@brazilia да одговорам на општиот дел од твоето прашање, а тоа е следново Не. Мислам дека Индија и Кина не биле отсекогаш над една милијарда луѓе, бидејќи тоа е математички невозможно. Тоа значи дека би немале ниту наталитет ниту морталитет. Значи ако они биле над милијарда луѓе пред 150 години, денеска ќе биле на 100 милијарди луѓе Проста математика
Ова последново е повреда на правилата и за ова би одел на суд. Не е точно. Секој сомнеж е црв од мозокот, затруен со себичност. Мозокот не ги контролира гените, тие се што ги добил и мора да игра по нив. Не сум чул да е можно тоа. Сексот не е табу, ама чувствата од него можеби. На пренаселена планета се потребни квалитетни комбинации од гени, а не квантитет. Се слагам. Ова е и во сите скриени пораки, од Платон, до Gene Roddenberry.
Да, затоа и се вика проста математика. Малку посложената би вклучила и катастрофи, војни, глад, болести, помрачување на сонцето, кратко ледено доба, ...
Сум го слушнал ова порано со гените. Мислам негде петто одделение во некој учебник имаше нешто околу тоа. Дали историја беше, не сум сигурен?!
Unrelated. Стварно, небитно. Може да е и замрзнат сладолед, ако двајцата се сложат дека е така, како што рече дивото моме, не е битно воопшто. Или не би требало да е битно, ако некој не се предомисли.
Поради тие гени доживуваме оргазам кога имаме секс. Ако не, ќе оргазмиравме кога ќе раѓавме и чувавме деца. Нема ништо 'неприродно', нели?
Да се надоврзам само на коментаров Луѓето и делфините се единствените суштества на планетава што имаат секс и за задоволство, а не само кога се "парат"
Земјата е рамна, месечината е направена од сирење, па и планети не постојат. Дали сега сум материјал за продолжување на гени?
Ова сакав да го вметнам и порано, ама еве дојде на ред. Оргазмот е знак за стоп. Погрешно се толкува како задоволство, како пијанството. Повеќе е болка, скриена во екстаза. Не за џабе телото е потполно исцрпено во првите моменти. Често се појавува и вртоглавица.
Are you fucking kidding me? Оргазмот е еволуциска 'награда' за да ги 'натера' животните да се размножуваат. Иначе, од шо мака би имале секс?
Дааааа, како не шо убаво со девојка да си правиш муабет за теории на заговори За рамната земја ќе најдеме заеднички муабет, а за сирењето и планетите би морало да дискутираме поише А ја иам теории за паралелни светови и патување низ времето. Ќе пројдам ли?
Значи, сексот е мака, а животните, ние, би требало да се размножуваме. Ај ако може совет за ова. Стварно е ова вака?
Како е мака, кога е задоволство? Тебе не ти е убаво кога оргазмираш? Дркаш? *се надевам дека не си сериозен со муабетиве и дека тролаш.
И ја се надевам дека се троламе и сме саркастични. Инаку баш ме интересира која ти е поткрепата, идеологијата, учењата, кои мислам дека се кријат зад ставовиве. Валда треба да се стават знаци насекаде дека сексот е опасен и предизвикува несакани појави како несвестица и малаксаност, а кај оние со слабо срце инфаркт. Посоветувајте се со лекар или фармацевт.