Јипмен, ако мене ме прашуваш и не мора да станува збор за долга врска. Ако е девојката, тип кој слуша музика, пак и истата музика, каква слушаш и ти, ако е од оние што се задлабочува во текстови итн. .... топ. Кај мене е една од причините, некоја конкретна личност да добие 100 поени да речеме Немало апсолутно никаков повод, кога го правел. Било и по телефон, било и кога сме шетале по Кеј, кога сме седеле на клупа. Не губиш ништо ако пробаш. Згора на се, глас катастрофа ама рок музика, а не романтична балада од Селен Дион или некоја турбо фолк
Јипман,кога ти го прочитав постот,првото што ми дојде на памет аии душа и онаа фацата кога гледаме во малечки дечиња,и така целите сме срцкасти! Убаво е да видиш дека оние што нас ни даваат совети,бараат и од нас понекогаш. Имаш и од мене зелено светло. Ако имаш убав глас,башка,мислам дека нема девојка што нема да падне. Колку и да сме тешки ние жените,сепак,сакаме понекогаш романтика. Баш како што кажаа девојките над мене,неможеш ништо да изгубиш. That girl... She`s really lucky.
Лошо го поставив прашањето Дали може да се пуштам на некое девојче со песна , онака на интересен начин Со длабок , внимателен глас
Прво,секоја чест за храброста,не секој би се обидел да помисли такво нешто,а не пак да направи таков потег. Искрено не би сакала погрешно да те советувам.Тоа ти е меч со две острици.Многу зависи од девојката и од нејзината возраст, многу зависи од ситуацијата и моментот кога би го сторил тоа. Ако е некоја романтична душа, ќе ја освоиш и да и ја испееш само тонската скала,а ако е некоја „урбана барбика“ или „ловец на репутација“, подобро гласовните способности чувај си ги за некоја караоке забава. А караоке и не е лоша идеја, би можел директно да и ја посветиш песната и ќе испаднеш супер фраер со џентлменски манири-одличен терен за напад. Зависи многу и од песната,гледај да не биде од типот:„Остани ѓубре до краја“,„Корпичка“,„На задњем седишту мога аута“-тоа е веќе пренападно за прв впечаток,„ На 223 305 те чека еден свенат цвет“ или „ Куда ти проѓеш и црна земља поцрвени од срама, среќан ти пут у неповрат желим,остани вечно сама“ Се шегуваааааам, немој да се лутиш Размисли убаво.Ако не ја познаваш доволно, почекај малку со пеењето,бидејќи можеш да бидеш протолкуван на несоодветен начин,а ако ја знаеш добро,слободно пукај. И нека биде со стил! Ти стегам палци и чекам детален извештај!
Да како што кажаа другите феминки си зависи многу од девојката, ако е некоја што првпат ја запознаваш би ти препорачала да почекаш додека не ја запознаеш поубаво, и што всушност сака и преферира .. Ако се работи за типка што ја знаеш малку подобро, дали познаничка,другарка или девојка и да знаеш дека таа и таа песна и се допаѓа имаш големо ДА
Јипман и мене би ми се допаднало . А да е на некоја караоке журка уште подобро , јас лично би се осеќала многу важна за тој што ми пее. Мислам дека е одличен потег ако имаш добар глас . Голем плус и ако и ја погодиш песната , таа да ја сака
Вчера со другари искочивме и викам да пробам оваа нова тактика (не нова ама ете за мене е ) и прво го набљудуваме теренот , шпиунираме што каде како се движи , таман најдовме една убава девојка и само што искочи од нејзиното друштво ... 8515-1 хиени нападнаа и ништо тамо неможе али викаме мора да се проба и ке пробаме ! и тогаш видовме едно друго убаво симпатично девојче со другарка и се шетаа , и тука е моментот друштвото вика сеа е моментот GO ! (тие едвај чекаат да ми се смејат али ако се поштува ) и фората ја идам тамо , по пат се испотив али срека тука беше body parfum да ме спаси да не изгледам ко свинче и така идам полека , полека , полека и доагам до нејзе (никад не сум видел 5 метра да изгледаат ко 50 метри WTF? ) и така пристигнав на пристаништето , време е патниците да ги остоварам (песната) и ја допирам нежно со прстот на рамото и викам може да го имам твоето внимание и започнувам со стиховите ... дојдов до строфа ипол ... другар еден што беше у близина ми викаше дека звучев нешто како ова аффаѕб аган осагѕибп апб19р абѕфапѕ1 пбфѕап па од тука малце ми беше јасна реакцијата на девојката што ми се изнасмеа у фаца , ама сепак и ја се смеев иако се осекав ко виршла што се вари во тенџере , и си отиде .... па така се вратив кај друштвото , се разбира тие ме подржаа психички ( ме заебаваа цела нок) и така беше мојата нокна авантура Закључок : Се вракаме на новите начини на пуштање , преку фацебук
Види ја пецкало така му требало . Јипман колега имаш голем плус од мене за храброста, те корпирала ама сеа си побогат за едно искуство (макар и неуспешно) следен пат ќе биде подобро а техниките се учат . Пс. Сепак друг пат слушај ја Симонче, знае што збори иако пецка .
е мене вака некој во сред дискотека и тоа не корпа комунално ке му викнам , не искрено не ми се допаѓање идејава од почеток ама секој различно инаку јипман продолжи ти и следниот викенд со форава па дај ни пак извештај ако ништо друго собирај искуства бар нели х-ман?
Да не ти пее случајно маж ти после ? Можда девојката не се погодила да сака такви работи од кај знаеш . Признавам и мене би ми паднало чудно да ми пее некој што не го знам ама последно на памет би ми било да избегам Во најмала рака би се запознала и би прашала зошто баш јас ја имам таа среќа
секој различно а во иднина маж ми да ми пее? искрено прва помисла за вакво нешто ми е шо ти е? пијан си? или си земал од погрешните таблети сабајлево? ај отспи ке ти биде подобро
Леле, за тоа ли беше целата фрка со пуштањето со песна? Јас мислев бре на некое девојче што го знаеш и што ти се допаѓа. Вака на улица секоја непозната би се истрескала од земја на такво нешто. Во секој случај е оригинално и браво за храброста! :up:
е ај замисли типов прв пат го гледаш и ти вика може малку твое внимание? и почнува да пее. и ситуацијава e wtf ?? абе јипмен штета што не сум била таму да те гледам во акција пошо јас на постов се превртев од стол дур го читав а замисли да те гледав од страна, жими се најненормален си излеа
Ма не. Јас само на храброста му честитам. A за реагирање којзнае како би изреагирала така некој singing man да ми се појави пред очи. Ама знам дека здраво има да му се изнасмеам. Посебно пак да е некој што ке зацепи некоја срцепарајуча турбо фолк строфа. Мх мх.