Алмацин антибиотик ми даде Скоро недела дена му давам и уште не му поминува , чајче неќи да слушне да пие и така За презаспивање го носам во дневна малку тука лежиме заспива и пак назат во кревет
Мајки, кажете совет како да ја одвикнам малата од цицање палец? Во принцип кога заспива и во спиење го цица. Страшно се нервирам, дури и предните заби горе малку и се криви
Колку дена отприлика даваат за инхалации со кортиар? Значи скроз ми прелета колку дена ми кажа да ја инхалирам, а 3 дена не работат
Зависи од наодот. Немам лично искуство со мои деца. Од блиски пријателки од 3 до 15 дена сум чула искуства. 15 дена е терапија од клиника за опструкции, кога веќе и се дренираат плуќата.
Фала. Ова е нешто вирусно со мрсули и кашлање од шлајмови. Кортиарот ради грубо дишење и го даде, на плуќа немаше ништо, и зашто јас запнав дека не си идам со препорака за солен раствор во нос дур го гледам детето како ми се корне од кашлање.
I moeto taka, ja frlivme cuclata I Sega palceto go cica, Celo e razraneto, ne Saka da prekini a I garant go boli, mu vikam nemoj ke prekini za moment I pak SI tera Po staro
I nas isto ama bisolvon jas cortair od 0.25 ne najdov kolku sto rece doktorkata. Ama zavrsija inhalaciite i bese smireno 2-3 dena kaslanjeto i posle pak se otkorna i sea e na antibiotik. Se pogodi em sezonava em site cetiri 3ki i iskacaat
15месеци е и до сега ноќе се будеше за млеко неколку пати. Во ноќта ќе се собереше 200-250/60 мл. Наутро пелената беше тешка како ѓуле. Нацицана до максимум. Е сега, ноќеска ми испи само 80мл. Сега ја пипкам пелената како сува ми иде. Нормално е тоа?
Мајки помош..синко мој од 10 месеци не крена ни грам на килажа а сега сме 13 месеци.Се мериме и стои во место со 7 кг.Што да направам,јаде по често во текот на денот но помала количина,вака е весел, активен
Мојот скоро 1година не мрдна од килажата од кај 11 м беше 11кг еве сега е 26м 14кг . Не се секирај штом е здрав весел нема потреба од грижа
Тоа е нормално, околу годинка веќе стагнираат. Таман работа секој месец и после година да качуваат по кило. Нека си јаде разновидно, ако си е весел, крв добра, немаш потреба за грижа. Сега почнува повеќе во висина да оди. Тогаш почнуваат да лазат, до годинка веќе и некои деца одат, трошат повеќе. Ќерка ми од 10 месеци до сега година и 8 веќе ќе прави, има качено само едно кило.
Дали имате користено некој од овие сирупи/прашоци? Кој ви се покажал како најефикасен? Детето е 16месеци и веќе 5 недели несака да јаде ништо. Му растат 4ки, две се веќе испаднати, а кај и да е ке избијат и другите две, тврдо му е непцето. Како и да е, од што и да е, морам нешто да испробам, живее на чај и воздух.. Провав со бекутан бкомплекс сируп нема ефект.
До кога им дававте адаптирано млеко на вашите мали? ние во понеделник правиме година и ја гледам веќе уназад време како се помалку пие навечер не се ни буди за млеко веќе
Поголемото година и 11 месеци, сеуште пие адаптирано пред спиење и кога ќе стане сабајле. За млеко не се буди уште кога имаше 8-9м. Помалото скоро година ќе полни, исто на 8м прекина да бара млеко преку ноќ. И неа планирам најмалку до 2 години да и давам адаптирано.