Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.345
    Допаѓања:
    8.277
    Јас на мојава и земав кујна со 29 парчиња, значи рерна се отвара, тавчиња, тенџериња, прибор, се опремена. Околу 2000 беше мислам, од Лотус ја нарачав.
    Палента со сирење и кис млеко, просо со кис млеко, овесни со ленено, чиа и јогурт, лепче со абц, лепче со кис млеко, банана со плазма, тарана со кис млеко, проја, мафини интегрални

На Lisandra и Emotional123 им се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Срам ми е да ти кажам колку време ми требаше да сфатам што е кис млеко. ;(
    Време е за спиење веќе

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    16.725
    Суво грозје смее да де дава на дете од 16 месеци? Една од ретките работи што и се допаѓаат и ги бара е суво грозје, нема проблем при конзумирање ама периметив во изметото дека цели ги исфрла преку столицата како воопшто да не е обработена храната…

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Смее како храна ама јас не би давала цело зрно, ептен би би било шубе да не застане во душник.

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.992
    Тарана со путер и павлака, лепче со хумус и кашкавал, палента со кисело млеко, гриз со какао и сируп од урма.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    13.202
    Смее. И мојот многу ги сака, ама не сум приметила да излегуваат цели на крај. Тоа само кај јатките гледам дека ги исфрла цели.

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Lebce mackano so nesto, palenta, oves i jogurt, proja...biskviti vi mleko nejke ama taka gi jade pa nekogas ke izede 4-5 plazmi taka i pred spienje mleko pie

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.646
    Какви ракавици им ставате? Мојава сите ги вади, никакви не сака да носи , ни со 5 прсти нит со палче само, освен на лулашки кога е тогаш ги бара, ама ладни и се рацете камен. Да не има некакви потешко што се вадат а јас да незнам? Глупо прашањево ама стварно е мака.

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.933
    Допаѓања:
    4.823
    Земав од ваикики едни нагоре високи и ги облакам прво нив па палтото и нема шанси да ги извади сам плус имаат едно како ременче на зглобот за стегање . Ги има слични модели и по спортскиве гледам. Ептен ни се погодија.

На Cherry79 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Дали има друго дете што никако не трпи капа на глава? Колку и да е ладно надвор додека не ја извади капата нема мир. Ни лето на плажа нејќеше да носи, ама па зимава тек почна не можам дома да го држам цело време зошто нејќе за жива глава капа (facepalm)

На Skyler и Milkiway им се допаѓа ова.
  11. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Еве моево. Одма ја вади и вришти ако го тераш да носи. Борба секое сабајле (facepalm)

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Исто само во молови можам да го шетам. Ни шал ни ракавици. Летото на плажа нерви искинав со капата еднаш не ја стави триста филма за сончаница си правев. Сега исто, се пробавме ние ставаме носиме да не гледа па ќе стави капуљача 3 секунди. Го носам кај други деца надвор да ги види со капи сите, џабе не и не. Не знам веќе што да направам и снег да падне нема надвор да оди како без капа да го вадам :?:
    Ако некој знае некоја цака нека сподели.

Да дополнам дека сум купила бетмен капа, ваква капа, таква капа секаква варијантна сум пробала 2г има и 2мес. Негде од лани зимата почна да ја вади сам и да одбива

На Mom's_life и Skyler им се допаѓа ова.
  13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Да се придружам кон тимот неносачи на капи и ракавици. Лани на година ипол немаше теоретска шанса да стави дури и за чизмите протестираше, па на снегот и во патики одеше. Годинава прифаќа само една жолта капа зашто му е омилена боја и ракавици за заштита при работа :D Татко ми му ги купи за да работат заедно низ двор и пошо му е рол модел од него прифаќа се. Guess what, во градинка оди само со тие ракавици, сите паѓаат од смеење :rofl:

На Lisandra, mommy's love, Mucika и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Ми даде идеја да пробам некој лично да му подари капа :D на дедовците да им кажам исти да купат ај ако успее ќе споделам :lol:

На Tiny Love и Skyler им се допаѓа ова.
  15. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.151

Да се приклучиме и ние,исто ни капа ни ракавици. Во количка ни да ја покријам со шал или кебенце нема шанси. Исто и летно време на плажа капче боже ме сачувај никако (facepalm)

На Lisandra, Mom's_life и Skyler им се допаѓа ова.
  16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    5.237
    Тука е моето ѕверче....не сака капа, шал.... лани барем во вреќа седеше.
    Сега како ќе се тера незнам.

На Mom's_life и Skyler им се допаѓа ова.
  17. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Таман за нова година (fingers)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    4.625
    Друштво немам идеја што да му купам на чупево мое за нова година. Дали да и земам scoot and ride на уште не проодена или да си чекам пролет кога всушност и ќе се седи надвор?:D

За капите, не сака ни капа, ни шнола, ни ластиче, цела коса во очи и е. Чевлите уште си ги вади кога шетаме, а и чорапите ако не е во хулахопки, па ако видите боси ноџиња во јануари ние сме. За ракавици не се ни осудувам.
    Ова почна од кај 10 месеци, летово си носеше и капа и шнолка.

Него друга мака имам недела дена, почна да не мава. А не знам како да ја одучам, да ја плеснам се смее, ако ја карам пак ме мава, да и објаснувам дека боли не е убаво пак ме мава, до сега најуспешно е да и се тргнам. Ама кога ќе се заигра нешто пак знае да плесне. Со играчки не фрла уште фала богу, а ова со плескањево стварно не знам од кај и е. Дали дека татко и го шутирам навечер дур хрчи или дека престанав наочарите да и давам да ми ги фаќа па се лути и ме мава. :?:

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Не сака ни капа ни нараквици, како ќе се шетаме вака. А да купам некоја со врзување да не можи да ја вади?:D

20. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Пробана ни е и таа финта, плачеше се додека не ја тргна од глава капата. :D

Да се преселиме колективно на Занзибар таму ноќе дење е 27 степени да не ни се стресуваат децата со капи носење. :D

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.