Не, девојката едноставно не чека ти да и пишеш. Да била заинтересирана ќе вратела на првото а за второто ич нема потреба да кажам.Или потруди се нешто во живо да смислиш да и привлечеш внимание или отргни се.
"Жени, дали мислите дека следните критериуми се премногу високи за една квалитетна врска? - Да биде убава и да се грижи за себеси и својот изглед и здравје - Да знае да готви, чисти, средува по дома и да чува деца - Да не љубомори премногу - Да вежба и да се едуцира - Да биде женствена и да се облекува убаво - Да мрази феминизам - Да има одлична врска со татко и (и мајка и) - Да знае убаво да даде сугестија но и да остави мажот да ги носи крајните одлуки - Да сака див спонтан секс (не само дома, но и на некои спонтани места) - Да не се жали за секакви глупости и да знае да превземе одговорност за последиците - Да знае кога да каже не и не секогаш да ги слуша сугестиите на другарките - Да има помалку од 1000 следачи на социјалните мрежи (освен ако не се занимава со некаков вид на маркетинг или промовирање на продукти) - Да размислува од повеќе гледни точки и да има почит кон мислењата на другите без да мора да се согласува со истите - Да не бара надворешно внимание надвор од врската" @fezolol јас се надевам дека секоја жена што ќе сретне маж со овие критериуми ќе биде малку паметна за да се држи скрос настрана, пошо ваквите мажи заслужуваат да останат сами.
Не знам дали да плачам или да се смеам. Ме интересира дечково што го пишува ова колку години има и уште пожално ми е што овие личности треба да се размножуваат и да одгледуваат деца. Извини може ќе те разочарам, али не верувам дека ќе најдеш едуцирана жена што би ги исполнила останатите услови. @fezolol. Се надевам дека се шалиш со нас.
Покрај Коронава, тоа во живо малку потешко ке оди, бидејки никој никаде не излегува, ниту кафиќи работат, ни кафеани. Ке чекаме подобро време изгледа.
Мислам дека девојката не е заинтересирана за тебе, можеш да провериш со тоа што ке ставиш слика да видиш дали ќе ти ја лајкне. Тоа што ти го гледа сторито не е никаков знак, дали ти им гледаш сториња само на тие што ти се свиѓаат? Со тоа што си и изреагирал на сторито можела барем да ти го срцне. Мислам дека треба да продолжиш и да си најдеш друго девојче.
Кој ви е филмот бе тој со сториња гледање? Јас сите што ги следам му гледам сторињата затоа што вртам рандом онака, па и тие мене веројатно. Ако ве интересира нешто ама и то не знам колку е веродостојно, ставете слика и види дали ќе реагира некако ( најопшто со лајк).
Едно стори да уклучиш после со ред сите се уклучуваат, како што не чека да и пише некој така не чека и стори да ставиш за да го отвори. Мислам дека нема потреба да и пишуваш повеќе, два пати си добил seen што е доволно да сфатиш дека не е заинтересирана. И лајкови не значат ништо доколку ги има.
Зарем реално толку се бламирате по/со социалните мрежи? Сериозно? Најсериозно? Гледање на стори, па пратење кој на што кај кого става лајк, мамоУ... За дечкото од погоре, мислам... си и пишал, не ти одговорила, дај не ја спамирај и продолжи понатаму. Какви сториња, какви лајкови... Зарем не знаете да процените кога треба да престанете со нешто? Не знам која ви е логиката со лајковите, ако ви лајкне некој нешто, одма ви се пушта? Особено ако е од спротивен пол, а да не се пак погоди вие да ја симпатизирате... Стварно, ако сака некој да ме просветли каква логика употребувате за лајкот, или било каква друга реакција... Јас сум од тие што очигледно не играат игри со пратење кој како реагира на обајви, јбг...
Не мора да значи , но понекогаш и значи нешто. Еве пред недела дена девојка што ја знам 10-тина години, ми става фејворит на слика ставена во февруари месец годинава. Значи дека била кај мене на профил и ми гледала што слики сум ставил. Убеди ме дека не е така?
Тоа што ти гледала профил е едно, ама ова ставање фејворит/лајк може по грешка да се направи, еден тап е во прашање. Некако ептен си занесен во облаци дека девојкиве лудуваат по тебе и дека глумат hard to get. Ако и' се свиѓаш на девојката нема да треба 20 пати да и' пишеш за да ти врати.
И? Ти разгледала профил, соу уат? И реагирала на нешто што и оставило впечаток, и се допаднало, ја насмеало. Тоа е сѐ. Ако не ти пишала, како можеш да кажеш дека сака да има нешто со тебе? Стварно ме интересира како носите заклучоци дека на некој му се допаѓате ако си ставите по некој лајк некаде, и не знаете каде се повлекува линија со нормално/манијакално однесување ... тоа само го прават личности кои животот им е само (на) социални мрежи, оти во реалноста не се случуваат баш така работите. Друго објаснување не можам да си дадам.
Се надевам дека си свесна дека во денешно време редок е оној кој не е опседнат со социјални мрежи. Целиот живот им е дали ќе добијат лајк од оној или од овој, дали Митра ставила стори денес или не и дали симпатијата ќе стави реакција на сторито нивно. Знаеш ли колку врски/бракови се распаѓаат ради тие социјални мрежи? Знам дека знаеш. Ја повеќе не се чудам, соочена сум со тој проблем сегде околу нас е тоа. Нивната среќа зависи од тие лајкови, затоа кога на улица ги прашуваат кој е на сликата (Алберт Ајнштајн) тие не знаат да гукнат. Не знаат да ја перцепираат реалноста, отруени се од инстаграм и фејсбук. Примеров горе со дечково е нешто често што се случува во сегашноста, голем број на луѓе вака размислуваат, трагедии.
Така фино му се туривте на дечково што нема да се осмели другпат да праша за мислење... а ретко маживе наши на форумов се активни на оваа тема. Дајте малку полабава енергија во самите одговори. Ова го пишувам зашто гледам како се одговара на прашања тука а реално јас на пример сакам тука да ги читам да прашуваат и да се активни чисто колку да видам како им оди она искажување емоции и што всушност нив ги мачи во нашиот свет...
Не глумам ништо. Не е истата девојка од претходно. Јас се повлеков. Веќе не и пишувам, не и лајкувам ништо. да видам како ке се однесува.
Е де. Што толку го повредија, што му рекоа сите до еден,дека не е заинтересирана за него ? Возрасни сме и не треба да заобиколуваме како киша око крагујевца, што сте такви нежни цветчиња боже?
Е добрро де,како процени тон од напишано? Еве и смајли ќе ставам да не мислиш ти се карам според тонов
Vo vrska so lajkovite, ne e deka e nesto wao. Ama spored mene isprakaat nekakvi poraki. Na primer, da imam decko koj lajkuva na devojki, koj folovnuva konstantno ne bi mi bilo bas seedno. Se razbira, mislam na devojki od oprkuzuvanje ne na nekoi slavni. Bi bilo mnogu tapa utre da izlezam so grad vo nego, i da ozboruvaat ej ovoj li lajkuva kaj stigne.,, i mene mi lajkuva, sigurno saka nesto so mene,, A ima mnogu takvi. Za zal, dojde takvo vreme i koga sakale vie ili ne, moze da znaci nesto.
Дали мислиш дека некој ќе следи на кој лајкнувал дечко ти или дечко ми на пример? Лајкнува не изневерува со која ќе стигне. Многу трагично ги сфаќате лајковите и си правите филмови кои само кај вас во глава се емитуваат.