојата од раѓање е така. Лепенка за мене. Во татко ѝ нејќе да оде, често пати и плаче кога ја земе и се тегле кон мене. Поголемата па обратно правеше, татко ѝ е омилен. Не знам стварно како може така
Жени, син ми има многу лоша кашлица, со секрет. Педијатарот ми рече до утре инхалации, ако не ќе дава антибиотик. А нешто на природна база што смеам да му давам? Чај, лимон не сака да види. 15 месеци инаку има
I mojata e taka...generalno mene me bara ama ako treba nadvor da se seta tatko i za raka i ne se vrti. Kaj baba dedo si sedi na vikend sme ja ostavale. Prasuvala navecer mama j vikale ke dojde utre i si zaspiva. E posle vikendot e malce pozalepena ama se trpi. Odi vo gradinka ne prai probldm
Мамички, цуцава моја почна коа и менувам пелена се тегне да види шо има внатре и вика какааа какааа . А и плус коа ќе се покака ја тегне пелената и исто вика мх мх какаа какаа. А од друга страна па, не покажува знаци кога и се кака или мочка (или ја не знам да препознаам ). Ама кога кака не се крие или нешто, него пример на сред играње застанува, клекнува и завршува работа. Не знам дали и е време да почнам да ја одучувам од пелени или сепак е рано ?? Нокширот и го извадив и седнува него, си игра, ама не сум ја соблекла досега, гола да седи
Мислам дека е рано, кај мене исто викаше кака кака од ко ќе се искакаше, ми покажуваше го седнував на нокшир не сакаше по две недели заборај дека така викаше сега ништо, сватив му е рано и дека не разбира.
Здраво мајки. Предложете ми нешто за апетит за 15месеци дете. Што дава брзо ррзултати Ке го носам и на предијатар ама обично лекариве од што имаат процент тоа препишуваат. (нашата го преферира бекутан) Не би сакала да му давам нешто што нема да има ефект
Пред неколку дена земав б комплекс од бекутан, ми го препорача фармацевтка од еурофарм, иако тие не го продаваат. Прекратко време го давам за да има некаков ефект, па не би знаела да кажам колку е делотворен.
Сега септември давав б комплекс на бекутан. Резултат 0. Ја прашувам матичната шо да земам друго ми вика ништо. А јас мака мачам дома со мојата џебна венера. На своја рака земав пиковит. Еднаш во систина ми го кажаа. А гледам има и витамин ц таман за периодов. Ќе видиме како ќе се покаже. @Grasiela** мајка шо мака имате? Моево минијатурче од нецели 8 кила ништо не сака освен сув леб.