Не. Сака да ти каже да го врзеш за кук и да го носиш секаде со себе. Да нема социјален живот и само тебе да те гледа,ете тоа сака да каже.
Dali odobruvate koga pri nekoja karanica na socijalni mrezi ve brisa nekoj od prijateli? I koga nekoj vi kazuva,, jas mislam deka ti mislis,, bez da prasa sto navistina mislite ve osuduva. I toa odman. Jas ne padnav na manipulacija, vrativ onaka labavo so ne ja zadovoli drugata strana. Dali vi znaci tugjoto mislenje? Na primer opstestvoto koj kako ke kaze. Stavete se vo situacija koga nekoj vo opstestvo primer e etiketiran kako,, glup,, ili bilo so. Bi se druzele? Iskreno
Бришење од социјални мрежи за секоја караница е незрело. НЕдружење со некој кој ми одговара само затоа што другите за него мислат дека е глуп, е исто така незрело.
Созреана личност не се замара со бришење по социјални мрежи, ова е детско. А кога некој ми извртува муабет а јас не сум кажала така, кажувам уште еднаш и го откачувам што сака да мисли. Не ми е гајле повеќе што мислат тие околу мене, освен блиските сите знаат да си озборуваат ако малку да ги изнервираш. И доколку некоја личност ми одговара мене карактерно и се однесува коректно не ме интересира како била етикетирана од некоја група на луѓе.
За машко ли се работи?Тогаш продолжи понатаму штом те избришал .А за етикетирање,па не е сеедно иако ти не би требало да имаш проблем со тоа ако ти значи таа личност.
Зависи, дали има повраток од таа караница. Ако нема, може да си оди...било кој. Туѓото мислење не ми значи. Само од другари/другарки.
Немањето пријатели од спротивниот пол е многу поголем red flag отколку имањето. Значи се фаќате и тоа е тоа, повеќе нема шанси да стекне нови пријателства.
Јас еден таков пред некоја недела избришав Тоа што мене ме натера да го избришам е што типов од нигде никаде ми праќа понуда, ај го прифатив, става нон стоп слики па како што си имам навика си лајкам, но ми падна чудно што од страна на типов немаше ама за ништо негова реакција од аспект ни да лајкне нешто кај мене ни ништо, го избришав јер и така не го знам... одма потоа пак ми праќа понуда за пријателство секако дека не прифатив
Се најубаво. Ми е гајле мене за општеството ако ми одговара личноста за дружење. Нека ме мислат и мене глупа, како велат “ти биди среќен и пушти ги другите да се во право”. За првото прашање, многу детско понашање и не би се вратила на повторен контакт со особата, пол небитен.
Леле мора да ти е многу досадно во животот штом толку се замараш за такви глупости , те аднала те избришала .. Голема работа .
Па не мора да лајкне, не е обврзан. Може едноставно не му е допаѓаат твоите слики. Ништо лошо тука не гледам. Но, фактот дека не го познаваш, сепак е доволен да одлучиш дали првично ќе ја прифатиш понудата за пријател и дали воопшто сакаш непознати лица да ти бидат виртуелни пријатели. Не гледам причина зошто да очекуваме лајк од секого и да ни е чудно ако не го добиеме, макар и ние да сме ставиле лајк на негова/нејзина слика.
Neznaev kaj da go pisam mislenjevo. Site moi drugarki sto bevme generacija fatija deckovci i site se oddlaecivme. Najdobrata mi drugarka od detstvo i mojata omilena cimerka se daleku od mojot grad. Ete nekako pocnav da se druzam so drugi. Veke mozda godina i nesto se znaeme. Od ist grad sme, lugje devojcinjava znaci nikako da se zblizime onaka od dusa da si zboris. Muabetot ni e random, cisto koj so pravi po doma. Nema sansi nesto podetalno da se zbori. Povise od 2saati sedenje mi zdosaduva. Pocnav da gi izbegnuvam. Zasto tapa e da se znaes so nekoj cela godina i nesto. Da sedis na masa i muabet da bide cisto random. Se trudev porano da se zbliziuvam, ma ne. Zatvorena kutija. A ne se sramezlivi ili sl. Nz so da kazam. Pocnav da se gledam poretko, zaradi so poveke se izmoruvam nego ispolnuvam. I drugarkata koja ne zblizi site nas me prasa zasto taka. Iskreno i kazav, kakvo gledanje koga bukvalno nemame tema na muabet. Stalno e sosem nekoj tret, ili opsto, najopsto. Sto ke kazete za vakvite kontakti? Imate vakvi kontakti? Za gubenje vreme? Pa duri i planovi za odmori koga se pravi, nema sansi. Dodusa ne mi preci 1u nedela vaka ama skoro sekoj den vaka e tapa. Em nemame temi muabet, em ne se trudi, em napnuva za gledanje. Ne gi sfakam vakvite lugje.
А зошто не почнеш ти некаква таква тема што би те интересирала, туку чекаш од другите? Не можеш со сила некој да натераш да ти збори за приватни работи, сопствен избор е тоа дали ќе споделат нешто со тебе или не. А и исто, никој не те тера да се гледаш секојдневно со нив ако не ти прија...
Ако не ти одговора не гледам зошто би си губела време . Лично јас не би си губела време така без врска за што ќе зборуваме за времето ,пробај да се гледаш поретко или ако не ти одговараат не се ни гледај ,прави си како ти одговара.