Не знам дали е темперамент во прашање или нешто друго. Деновиве црвчето асално си оди да не речам почна да трча по дома, во патк. Се џитка на раце се крева. Вчера дојде едно детенце 10г. Абе луѓе како циркузантка беше по дома. Детето седи и ја вика а оваа како на настап. Како во струја беше вклучена. Прво не сакаше да јаде (тоа не е ништо ново де) И си почна да оди, да трча, да клекнува, се пентари по фотеља, се трескаше од земја со глава, сама си збори, се кара, па се смее. Без прекин ова повеќе од саат време. И само испи после млеко и си легна. Детево не сака ни храна ни бутур. Сега поготово откако прооде. Да напоменам дека може ќе лапне само 2-3 смоки во количка само кога е. Нормално е ова?! Алиштава веќе ни висат, хеланките како тренерки ни се.
Да ѝ даваш нешто за апетит? Киндеримун го препорачуваат за имунитет, ама отвара и апетит. Го користам за големата. Прашај педијатар може ли да даваш
Следна недела ќе прашам. До сега пробав б комплекс и пиковит. Џабе. А од раѓање до скоро бејби вит. Не знам од кај оваа енергија.
Си пробала да го гледа ginger cat eating на јутуб трае 10м цело видео мачето како јаде. Мене со тоа ми пројаде детево и цело време ајде мачето да лапне и ти, види мачето како ручка и така некако се излажа. Иначе нерви искинав
Еве го. Ја се преправав и дека го ранам мачево ама устата пена ми фати. Кога виде се стрча да изеде се, а значи го оставив тој ден да прегладне. Сабајле што јаде нека јаде и до ручек не и давај грицки ништо туку ручекот. Ќе го одбиеше ја ќе го тргнев, пауза 30мин го игнорирав, после пак мачето и вака некако ми успеа.
Што поклон да однесам на 1 роденден и крштевка? Ич не ми текнува што користев најмногу за мојов тој период.
Можеш добра зимска јакна или чизмички. Или сетче ракавици, капа, шалче. Тротинет. Едукативни игри, сликовници, книги.
Можно ли е на 14 мес за инат да прави бељи? И викам не фрлај храна на земја, она фрла, ми вика оп и се паѓа од смеење. И викам не лижи стол, она лиже ме гледа во очи и се смее. И викам не ја јади патиката она ѓонот цел во уста. Зарем разбираат инат толку мали?
13 ипол мес и цеееел ден ми е вака. И тоа ме гледа во очи и го прави тоа што не треба. А кога ја карам се кикоти. Кога ќе ме мавне случајно со нешто и јас ќе викнам од болка, се гази од смеење. Тешко нас...
Мене па ко за беља ми е многу смешно кога се глупира. Не можам асално да ја искарам одма смеа ме фаќа. Си викам детево неваспитано тотално ќе ми биде од несериозноста моја
Иста фаза тераме, оди намерно до шекерот (заштитен е) и ја држи раката врз него. Ако го игнорираме, вика по нас да го видиме дека беља праи и паѓа од смеење. За било што не ако му речеш ко игра го сфаќа и обавезно ќе го направи.
@Tea SK мислам дека околу третата година почнува да се појавува инаетот, сега тестираат граници. Колку поголеми, толку со поголеми "идеи" се.
Testira granici. I mojata znae taka da prai ama seuste slusa ne koa ke i kazam na seriozen ton i maftam so prstot. Nekogas trga pak istata glupost da ja prai i na pola ke zastane j ona mafta so prsteto vika ne ne
Киндер имуно помага за апетит? Или само за имунитет е? За 15м. станува збор. Искуство имате? Апетит никаков нема.
Јас давам 5дена, сега за сега нема промена. Не сака да јаде ништо. Инаку 16 месеци. Може е краток период за ефект, незнам ама ..