Кога ќе видам лајк на згодна девојка, не се чувствувам воопшто убаво. Ја анализирам сликата девојката и сите нејзини претходни стари слики и проверувам дали и на тие лајкнувал. И свесна сум дека не е во ред тоа, затоа што немам самодоверба и не се сметам себеси за доволно убава. Најпрво, треба да научиме да се сакаме себеси, па да имаме дечко за да го сакаме и него. Не треба да се иживуваме врз некој друг за нашите каприци. Никој не заслужува таква психичка тортура.
Сакаш да кажеш остави го да живее и што сака да си прави. Океј е,само незнам што врска ќе биде тоа. Ако би можело и да се нарече ,,ВРСКА".
Па ако мислиш дека ако го пуштиш да праи што сака ќе направи глупост, зашто си со него? Куче не се врзува за ланец, камоли човек! Со сила барате некогаш да бидете оставени, најозбилно. Па мене некој да ми ја скратува слободата, цело време да ме испрашува, кој сум погледнала, на кој сум се јавила и слично, па очи нема да ми види бе.
Затоа што му се другарки? Ти другари немаш? И за тебе врска да биде он 24/7 достапен, да не смее ни да го издрка без да ти дава отчет? Едит - веројатно поради истата причина поради која се јавува на другари.
И јас можам спротивно од ова да напишам и да ви го објавам тука, и? Кој фактор е овој текст и што треба да ни докаже? Ако му треба простор за да го запознаете вистински зошто не му дадете?
Ке го игнорирам делот каде ми ја потценуваш интелигенцијата, тој што се изгорел од млеко и на кисело млеко дува така да.. Јас имав таков проблем со еден ставаше лајкови на секакви сите ми викаа да не драмам и на крајот излезе дека излегувам со 2 3 од тие, тоа ми е некако несериозност и лабилност да земам да лајкнувам на други машки а да имам дечко, не ме интересират озборувањата ама јас глупо се осеќам и да правам така и така да ми прават.
Ги прочитав сите размислувања. Добро луѓе нели малце би било понижувачки спрема женската,јас ич не се чувствувам убаво кога ќе видам лајкови по други или повици кај другарки. Грозно е чувството,не е убаво потценувачки е..
Не те потценив воопшто, се надевам ќе разбереш на што мислев. Си налетала на таков човек, ама и да не биле тие лајкови пак ќе најдел начин да изневери. Поентата ми е дека не секој што лајкнува изневерува не го сметам за основа за изневерување. Животот не престанува кога ќе имате дечко/девојка, нормално ќе се прилагодите но не може да му забранувате да има пријатели, да се јави, да не лајкнува и слично.
Не ни имам другари што им се јавувам онака или за било што. Онака за здраво со школски што ми биле или пак негови другари.
Зошто не! Бидејќи машките незнаат да се понашаат во врска,тука е проблемот. Нека си има другарки али до толку близок со нив да биде,фала не. Ич не изгледа убаво од страна на женската,буквално ич. Ама добро гледам нема кој да ме разбере што сакам да кажам,океј е.
Koga ke sfatite deka ne e do kontrola ne e do zabrana. Do svest e. Toa ti e eden nacin pobrzo da doznaes deka mozebi nekoj te izneveruva. Ne go vodete do stavot sekoj ke te izneveri ako saka. Toa da. Se zimam sama sebe, zosto be jas ne lajkam na sekoj so mi e ubav od mojata okolina? Ajde ke zemam pocetna i sve zivo divo(zboram za realni luge) ke izlajkuvam cisto onaka. Kako nekoja zabegana. Realno taka e. Ne se lazate deka nemat vlijanie, imat i te kako. I normalno ne baram vo prijateli na sama pocetna ti izleguvat ako ste site zaednicki prijateli. Tolku nevkusno i grdo.
Па нејќам ни да имам толку блиски тука е проблемот.Пошо сфаќам колку е мизерно чувството да си толку дрзок спрема некој.
Zavisi kakov im e kontaktot, kako se ponasa prema istite. Dali e zrel ili nekoj so edvaj ceka prilika so drugarka. Jas opravduvam drugarki, se razbira od detstvo, generacija, koleski. A se so e taka zapoznato u posledno vreme se razbira so e toa.