Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. La profesora

La profesora Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2021
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    413
    Ти го читам постот и читам само убави работи хемија, заеднички муабети и после анксиозност.Тотално те разбирам и можам да се поистоветам со тебе.Објективно стравовите ти се неоправдани.Две години и не се некоја разлика барем засега,а велиш дека е доста зрел за своите години.Ако мислиш дека има материјал за нешто go for it.
    Better oops than what if.Good luck.(fingers)

На Hellobeautiful, Regina.Phalange, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.380
    Допаѓања:
    20.668
    Да одиш. Ништо нема да изгубиш. Вака со 19год стварно зрело размислува, така да зошто да не. А и не сте многу години разлика. :)
    Со среќа. :sun:

На cresa-jagoda и petrova89 им се допаѓа ова.
  3. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Приликите не доагаат оној момент кога ние сакаме и сме спремни за тоа,напротив кога не ги очекуваме и со многу прашалници,можеби ова ке биде само уште една пропадната врска,но можеби ова ти е единствената вистинска прилика во животот и друга иста повеке нема да има,без разлика на годините кои предстојат.Јас мојата ја пропуштив затоа што премногу се прашував и предпоставував но ништо од тоа.Фати го моментот ако е вистински.А и нема што да изгубиш.

На Hellobeautiful, hermosa, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  4. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    @petrova89 то ја разбирам дилемата. Ама, сепак мој совет е да отидеш. :) Штом имате хемија, комуникација зошто да не?
    За ставовите што ги има би ти рекла да почекаш и поубаво да го запознаеш, да не ги земаш работите што ги кажува здраво за готово поради тоа што е многу млад. Гледајте си се, помагајте си со факултетот и најбитно е да ви биде убаво, не му ја мисли на брак сега и семејство. Остави работите да си течат во свое време и дозволи неговите дела да ти го откриваат карактерот а не зборовите.
    За тоа што си постара - две години не се ама баш ништо. :) Тетка ми е постара од тетин ми 5 години па еве сега славеа 20 годишнина.
    Друга работа, секако ќе се гледате на факултетот дури и ако се скарате што секако е можност.
    Ама, сум имала колега и колешка што беа заедно па раскинаа и си продолжија во други насоки иако се гледаа секој ден на работа, ама си се однесуваа најпрофесионално.
    Од друга страна, јас започнав врска со колега на работа па исто кога ме покани да излеземе се мислев, истите причини ми идеа низ глава ама еве не уште заедно. И да ти кажам, ќе ми беше жал ако ја пропуштев шансата иако може и ние ќе се скараме ама може и не. Во секој случај нема да ми биде жал што се одлучив да бидам со него.
    Убав помин и не мора да брзате никаде, многу сте млади, убав помин! :)

На Biny, hermosa, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Не се понашајте ко емотивни инвалиди. Емоциите се за сите луѓе. И не претпоставувајте дека сите мора да разбираат "суптилни знаци". Што му фали на зборот. Што е толку тешко да се биде фер.

На Markian и Stark им се допаѓа ова.
  6. Happier

Happier Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    ако може совеет...
    Со еден дечко си пишувавме 20-тина дена, тој во тоа време не беше во нашата држава, се беше супер, многу блиску се однесуваше, се врати и после 5 дена ме викна на дејт и јас велам ајде ќе се запознаеме бидејќи тој пак требаше да оди во странство утредента. Се договоривме за време и го чекам ја дечково да ми пише, никаде го нема, исклучен на социјалните мрежи (а, броеви не ни разменивме), ајде си викам има обврски се спрема ќе дојде, му пишувам и го прашувам може ли да дојде, дали ќе стигне, не е проблем ако неможе само нека ми пише. Никаде го нема. После 2-3 часа ми пишува и ми се извинува, имал проблеми не можел да стигне да дојде, ми вели кога пак ќе се вратам да се видиме, ми вели сакам да те запознаам. Сега моето прашање е дали да му дадам втора шанса и да продолжам да му пишувам и да му дозволам пак да ме викне на состанок или не? Мене не ми е проблем што не дојде на дејт, можеби навистина имал проблеми со тестови и летови бидејќи требаше да оди, но проблем ми е зошто не ми пиша барем 10 мин порано да ми се извини и да не дозволи да го чекам, а не после 3 часа.

7. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.020
    Да не даваш втора шанса во овој случај, мој искрен совет

На hermosa, raww и Markian им се допаѓа ова.
  8. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Тој ако сакаше ќе дојдеше , но ако не можел и можи навистина се заглави ама после толку сати го чекаш а тој да не одвои време 5 мин да ти каже еј извини не можам денеска итн
    Реално, јас не би му дала втора шанса

На Markian му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Ти си сосема сигурна дека бил надвор од МКД или така тој само ти кажа?

10. Happier

Happier Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Сигурна сум, имаше и слики.

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.676
    Допаѓања:
    79.730
    Барем денес има начин веднаш, за една минута да испратиш порака на некој или да се јавиш. Ете немал број, ама интернет сите имаме на смарт телефониве, а и wifi скоро секаде има. Мене не ми е оправдување ништо во овој случај. И веројатно не би се заинтересирала да дадам друга шанса.

На mkstomk, Need for Speed и Markian им се допаѓа ова.
  12. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Ок тогаш,безразлика се согласувам со девојкиве кои ти пишаа.

13. Happier

Happier Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    И јас се согласувам со вас не би дала друга шанса. Но, едноставно ме зачуди неговиот потег, бидејќи и јас самата му велев да одложиме, имаш многу работи да средиш, утре тргнуваш. Но, тој беше упорен ми вели сакам да те запознаам, барем на кратко, потоа ќе се подготвам и слично. И потоа да не се појави, ајде за тоа и да не се налутам ама пак барем да пишеше, како може половина час претходно да ми вели ќе дојдам и да го нема. Денес реално секаде има интернет... Сепак побарав совет за да не испаднам на крај јас немилосрдна кога нема да му дадам втора шанса. Да беше само да не дојдеше, а да пишеше во ред. Би му дала друга шанса. Но, вака тешко.

14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Многу неодговорно и некултурно од негова страна. Јас не би дала друга шанса.

На cresa-jagoda, Reina.Gitana, Elf и 2 други им се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.936
    Допаѓања:
    15.914
    Еден ден го замолив да дојди со мене на доктор, ми рече дека не можи да се замени бидејќи колегите му биле комплицирани.

Денес, одма побара ден за веридба на братучед.

И се налутив и се испоскаравме.

Дали претерав?

16. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Во право си.
    Ако тој сака да дојди со тебе на доктор ќе дојдеше и ќе се снајдеше замена со колеги ама како што гледаш побитна му е веридбата него за тебе.
    Разговарај си со него дека тоа не е во ред со неговото понашање.

На cresa-jagoda и GirlLove им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.936
    Допаѓања:
    15.914
    Минатата недела требаше да дојди со мене и не можеше да откажи.
    А, сега за веридбата на братучед му, може.

Не е во ред. Барем така мсилам

18. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Не мислиш него во право си.
    Поразговарајте само така ќе си најдете решение.

На cresa-jagoda и GirlLove им се допаѓа ова.
  19. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.010
    Зошто да дојде со тебе на доктор? Денес за едно утре за друго доктор и на секое треба да доаѓа со тебе?
    Нормално дека ќе побара за веридба/свадба на близок.
    Јас не би се лутела, ниту пак сакам да доаѓа со мене на доктор.

На Anie93, S.W.A.G, Lavender4 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    За што беше на лекар?
    Ако се работи за помал проблем и не сум повредена и можам сама да појдам, нема што да мкнам друг со мене. Ако е поинаку, тогаш е друго.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.