Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Во право си до негде, има голема разлика дали е некоја наша типка или актерка. Треба малку да има осет и он. На пример не би ми сметал лајк на новата слика, ама ако скрола надоле и става лајк на слика од 2016 е друго.
    Доколку прави така ќе се разговара отворено и ќе му се каже дека смета.
    Ако разбере арно, ако не, пак арно.

На mila7 и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  2. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.434
    Вие колку сакате негирајте си али живееме во ера на социјални мрежи и тојето.
    И ја би сакала лајк да не значеше нишо, али од искуство (мое и на другари/ки) околу, морам да ве разочарам. Посебно па и ако вратиш на лајк, тоа се уствари секунди до chat.
    Тоа со сторињата ми е веќе безвезе, некад сами се вртат додека ја праам нешто сасвим друго низ дома. Сум глеала и други луѓе како (не) ги перцепираат.
    А дечко активен на соц.мрежи ми е голем трн оф. Али помага за стварање на некој психолошки профил. И ретко сум згрешила кога сум го правела сама кај мене у глава.

Поентата ми беше дека го разбирам скроз дечково шо си праша, али претпоставувам дела е и на помала возраст некоја.

На kim.k, Purplelilac, Different7 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    @thequeen95 @Izaabella
    Tocnoo, ziveeme vo era na socijalni mrezi. Za nekoj pomalce za nekoj poveke. Imav i takvo iskustvo. Kade, si rekov toa se samo lajkovi, socijalni mrezi. I posle nekoe vreme ispaga deka toa bilo toa. Za zal.

4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.354
    Допаѓања:
    21.728
    Абе видете се додека не се земете немате право да му барате заеднички профил, а дотогаш уживајте. ^_^

5. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Pa za da izneveris mora da pocnes od malku. Site golemi raboti zapocnuvaat so mali,, beznacajni,, cekori. Sakala ili ne taka se odvivaat rabotive. Ne zboram deka nekoj ke zbori koj lajkuva. Mene mi e grdo. Da se oklucam na insta i da gledam kako decko mi lajkuva devojki koi gi poznavam. Koi ne mu se ni drugarki, ni nisto, devojki od ista sredina. Potencijal za nesto. Ne zboram za mene, nemam decko jas. Taka opsto od dosegasnive iskustva na mene i moi poznanici.

6. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Значи некој да ми лајкне повеќе слики од порано наеднаш можеби и би го сфатиле како некаков знак, оти нели така е сега за поголем дел. Ама според тебе значи дека и еден обичен лајк на нова слика кај некој значи дека ние сакаме нешто со него? Во превод подобро да избришеме социјални мрежи или строго под контрола на партнер што да се лајкне што не. Мене ова ми е детско...

На *Amethyst*, Cutiepie1 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Ами како го доживуваш некој што ќе ти стисне лајк на 5-6 слики со ред од пред 4 години? Еј дечково заталкал несакајќи на мојов профил.
    И мене ми е детско до негде, многу пати јас кога ќе видам некоја згодна му ја праќам на дечкото да ја види и нема ништо лошо тука, ама се си има граница.
    Посебно на почеток од врската е turn off, барем за мене.
    И не се работи за контрола, туку за малку осет.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Првата реченица прочитај ми ја, одговара со првата реченица од твоето последно мислење... членката кажува општо за секојдневни лајкови.

На *Amethyst*, cresa-jagoda, Cutiepie1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Pa ete da napram primer. Stavam sliki da receme preku den. I postojano toj nekoj mi gi lajka slikite koi do vcera ne mi lajkuval nisto. Me videl u grad me folovnal, pocnal da mi lajkuva. Nemora stari sliki, sekojdnevni. Ete i jas ke pocnam. Iii? Na so ve asocira ova? Nemora nemora da bide siguren znak, ama nemojte da kazuvate deka ne e znak deka nekoj saka nesto.
    Ne e rabotata do samodoverbata, rabotata e do lugeto koi nemaat oset i pocit.

На *Amethyst* и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  10. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    475
    Има луѓе кои што пратат кој што лајкнува. Ми се имаше десено случка во минатото да ми каже блиска другарка дека на бившиот лајк гледала насекаде на инстаграм. (додека јас немав профил)

На Ladyy* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    6.838
    Дефинитивно не е во ред да изиграваме детективи по социјалните мрежи, ама не е во ред ни наивно и слепо да веруваме дека лајковите не значат ништо.
    Никогаш не сум имала проблем од овој вид, од причина што сум имала почит према партнерот, како и тој према мене. Тоа не значи дека се замарам со секој лајк или дека не лајкнувам тоа што ми се допаѓа. Го правам тоа дефинитивно, ама го правам со осет.
    Всушност тоа е се што сакав да кажам, дека треба да се има осет.

На thequeen95, Elf, AAKG и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    4.340
    За лајкови не би се лутел, ама коментари ако има...со срциња или нешто слично, тогаш да (иако и тогаш, не би значело дека има нешто).

На Herrera и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.624
    Што направија социјалниве мрежи. :drunk:
    Работата е што, не можеш да знаеш. Колку и да има лајкови, од кого и да има, може и да значи нешто, може и не.
    Најубаво да си го гледате однесувањето што го има тој кон вас. Ако има нешто сомнително, во однесувањето прво ќе се покаже.

На smile:), thequeen95, Elf и 4 други им се допаѓа ова.
  14. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Зрел човек кој ја сака партнерката не лајкнува рандом на секоја со гз и цицки, познаничка од факултет од школо, работа да ама некоја си од вчера шо ја има на фб или инста нема шанси таму картите се отварат уште рано за да не дојде до изневерувања, барем такво искуство имам

На mila7, Izaabella и Different7 им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Во просек на слика на инста имам 300 лајка. Еве да речеме пола од нив т.е 150 се од машки.
    Дечко ми ако за сите 150 се нервира и мисли дали ми се нешто и дали го варам кај му е крајот.
    Ме упозна баш таква, па ако во врска почнел да ми мрчи зашто користам социјални мрежи, зашто ме лајкале, тргни следачи, не знам ти што, фино лепо бивш дечко ќе беше сега.
    И да, баш ме интересира што психолошки проблем имам зошто користам активно социјални мрежи? Дека некој спомна така проценувале дечковци/девојки. :D

Не се замарам со лајкови.
    Лајкнувам на feed се шо ми се свиѓа и кај женски и машки, без никаква задна намера.
    Не се замарам ни кој ме лајка. Нити го сфаќам тоа ко пуштање.
    Не се замарам ни со гледање на стори.
    Не памтам ја што имам ставено на стори, не па на другите. Така ги гледам рандом.

Не се замарам ни дечко ми кај лајка и кој следи, кој му е пријател и не знам што.
    Додуша не е ни активен многу на социјални мрежи ама у секоја варијанта не се замарам со вакви работи, премногу несигурно и несозреано ми делува тоа.
    Прво ни време немам за тоа...
    Второ и да сака да прави нешто и така сме у врска на далечина, досега можел 100 швалерки да има, не мора да му бранам социјални мрежи да користи (ај сега некој паметен нека ми рече може има од кај го знаеш :D).

Имам доверба. Досега не направил нешто што ме натерало да се посомневам и да не му верувам. :)
    Си сакам и ја слобода и да не ми дише некој у врат зошто таква слика, кој е тој, овој, па затоа и тоа го овозможувам.
    Не правам нишо со ниеден од тие шо ме следат, лајкаат и шо ги лајкам.
    Работете на самодовербата и не си губете нерви со вакви работи.:)

На S.W.A.G, smile:), candy.cane и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.429
    Чекај, а како знаете па на кој лајкнувал/а или чиво стори гледа? На инста неможеш веќе да гледаш за други, кого следат, што лајкнуваат и слично. Како успевате да дознаете?
    Или им се уклучувате од нивен мобилен?

На candy.cane, cresa-jagoda, pdb123 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Одат од профил на профил кај девојчиња и гледаат во лајкови :D
    Толку слободно време имаат во животот.

На smile:), candy.cane, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  18. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Некогаш треба и превентива ако планираш со некој во врска да продолжеш да детска работа е ама детските работи у некои случаеви се најреални, пример мојо да лајкнува некоја си таму од вчера и тоа да му го дозволам утре шо треба да дозволам да ме лаже дека му е братучетка или другарка да ми мачка очи?

На mila7 и Kenny им се допаѓа ова.
  19. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.434
    Претпоставувам дека ме прозва мене, па еве да ти одговорам.

Не сакам да настапам со некоја глупа поделба као женско си, ама во конкретнава ситуација мислам дека и те како тоа има врска. Скроз ми е поприродно да видам позерај на женски профил, рецимо чаша со вино и поглед накај лозјата у шато сопот од женска страна, него машко.
    Друга работа, милион жени кои ги следи и ги лајка, за шо тиит му се? Која е потребата од лајкови?

Не ми е убаво да ме шета мене, а да лајка други и крај. Посебно пошо знам шо сорта сме како жени и не сакам никој да ми се смее позади грб, зашо истиве коментари ги имам давано и самата јас.

Врска не сум имала откако се тргнати опцииве за лајкање иначе, али да, скроз се дешавало да отворам цура и да знам дека му е тазе на профил, а ја напунил со лајкови како да ја има од памтивек. И покасно да иам видено replied to your story од истата.

Да упростиме, ме заследува некој, враќам фолоу, ме лајка, враќам на лајк, на следното стори шо му е интересно ќе ми пише. Зеленото знаме се развеало.

И те молам немој со реплика дека треба да си ја контролирам љубомората. Не е љубомора ова, не е ни недостиг на доверба кон него.
    Не верувам на другите околу и знам жена на шо може да е способна за да си задоволи хир.

На Alisa22, Maylin, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Не проблемот тоа ти дали ќе дозволиш или не.
    Ако сака и ако е таков, ќе те изневери и никогаш нема да дознаеш.

Во врска со лајковите, не е убаво да се гледаат како фрчат лајкови нонстоп или лајкувани слики од пред некое време. Но, ако се има доверба во партнерот не треба секој лајк да се гледа како основа за изневерување.
    Довербата, почитта и блискоста на партнерите е најважна.
    И секој да има осет, особено возрасни луѓе несфатливо ми е толкава опсесија да им се социјалните мрежи и лајковите.

На candy.cane, *Amethyst* и Annora им се допаѓа ова.