Za vtoriot slucaj bese samo edno gledanje vo park. Nisto poveke. No mnogu pogrdni zborovi dobiv. Drugarka mi ja postuvam, mi ima pomognato, postuvam sitnici. Mi znaci. No ete imame razlicni mislenja. Drugarka mi vika deka kako pravis taka ke ti lepat etiketi. Jas vikam mozes da pravis najdobro za 9lugje. 10ot ke kaze deka si nikakva. I so sega? Ete jas vikam mi e gajle koj so saka neka kazuva. Jas sum cista pred sama sebe.
Ее колку филмови може некој да направи доколку сака Многу често се објавуваат слики од девојчиња, и истите што ги објавиле се фалат по другари "што им правеле"... А женско да се фали така не сум слушнала ниту да објави. Нема проблем, околу проблемот со тој што озборувал напишав. Другарката и кажала дека таа е крива што тој така се расфрла со интима. И дека заслужила. Такви личности јас не ги сметам за другарки.
Кажав пример де..ама се надевам дека ова "ако е", "она е крива" е шала. Има и случаи каде помали и поголеми дечиња измислуваат некои работи околу тоа што им правеле на девојките за да испаднат интересни пред другарите. Мислам дека ова не е ништо ново... и сигурно знаеш ваков случај
Ete, razmisluvas tocno kako drugarka mi. Znaci maskovo e okej nekoj da vika e kurva, a zenskovo ne? A kakva e vrskata bez zabava, zarem ne se vleguva vo vrska so eden vid zabava? A zosto ne se cenam dovolno? Zosto sum veruvala na nekogo i sum ocekuvala toa da mi bide vozvrateno? Zosto sum uzivala vo momentite?
Е како е жената крива ако некој ја нарече курва...? Па денес мажите секоја втора ја нарекуваат курва кога нешто нема да им чини. Навреда добива и неа не и пречи зошто не се поистоветува со таа етикета/навреда зошто си се знае сигурно себеси каква е и тоа не ја вреѓа. Да знаеш дека има и девојки кои се ценат себеси па пак се нарекувани со погрдни имиња баш ради тоа што одбиле некој. Различни случаи има меѓутоа некогаш треба и да ни е гајле што зборуваат луѓето зошо реално ако не засега све пиши пропало никад среќни нема да сме и ќе живееме по туѓи правила. Најбитно е да се знае човек себеси.
Не е логично машкото да те нарече курва пошо нема ништо лошо во тоа да сакаш само забава. Да еве сигурно девојките никогаш не сакаат само забава, на секоја девојка сонот и е само длабока врска, деца гледање и брак, чувај боже да помисли на забава. И како тоа секоја девојка што ја нарекле курва таа самата тоа го предизвикала? Курва може да те нарече секое машко на кое не му одиш по кеиф, и? Не може мене никој да ме предизвика да речам нешто што не сакам да го речам. Збориш за ценење на девојките, ова ли е ценење. Утре ако некој те нарече курва, речи си, јас го предизвикав, тој не е крив, ко и секогаш мажите што не се криви, криви се жените курви што помислиле на забава, мажите кога сакаат забава тогаш ви се привлечни, фраери, згодни. Што читам На девојка која некој ќе ја нарече курва и нејзе тоа не ја допира, и тоа тебе не ти е океј што не ја допира, знаеш зошто не ти е океј? Пошо не ги разбираш таквите девојки, таквите девојки се знаат себе си доволно добро за да знаат дека еден клошар не може да ги повреди. Што и да кажат за нив, ништо не може да им влијае на самодовербата.
Јас го прочитав само делот во кој сум јас цитирана, не знам како го пропуштив ова @Принцезичка1 членката не може да контролира кој што мисли за неа и кој што ќе каже. Се нервирала и сфатила дека не може тоа да го смени. Таа можеби и само со него била па кога раскинала тој се расфрлал со муабети дека е курва, а за жал тоа е доволно за да почнат со етикети и муабети. Некои можеби ќе ти речат курва или поинаку ќе те навредат оти не си сакала да бидеш со нив. Со што си ги предизвикала? Жени на жени викаат курви од разни причини. Не ти е во ред размислувањето. Не размислува секој исто и не можеш да знаеш што да очекуваш од некој. И јас ич не сум за да се праќаат такви слики, ама ако некоја пратила не значи дека тој треба да ја објави кога ќе раскинат. Кажувам за женски бидејќи не сум видела женско да објави слики од машко по раскинување.
Не знам што сакате дел од вас да кажете со коментариве, како можело да не се замара за тоа што и збореле позади грб. Епа од мене девојче има едно големо БРАВО. Оној кој се цени и знае колку вреди нема да се замара што зборат позади грб и оти секогаш ќе има такви. И не е она крива што излегла со бивш, крив е тој што и пишал и покрај тоа што има женска али да секогаш женското е криво не заборавајте продолжете така. Од такви навреди и зборувања позади грб постојано гледаме луѓе што пагаат во депресии и си ги одзимаат животити, ама вие пак продолжете со тоа "како може да не ти е гајле што зборуваат за тебе".
Како ќе се пофали ако не прати слика од женското? Како ќе го дигне егото? Како ќе ја покаже својата машкост? Немој така, чим она пратила слика мора сите да ја видат.
Дали прочитав некаде жената е крива бидејки е нарекувана курва оооооо животе, надевам се дека кој и да го е пишал има помалку од 16 години и не ги разбира работите туку ги преголтува без да ги соџвака како му се нуде. Зашо жените да несакаат забава лол 21 век сите имаат секс без обврски, ајде клиторисите да ни ги исечат па тогаш да бидеме чесни и да не не нарекуваат така. Да веднам глава и да сум крајно навредена заради куре кое си го полне егото со такви подли зборови? НЕ
Inaku za 2slucaj ne izlegov so nego otkako si fati devojka. Toa bese samo ednas, uste koga nemase devojka. Veruvajte ko pomala sekogas se zamarav za lugjeto kako ke kazat, pa kako ova ona. No sfativ deka ne vredi. Ako nekoj odluci da gleda loso ke go vidi losoto. Ne sum svetica i jas gresam priznavam.
И зошто секогаш жената да е осудувана ако сака да се забавува а мажот не? Тој може да има повеќе партнерки ама никогаш нема да се нарече машка ку*ва, додека ако женско излезе со повеќе одма се лепат етикети.
Еве јас излегувам од забава избегавам обврски бидејки несакам да сум покорна и да сум во врска со некој што не го сакам само заради тоа што ке кажат Рајна и Стојка а имам секс со истиот, И и и, има некој право да ме нарекува погрдно?