Ако имаш кокретен проблем подобро сподели го .. најмалку 5 совети ќе добиеш на форумов.Вакви изгорови дека поради жените мажите се ергени на друго место. Погледнете сe во огледало и бидете реални со барањата. Критериумите 25 и на 40 неможат да ви бидат исти.
Јас познавам сингл мажи што велат дека сакале да имаат девојка покрај себе, ама на секоја што им ја предложиле ѝ наоѓале маани. Ваква била, таква била. А потоа велат жените многу кренати, се занесувале, никоја нив ги нејќела, господата совршени. Со превисоки критериуми и наоѓање маани на секоја личност ќе си останиш сам секако. Совршен/а никој/а не е и ако сакаш се наоѓа.
И са жените ви се криви? Пак? Ако некој остани вЕчЕн ЕрГеН до тој некој е. Ако има трема да се доближи на некоја, пак, до него е. Секој си има критериуми и секој има право да си има критериуми. И ако некој остани сам ради своите критериуми - до него е. Ако не е со некој оти не исполнува туѓ критериум - подобро. Не е среќна врска каде постои незадоволство.
Ради тоа што многу си ги спуштиле критериумите, завршуваат во средновековна криза. Кај што се незадоволни од својот живот и од својот партнер, а се сметаат за стари за да почнат нов живот. Така да не сметам дека е лошо да имаш високи критериуми. Не у смисла мора да личи на Дејвид Бекам и да има пари како шеик од Абу Даби, али не да е нешто просечно и задоволително.
Сметам дека за оваа тема нетреба да се прави таргетирање на виновник на една или друга страна .целта е сметам да се даде совет за да се надмине сингл состојбата ,впрочем таква состојба е е од корист ниту на машките ниту на женските а најмалку на општеството во кое живееме верувам нема да ме сватите погрешно благодарам
Па причината зашо човеков е сингл ја бара во други, а не во себе. Тоа гледаме да му укажеме. Дека не можеш да чекаш некоја да си ги симне критериумите, ако ти не сакаш да се подобриш себе си.
Се согласувм во потполност но мислата ми беше да не справи дистингција за вината мегу мажи и жени кога проблемот со егото и критериумите е обостран ,благодарам
Проблемот што е обостран се импутира еднонасочно за да се создаде заштитен механизам во општеството за постоење виновник, а не објективна одговорност што не би ја нарекла виновност.
Токму така ,ме раува што не сум погрешно сватен, а нема ништо полошо од погрешно сватено изнесено мислење за така суптилна тема
Излеговме неколку пати и имавме блискост,во смисол бакнување и слично,не секс,се плашам дека се вљубува,толку е ок што несакам да ја разочарам и да и кажам дека не ја чувствувам,како да постапам а да не ја повредам или веке сум ја повредил ?
Да и кажеш искрено како се осеќаш, не можеш да ја повредиш ако и кажеш искрено, ако е тажна тоа е нејзина работа со која треба да се справи, твое е само да си искрен и културен.
Vo kolku ne ja chuvstvuvas togash ferski e da I kazes vo lice(ne po poraka), da I ja kazes vistinata. Ne e fer da nemas chuvstvo a da si so nea.Grev e.
Доколку е заљубена, ќе биде повредена. Но, повеќе ќе цени доколку бидеш искрен и и кажеш навреме дека нема хемија меѓу вас.
Ne bev sosema siguren i ostaviv nekolku dena da vidam dali ke se promeni nesto no ne,taa e sosema ok i poradi toa mi e malku problem, no ne ja cuvstvuvam i toa e posilno od mene,se soglasuvam so se sto napisavte i vi blagodaram,sega ostanuva na mene da i kazam no kako,no podobro vednas odkolku pokasno.