Мами џабе , исто и кај нас страшно кога треба да го пресоблекуваме па и со пелени исто.. ауу вршти , не дава ама ич... па и со јакна исто се бориме уфф тешко
Мајки сите кои имате второ дете дали претходно имавте желба за син/керќа и ви се исполни желбата? Пример јас имам огромна желба да имам и керќа, ама дали ќе ми се исполни..
Првото ми е девојче. Да бидам искрена и за второто сакав да биде женско. Но, се роди моето момче и не би го менувала за 10 девојчиња
Мајки вие што имате пример вечера па пред легнување млеко.... Кога вечераат, кога е млекото и кога легнуваат?
A kolku mleko im davate pred spienje? Obicno davav 1 sise malo medela.okolu 150ml. Zadnjive 2-3 dena mi bara i vtoro sise i go pie...nekako mnogu mi e stoznam
Вечерата 2 часа пред спиење. Едното вечера во 7, а легнува во 9 со млеко. Другото вечера во 5:30, заспива во 7:30-8 со млеко. Поголемото пие 180мл+АД значи 200-210, помалото 150мл+АД. Направи поголема доза, 180мл, 2 шишиња мислам дека се многу. Понуди и вода да не е жедна.
Јас терав по таа шема пред спиење млеко па ми се будеше накај 3 - 4 и ми бараше пак млеко , (тогаш вечераше накај 18 ипол а накај 21часот млеко ) сега во 8 -8ипол давам вечера гледам да содржи и млеко и си спие до сабајле. Некако ми е многу да му давам и вечера и млеко за 1 час ..
Е моево исто така прави, се буди еднаш ама дали е навика дали е за млеко не знам...изгледа треба да му давам ужина на местото на вечерата па вечерата да ја давам во 8 и пол..ај кажи ми примери за вечера што му даваш..ми е страв дека нема да го држи и уште почесто ќе се буди
Мојата малку јаде а и млеко макс 120 пие. Сум пробала да завршам со вечера, и да завршам и со млеко и пак исто ми се буди. Дури пример јаде тарана и откако заспала ми се буди во наредниот саат, саат и пол.
Млеко со бискоти , чоколино -медолино , јогурт или кисело млеко со корнфлекс -овес , житарки со млеко , тарана , јуфка , палента , гриз со некое не толку благо овошје , сутлијаш му правам во последно време и знам да го дадам како вечера ама скоро и да нема шеќер ,
На мојава не и е многу. Топ не ја буди кога ќе заспие после млекото. @Pacient srna 200мл пие ама и го разредувам јас, 150мл млеко, 50мл вода