Сеуште не е сигурна што сака со тебе. Можеби сака малку повеќе да се трудиш околу нејзе. И фали внимание може. Прашај ја зошто се однесуваш така, зошто игра топло ладно.
Не се согласувам. Ова однесување воопшто не е последица на тоа што дотичната не знае што сака од него ниту пак игра топло ладно. Недораснато и разгалено во крајност. Ми делуваш разбрано и културно, најди си некој сличен на тебе. Со оваа ќе се полниш нервози.
25 годишна што така се однесува, се кара за банални работи како дете некое, огромен red flag. Со таква особа врска не успева. Не си должен да ја трпиш, наместо да ви е убаво таа без врска истура нервоза. Утре да треба да се видите, ништо чудно да го расипе и тоа. Не вреди.
Не мислев дека некогаш ќе пишувам тука, ама ме интересира мислење Што треба да се направи кога, и кажуваш дека тоа не ти се допаѓа што го прави, а продолжува и понатаму да го прави истото?
Она кое на тебе не ти се допага немора да значи дека е и погрешно или нее во ред пробај поработи на тоа освен ако нештото навистина не е во ред ептен да излегува од секои норми.
Ова го кажав во афект и воопшто не се согласувам со сопственото напишано мислење и би сакал да го избришете или тргнете затоа што јас повеке неможам да го редактирам
Не и е гајле за твоето мислење, па затоа и најверојатно не го ни побарала.. Твое е дали ќе толерираш или не
Слично и јас постапувам, еднаш кажувам човечки, без многу многу филозофии, два пати, евентуално три, после веќе сосема поинаку постапувам. Потруди се се што ти пречи веднаш да го ставиш на маса, некогаш (често) тоа е само бубачка кај нив (на игнор), некогаш е особина (колку ти пречи толку размисли) Проблемот е што ретко кој успева нешто да промени кај себе, особено ако е зрел, да не кажам возрасен. Може некое лудило да изглуми од неколку месеци да не го прави нештото, но после ќе почне пак Така да таквите финти, у стилу таква сум ова она, лесно се решаваат. Гледаш до кој степен тебе тоа ти пречи, ако можеш да се носиш со тоа, фајн, ако не, одма сечеш, на ист начин како и она, таков сум - тоа не можам да го толерирам, тејк ит ор лив ит.
Верувај дека секој знае што прави. Не се доведувај во ситуација комуникацијата да се сведува на многу извинувања со куртоазна конотација, резултат на нејзиното свесно однесување. Оставаш впечаток на разумна и сериозна личност со дефиниран избор и изграден став. Црвената линија се поставува на почеток според твоите критериуми пред да се активира "аларм".
Денес се видов со бивша девојка.Личност кон која имав многу чувства во минатото и бев повреден од таа личност.Вреди да останам во било каков контакт со истава?Што мислите?Или да барам друга?Некако очајно се почувствував и чудно ми беше со нејзе.
И кај да барам нова?Или подобро прашање,дали да барам? Понекогаш се прашувам дали треба да имам девојка?Зошто лоши луѓе општо има?
Да не бараш. Сама ќе се појави во некоја прилика. Не се оптеретувај со тоа да најдеш некоја. Не си ни подготвен сега за нова чим уште имаш чувства за старата.
Немој да бараш сега нова, под притисок не се бара, батали, само ќе се заебеш, а и новата душата ќе ти ја извади кога ќе види дека влечеш опашки со старата. Не се запрашувај дали треба ... не не треба, девојка/дечко/партнер се бара и има само ако сакаш, тоа "треба" е општествена небулоза и заблуда Зошто лоши луѓе општо има? - за да разликуваме добро од лошо, а и од лошо полошо