1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    оххххххх ај вака.....излегувате на кафе, разговарате, флертувате итн итн итн.....ти почнуваш со мали физички допири, ќе и ја фатиш раката (демек ненамерно), ако се согласите нешто напрај една од оние "да пукне" и ќе се задржиш малце подолго со рацете, каков и да било физички допир....ако има нешто на неа, некој прстен, или нараквица или што било, фати ја и разгледај ја, тоа ти дава можност да и ја држиш раката и разговарај малце за тоа од кај и е ова она, интересна демек....такви некој штосови, а ова е се со цел за на неа да и стане потсвесно удобно и нормално ти да ја допираш......после тоа завршувате со кафето и може да се шетнете некаде низ парк, што ти знам, купете сладолет или нема врска немора ништо.....тука се веќе зависи од ситуација....еве да ти ја објаснам ситуацијата со паркот.....се шетате низ парк, седнувате на клупа некоја, разговарате една-две минути, со раката почнуваш да си играш со косата нејзина, ако е она ок со тоа, се навалуваш и ја бакнуваш.....и нормално има огномети !!!!!!!!!! :rofl: :rofl:

ШТО И ДА ПРАИШ НЕМОЈ ДА ЈА ПРАШУВАШ ДАЛИ МОЖЕ ДА ЈА БАКНЕШ !!!!!! ТУКУ ДИРЕКТНО НАПАД !!!!!!

Незнам стварно како да ти го објаснам овој дел, едноставно приметуваш прозорец дека може да одиш по бакнеж и одиш, тоа е тоа...

На SaIvnjaann, roberta-rubi, bobisk и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

Бегај бе , еднаш така мој другар направи оваа го истепа ... мислеше дека ке ја силува и тоа по јајца го мавна .... уфф стравови се овие две ситуации

- Испитај тоа силата и нежноста на девојка пред вакви ситуации

" wrong move no family "

На Hiii, decko и roberta-rubi им се допаѓа ова.
  3. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Навистина е така , и јас не знам зошто сите толку се замараат со тоа дека машките треба да бидат храбри и пристапни и сигурни во себе и не знам уште какви не!
    Па како ние - така и тие , си имаат чувства ,понекогаш ги совладуваат недостатоците па се фрлаат во очај и слично,воглавно,не сме толку различни колку што поголемиот дел од народот мисли.
    Го знам ова пошто цел живот повеќе се дружам со машки и буквално ги познавам како дишат.

4. basta

basta Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Kolku sto primetiv nikoj od maskive ne pobara sovet tuku ima samo dopukuvanje zasto ova onaka ona:)), Pa eve jas ke bidam "prviot"
    Se tice za toa koga nekoe masko saka da i prijde na devojka sto mu se dopajga i sega se ostri, misli sto da kaze kako da zapocne muabet zoso neli prvi uticaj e biten i te kako, no dali e presuden odnosno ako i se dopajgas na devojkata nema da bide tolku bitno sto ke kazes prvo kako kje zapocnes muabet.... nesto nevoobicaeno, standarna sema... ili duri i da i se dopajgas ako ne i prijdes na "vistinskiot" nacin prema nejze,,, ke te odjebe fino lepo?:))
    Pa ladies vo uvo se pretvoriv:)
    [mod-kirilica:2ee9dnj9][/mod-kirilica:2ee9dnj9]

5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    За да не бидеш во дилема дали на вистинскиот начин си постапил или не, секогаш е најдобро да тргнеш со едно здраво јас сум тој и тој дали би сакала да се запознаеме.
    Не сите девојки паѓаат на некои фори или долго смислени уникатни фрази за запознавање кои девојката може различно да ги протолкува.
    Јас сум опуштена девојка и ако ми се допаѓа дечкото дури и да не ми пријде на „вистинскиот„ начин би се запознала. Затоа што разбирам колку претходно се спремал дечкото да ми пријде и колку се мислел што да каже. Сеа секако ако е човек со манири и култура, а не да ми дојде и да ме праша „шо ќе пиеш МА!„. Поздрелите девојки би реагирале како мене.
    Затоа совет од мене ти е да не се окупираш многу со тоа да размислуваш како да и пријдеш на девојка па што да кажеш па ова па она, само биди си свој и почни со едно здраво. Понатаму ќе зависи од девојката колку она сака да се запознае и да комуницира. Не се разочарувај и само самоуверено напред!

На basta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BeautyQueen

BeautyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    32
    Јас навистина ги мразам тие фори што се смислении за запознавање.. Се согласувам соо мимс-89.. Едноставно одиш кај неа здраво може да се запознаеме и готово.. Важно е да бидеш културен опуштен и едноставно природен..!

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. basta

basta Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1

Танкс :)) и ја имав некоја таква претстава од увек али ете сто си е сигурно си е сигурно хехе

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    абе машки, што не прашувате ништо, или се си знаете :D :D :D
    ај еден совет (а, кој не се сложува нека кажи :D ): мноогу е одвратно кога на плажа ќе видам некој тип, целиот маслосан, повеќе отколку женско што би се намачкало :lol: , да да си се намачкате за да не изгорите е во ред, ама некои трошат половина шишенце на едно мачкање.
    не знам за другите, ама малку ми е....ај да не вреѓам :)

пс. тоа оди во пакет со собран стомак- значи диши длабоко и држи го воздухот, малку мрдање на рамениците лево-десно, повеќе отколку што е природното движење :D
    ај мистер мистери и ти кажи што мислиш ;)

9. Zatreskan

Zatreskan Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    13
    Може некој да ми каже како се постапува со ептен ептен срамежлива девојка? Не се познаваме лично иако неколку пати пробав да и пријдам ама не беше безуспешно туку беше трагично безуспешно да не ве замарам сега. Девојкава ептен ја фаќа срам кога ќе ме види, имам приметено и други девојки се интимидирани од мое присуство, приближување и сл. ама како оваа нема нигде. Незнам веќе што да правам, на никој се немам доверено за оваа работа па еве како шлакнат барам совети од непознати луѓе :D знам дека и се допаѓам и знае дека и она ми се допаѓа мене, сигурно дека не пробав да и пријдам да ја прашам како се прават полнети пиперки туку дека ја свиѓам, направив што се не, значи не ми треба совет што да направам туку сакам да знам што и се мота во таа главата нејзина? Дали тој срам некогаш исчезнува оти кај оваа трае веќе подолго време??? Како размислуваат ваквите девојки? Ај да си праи филмови во главата види го овој каков е, недостижен изгледа, кај јас со него, не би требало затоа што и дадов знаци дека ја свиѓам. А и она не е некое мало девојче, туку напротив баш е пичкиште :) . Нема ли грам самодоверба тогаш??? Признавам и јас не сум се чуствувал вака претходно да ме мава таков силен интензитет на чувства кон некоја што само ја имам видено но се воздржувам и глумам лудило демек ништо не ми е иако под површината незнаете. Можно ли е кај нејзе да е исто така? :?: Не може ли да изглуми лудило барем на неколку минути? :) барем додека да се запознаеме после нека ми паѓа во трансови :D Мислам ај јас сум таков карактер не ми се чекаше многу собрав храброст и преминав преку секој срам за да и пријдам, па за неа си викам ајде да и дадам некој период ама незнам што да кажам. Незнам!. И што е иронично во целава оваа приказна, она колку посрамежлива мене толку повеќе ми се допаѓа!

10. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88
    Па тогаш изгледа ти тактизира за да те освои целосно... се шалам.
    Да ти кажам искрено, мене толку повлеченост и срамежливост би ми здосадиле, и јас онака опуштено и крајно искрено без заобиколување би и кажал дека ми се допаѓа итн, итн...
    А и да ти кажам искрено, од таквите срамежливи и невини девојки повеќе да се пазиш отколку тие што се праат силни... ;)

11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.852
    Затрескан, не требало веднаш да настапуваш така што си и’ дал на знаење дека ти се допаѓа. Ја сечеш во старт и не знаела како да реагира на тоа. :worried:
    Не е важно, може да се поправи. :D
    Срамот поминува со тек на време, ако бидеш природен и друштвен, ќе се опушти девојката.
    Дознај што и’ се допаѓа, каква музика слуша, што сака да чита, прави муабет за теми за кои знаеш дека ќе зборува со заинтересираност.
    Или кажи и’ нешто за себе, што те интересира, полека полека ќе се опушти, не ќе можеш да ја замолчиш после. :D
    Немој да ја ставаш во непријатни ситуации, барем не кога ќе разговарате лично.
    Ако имате заеднички пријатели, излезете еднаш со цело друштво па постепено ќе те прифати како дел од друштвото и ќе биде поприродна со тебе.
    Не е никаков феномен срамежливата девојка, само и’ треба подолго време за да се однесува нормално пред некој кој штотуку го запознала.

На easyyyyy и De-lovely им се допаѓа ова.
  12. Zatreskan

Zatreskan Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    13
    LivingGlam да ти објаснам по сликовито, значи девојкава зима лопата, копа дупка, си влегува и крај на муабетот какви книги каква музика :lol: она само нека гукне па нека се опушти и нека не престане да збори и така треба да надокнади за оваа тишина :)

13. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    Затрескан, еве јас ќе тргнам од лично исксутво :) мене знае да ме фати срам од дечко кој што ми се допаѓа. Додуша не секогаш, ама па од друга страна, ми се нема случено да сум срамежлива со некој кој воопшто не ми се допаѓа...така да има големи шанси оваа срамежливост да е ептен добар знак за тебе ;) Инаку, мислам дека треба малку поопуштено да и приоѓаш, да го нема кај неа тој притисок "му се свиѓам, ми се свиѓа ама не знам што да правам!" така, ќе настапиш како културен и фин дечко на кого му е пријатно во нејзино друштво, ќе се запознаеш со нејзиното друштво, ќе бидеш забавен и свој (никако присилно духовит) :D ќе се интересираш за нејзините интереси.....бај д веј...спомнав негде смисла за хумор? - од суштинска важност е! :) најдобар начин да опуштиш девојка е да ја насмееш. Е, тек кога ќе приметиш поголема опуштеност од нејзина страна, можеш да почнеш со конкретно (но не нападно) освојување :)
    и еден совет: откога ќе поминат овие фази што ги спомнав, никогаш, во никој случај не ја прашувај дали може да ја пољубиш! Едноставно оцени го моментот, ако го гледаш тоа зелено светло кај неа, право у напад! :D

На easyyyyy и LivingGlam им се допаѓа ова.
  14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    И што е иронично во целава оваа приказна, она колку посрамежлива мене толку повеќе ми се допаѓа![/quote] внимавај затрескан оти тивка вода-брег рони :lol:

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.852
    Уште една точка - во никој случај не и’ вели немој да се срамиш, или зошто се срамиш :!:
    Уште подлабока ќе си ја ископа :D

Однесувај се како со другарка, не како со некоја што ти се допаѓа.

16. Zatreskan

Zatreskan Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    13
    И тоа што викаш :)

баш така јас сакам само муабет да си правимееее :(

но ви кажав не се познаваме лично и осеќам дека најголем проблем на девојкава е оној првион момент на запознавање :$ , повозрасна е, само што заврши факултет а се понаша ко некое девојче од 11 години кога ќе ме види се врти на страна главата надолу и фали уште да си ги стави рацете на очите од срам :$

А за некои од советите што ми ги давате и мене ме третирате ко да имам 15 а не 25 години :lol: јас барем сум самоуверен што треба да правам, ме интересираше само моментот на срамежливост затоа што до сега се немам сретнато со ваков случај, па си реков тука ќе најдам еден куп срамежливи девојки па да видам они како гледаат на вакви случки од нивна перспектива. А типкава незнам кога е родена ама сигурно е или рак или девица :!: ах тие девојки шкорпии шубао сами си приоѓаат :lol: кај налетав на вакво нешто

17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Еј, немој ти нас раковите да не вреѓаш. Кога ќе почне да има чести промени во расположенијата, ќе видиш како ќе и мине срамот. :rofl:

Не знам зошто некоја возрасна девојка би се однесувала така. Не ми е логично, па не е мало девојче за вака да прави. Како да има 15 години и да треба да се мувате на клупата зад школо.

А знаеш, можеби ти си малку повеќе нападен ?! Остави ја малку, нека подиши некое време. Малку глупаво, но распрашај се кај твои пријатели дали ја знаат, каква личност е. Има некои се болно срамежливи, срам им е да погледнат некого во очи. Ако твојот случај е ваков, е тогаш ќе ти требаат многу време и живци да ја придобиеш.

18. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    па можеби грешам ама мислам дека ти дадов краток manual за опуштање срамежливи девојки :D како и да е, се надевам помогнавме ;)

На Zatreskan му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Нема везе ракови шкорпии, еве јас сум шкорпија, па на прсти можам да избројам колку пати сум пришла прва :)

Срамежлива е затоа што и‘ се допаѓаш, а ти ја плашиш уште повеќе со тоа што јасно тоа го покажуваш. Би те советувала да идеш полека, или па, најди ја на фејсбук, направи и муабет чисто пријателски, така зад монитор и неа ќе и‘ биде полесно.
    Или пак, приближи и‘ се сосема опуштено, со некој смешен муабет, кој би ја насмеал, опуштил и така најверојатно не би ја натерал дупка да си ископа :)

20. Zatreskan

Zatreskan Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    13
    Имаш право вие ракчињата сте посебни изгледа е најлоша можна варијанта девица! :lol:

И еднаш да било важно си пришла! :)

Вака сега ова не е 3 недели па сега ајде да се собереме свекрви, ова трае повеќе од година, погрешно сте ме сватиле ако мислите дека јас сум ја уплашил, затоа што јас баш бев умерен во моите постапки и некои период се сомневав дали и имам дадено до знаење дека ми се допаѓа, јас баш не покажувам како се чуствувам и глумам лудило, па ми се ебало мене мајка во животот имам искуство барем со девојки 8) ама се отворив доволно да примети дека и јас неа ја свиѓам и и дадов неколку знаци. Значи од првиот пат кога ме виде, самото мое присуство и причинува на девојкава такви работи, и затоа јас мислам дека е добро што барем знае дека ја свиѓам, па може ќе ја акне нешто по таа главата некој ден и ќе ја освести :) значи додека не се смени девојкава, мислам додека не ја помине таа фаза на срамежливост јас се чуствувам немоќен, стварно незнам дали можам нешто да направам... јас си одам полека ама типкава вози во лер :lol: