девојки, дали ако некој е невин над 20 години за вас тоа е turn off или red flag? ве молам бидете искрени.
Не. Ама доколку со тоа доаѓа несигурност и несамодоверба, тогаш да. Труди се да си океј со тоа, да не се срамиш, да не се замараш многу.
Се зависи..ако е од несамодоверба или нешто такво би го асоцирала на red flag.. Значи треба да се поработи на тоа,зашто уште многу ке потрае невиноста... Но доколку е од друга причина уживај за се има време ....
Kako prvo ne moras da priznavas deka ti e prva eve kako masko ti kazuvam ne priznavaj oti ke bide zloupotrebeno toa podocna od iskustvo ti kazuvam. Taka go pominav jas toj prv pat a vtoriot pat pomina poveke vreme od prviot pat pa mi dojde pak kako da mi e prv pat imav izgubeno praksa i ritam ama vtoriot pat ne priznav koga me prasa i rekov deka mi e 5ta(izlazav) imav malce problemi so prebrzo svrsuvanje na pocetokot, me prasa zosto taka pa i rekov sum nemal seks 6 meseci(izlazav) pa od mnogu sto me vozbuduva prebrzo svrsuvam. Pomina toa a vo megjuvreme vlegov vo forma i ponataka ne pretstavuvase nikakov problem nedostatokot na iskustvo. P. S imaj na um i so 10 da si imal seks ako naprajs pauza poke od godina dena naredniot pat ke ti bide pak kako da ti e prv taka da ne se zamaraj ako si nevin ne e toa nisto strasno so vreme odkako ke go imas prviot odnos ke si dojde se na svoe mesto samo vo nikoj slucaj nemoj da priznavas deka ti e nekoja prva
Prvata vrska ja gradev taka na iskrenost bev naiven i zaljuben pa koga dojde da se zboruva na taa tema i kazav deka mi e prva za podocna vo sekoja malce pogolema raspravija da mi go vadi toa niz nos jas te naprajv mazh, da ne bev jas uste ke bese nevin i t. n. Nema veze raskinavme posle 6 meseci ne si odgovaravme voopsto po karakter ama posle taa vrska imav odluceno poveke da ne ja kazuvam vistinata na tema seks, broj na seksualni partneri i slicno iako sega i ne sum bash neiskusen i nemam potreba da lazam na taa tema ama posle taa vrska izvesen period morav.
Не, стварно почудно ги гледаат луѓето особено мажи ако се без сексуално искуство, сум бил во средина најчесто жени зборуваа за тоа како некој Икс особа имала многу малку сексуални искуства..
Друже последните 2 коментари како совети ти се на место. Тоа се обидов во некоја од предходните страни да потенцирам дека женско не треба да се прашува за совет. Како што можеш да видиш сите кажуваат дека тоа не е битно или треба да си искрен, кога во реалноста сликата е друга. Они логички едно кажуваат, а во пракса емотивно реагираат спротивно. Поради таа неконзистентност во ставови многу момци шо бараат тука совет ( и општо од женска страна ) ќе останат збунети и ќе се обвинуваат сами себе кога во реалноста нема да бидат третирани така како што им е кажано. anDrEw tAtE comments are coming
Тука си грешка. Во реалноста е обратно. Советите се логични, твојот е емотивен. Твојот совет се базира само на 1 работа - како да манипулира со девојки за да влезе во врска (да не речам, како да е*е нешто само). Тргнуваш од идејата како да задоволи само една единствена потреба, а не е битно како доаѓа до тоа. Целта ги оправдува средствата. Реалноста и логиката е дека со твојот совет практично нема преференци, битно е само да е женско. Како што има женски на кои и те како им е битно да има искуство, има и женски на кои тоа не им е битно. Тој чим немал искуство треба да ги бара вторите. Место тоа ако лаже има поголеми шанси да заврши со некоја на која и е битно да има искуство. Едноставно нема да се компатибилни. И сега тој совет да биде фејк и да подлажнува ќе му носи само краткорочни успеси. Огромна е шансата да заврши со некоја со која не се компатибилни. И тука веќе или ќе мора цело време да се стега и преправа, што не верувам дека е многу забавно, или кога и да е ќе се дознае вистината и сеедно ќе раскинат ако не се компатибилни. И особено пошто лажел и манипулирал со неа. Твојот совет се сведува на "не е битно каков си како личност, прај се шо саакаат тие да си", ама порано или подоцна ќе му се одбие тоа од глава и ќе сфати дека само изгубил време за џабе.
Не се согласувам. Сум имала само 2 сексуални партнери и преферирам машки што се невини или имале 1-2 девојки највеќе. Повеќе ќе ценам искреност, повеќе ќе сум привлечена од скромни и мирни мажи, а не од некои што не бирале со кои ќе легнат, само да се ебе нешто и има огромни бројки на жени со кои бил. Секој си бара сличен на него, најдете си слично карактерна женска како вас што има слично минато и сигурно дека нема да и пречи, ќе ве цени за тоа и ќе ве прифати максимално. Не сте биле со вистинската девојка.
Sekako deka ne e bitno samo da e zensko i po sekoja cena da se legne nekoja ne sekoe masko razmisluva taka iako mnozinstvoto se takvi. Tuku problemot e koga si razlicen i cenis iskrenost, baras partner sto ceni vistinski vrednosti i ne e povrsen i nema burno minato a toa e denes e kako da baras igla vo seno zatoa mnogumina se primorani da glumat nesto sto ne se i da lazat. Denes kvaliteten partner dosta tesko se naogja taka da na covek ne mu preostanuva mnogu osven da se vklopi vo cela ovaa zabokrecina ili da odluci da ostani sam bez partner casni isklucoci kvalitetni vrski sto pocivaat na vistinski temel i ljubov postojat no se retki golem procent od vrskite denes se poradi vzaemen interes i nekakov opstestveno socijalen status i iskustva so sprotivniot pol vo prevod sto ponemoralen e nekoj i bil so poveke zenski toa poprivlecen e za zenskite i tuka lezi cel paradoks na masko zenskite odnosi a deka ima devojki sto baraat masko sto ne e promiskuitetno ima no se vo dosta pomal procent