Завси за кој како. ЈАс не прифаќам непознати на фб, Инстаграм ми е приватен исто и на Инстаграм не прифаќам. За пишување секогаш пишуваат. Мене пример ми е црвено знаме, најцрвено кога некој за два, три дена од кога ти пишал одма те вика на кафе, или за недела дена. Него му е битно со женско да излези. Не сум јас сингл, ама општо не би излегла, посебно одма ако ми пиши да излезиме.
Се сложувам. Одма викаат на кафе. Јас на еден дури му реков извини ништо лично кон тебе ама јас сум таква што не сакам да излегувам веднаш со некого без да напраам некој муабет и плус не те познавам доволно. И типот ми рече ти па како сакаш да се запознаваш преку интернет и такви некои глупости..
Благодарам Иначе за претходно да, освен ако нема забораено. Тоа беше прилично одамна, можеби 10тина год. Али за сега не можам егзакли да проценам, ретко се гледаме али затоа пa после забораваме да си одиме со сати, прилично е опуштен разговорот. П.с повеќе ми се свиѓа на карактер отколку на изглед, иф ит хелпс
Јас не би се плеткала со шеф. Можеби му се допаѓаш, ако има нешто што велиш дека забележуваш, ама не прави никаков чекор оти работа си е работа и треба да си има граница во односот. Мое мислење е тоа, некои можеби не гледаат пречка. Ти што мислиш, имаш шанси кај неа? Колку сте блиски? Како се однесува кон тебе? Ако сте другари и еднаш веќе си и признал дека ти се допаѓа а таа не ти возвратила, те гледа само како другар. Повеќето од нас девојките кои имаме машки другари не развиваме чувства кон нив, туку остануваме на тој другарски однос. Па да, честа појава е. Ми пишувале и ми пишуваат ама за да излезам треба прво да се оствари добра комуникација, да го проценам каков е.
Кажувај благи работи, а јас ќе ти кажам како кое благо сум потпишана на твитер но само ако го погодиш благото.. Тулумба или еклер не е, друго е..
На 1ви Април и на Халовин никој нема да ти замери, другите денови носи маска од Каса де Папел, сега е ин
Девојки и дечаци, како да да престанам чувството на запоставеност да допира до мене? Т.е. Како да станам тотално рамнодушна? Ова се е предизвикано од другарки кои биле со мене само за да си пополнат време, па нашле подобро друштво и дечковци и сега не постојам за нив. Исто така и за врските, после одреден период не ме рецкаат 1%. Не би сакала да се социјализирам, затоа што е проблематично за мене, сите исти испаѓаат.
Не. Не мора да значи дека е она причината. Имам и јас таков проблем, и можно е цел живот да налетуваш на погрешни луѓе. Јас многу се имам трудено за тие луѓе и сум правела се добро за нив и на крај нож у грб добивав. Не мора да значи.
Така што ќе работиш на себе и на своите очекувања. Ти се погодиле гомнари околу тебе али ете сте се размилане па не мораш да ги трпиш цел живот. Верувај не се сите исти дал момци дал девојки, има уште луѓе кои имаат добро срце и намери. И мене ми се дешавале истите ствари искрено моментот коа решив да прекинам да пишувам, да очекувам онака како ја замислувам некој да ми возврати се се смени, fu** it, клише е али животот е краткот за будали да се секираш, ќе си најдеш твои луѓе има тон начини као да запознаеш( нели take a breather ali keep trying).
Најверојатно многу очекуваш од другарките. Не само тие што си ги изгубила, туку и на секое ново познанство со некои други. Поработи повеќе на самодовербата и малку повеќе на тоа колку треба да им веруваш на познаниците/другарките. Јас сум имал многу другари и другарки, ама скоро сите ми го свртеле грбот или се покажале како лоши пријатели. Сега ми останаа само двајца на кои им верувам. Другото е се трчи-лажи. А за роднините, боље да не ти пишувам. Во денешно време треба повеќе од нив да се пазиш. Имам многу големо искуство кога станува збор за ова, па сакам да ти споделам малку и од моите непријатни искуства. За дечко/врска не форсирај со сила. Некогаш можеби сам ќе ти се појави вистинскиот од некаде. Имај поголема верба во себе и внимавај со ,,пријателите".