Јас мислам дека главниот проблем не е што не дошол на дејт, туку неговата несериозност. Да бил малку посериозен, прво ќе ти побарал број за да ти се јави. А вака те оставил на цедило.
Ако ти е прв пат да те одбие значи не му се лути. Ако многу пати те има одбиено за секаква работа подобро разговарај си со него. Секој различно постапуваа машките затоа прашај го и ќе ти одговори па самата ќе си сватиш дали е океј
Zenski , mnogu postovi se za da citam sve zatoa resiv da prasam. Zoshto se custvuvam kako nikoja da be e zainteresirana za mene ? Posepecificno od ovoj mal istocno makedonski grad. Svesen sum za faktot shto i poslednive godini sum natamu navamu po stranstvo i dojdov do stepen skoro da ne me poznavaat v grad , a i tie shto mi se vrsnicki golem del se zaminati , se osekjam kako da nema nikoj. Kako dopolnitelen problem e i faktot shto i nemam mn drugari ovde, site se zaminati , nemam preku kogo da zapoznaam nekogo a socijalnite mrezo sto da kazam, dobro e seen da dobijam. Ima momenti kade se osekjam kako stranec , nepoznat , nezabelezan … Bi sakal da zapocnam vrska , no mi se cini nema so kogo…
Еве брат ми е во странство и има мн другари и во Мкд а никој не го барат дали е љубомората или сакаа само со девојка и веќе не е како порано друштво а и врв и кај девојките како и мене исто. Сега за девојка едноставно треба да си опуштен да се комуницираш и една ако те остави seen не мора да значи дека е крај. Обидувај се биди упорен и ќе си дојде и на твоја среќа.
Неможеш да знаеш каде те чека среќата..... и јас излегував постојано, не дека барав очајно дечко, ама си најдов баш кај комшиите Што е твое ќе си дојде
Здраво девојки, па веќе некое време се зезаме со еден дечко што работи блиску до мене, јас и он се знаеме од порано и имавме само здраво здраво но откако работи тука нон стоп муабет и шала и сеа пред неколку дена дечкото беше на работа а јас бев таму и он ми посвети песна наредниот ден дечкото се разочарал дека ќе ди одам рано и пак продолжиме зезање јас го видов пред некое време со негова колешка и не мк беше бас сеедно но он се зезаше и пред неа и се океј а веќе неколку дена по ред цело време ми кажува дека дум му фалела и мислел на мене ама јас тоа не го сфаќам сериозно и денес ми се налути дека нема да бидам пак кај што работи он, он е цело време 2 а и јас исто така. Па ако може некое ваше мислење за ситуацијава, мој другарки што го знаат и што цело време ми викаат дека ме гледа мислат дека му се свиѓам а јас не чувствувам така или да имам бар малце гледност на таа страна
Му се свиѓаш ама јас би ти рекла да си бараш друг.Нешто не ми се свиѓа во односов.Не превзема конкретен чекор а притоа пушта жички а ми делува како да е нападен.
Каде и како наоѓате дечко за озбилно? Немам проблем да најдам некој да се гледаме ама некако сите се заинтересирани само за секс и некое лабаво излегување, а јас сакам нешто посериозно. Во средно ми помина фазата да си губам со некого време за несериозно. Мислев над 20 дека се посериозни веќе сите, овие излегоа полоши од тие што се гледав кога бевме малолетни. Се чувствувам како да нема љубов веќе. Понекогаш дури чувствувам и "љубомора" кон луѓе што имаат долги и среќни врски, кај кои во погледот се забележува навистина дека се заљубени. Се прашувам како други на мои години успеваат да најдат некој што ќе е заинтересиран за нешто сериозно да се вложи, а јас само наоѓам некои недоделкани. До мене ли е или навистина многу е тешко да најдеш некој сериозен и посветен дечко денеска?
Уживај.. Еднаш сум имала врска и тоа помалце од месец траеше, сѐ наоѓам или тазе искочени од озбилна врска или идиоти или емотивно несозреани или само за лабаво што им е. Не е до тебе, а ни до мене, такви привлекуваме. не си сама
Верувај и над 30 се исти ако не и бетер , скраја да е да ги прашаш на што сме , ги снемува од лицето на земјата инстантно
Тешко секако е да најдеш личност со која ќе се поврзеш подлабоко и поинтимно. Но, и далеку од невозможно. Како што веќе напиша во некоја друга тема дека сеуште го немаш преболено бившиот, дури и да наидеш на оваква личност што сака нешто поозбилно, мислиш ли дека можеш да возвратиш со исто кога сеуште имаш емоции кон некој друг? Посвети се на себе си, реши го проблемот што го имаш, дај си време да преболиш, и потоа кога си спремна барај друга личност во твојот живот. Верувам дека ќе ја најдеш. Овака, само гледаш да залечиш стара рана, да најдеш утеха во друг, но на погрешен начин.