Да да, кутрите ние емотивни без ставови, не знаме што збориме. Уште нешто имаш да додадеш на ова? И не сфаќате дека сами си ги наметнувате тие норми со тоа што го преувеличувате бројот на жени на кои им е од огромна важност пребогатото искуство на партнерот.
Sekoja cest za tebe ako si vakva kako sto se opisuvas ama mnostvoto devojki ne razmisluvaat kako tebe ne sakam da generaliziram ama denes maski kakvi sto ti nejkis sto sakaat da legnat nekoja po sekoja cena se vo mnogu pogolem broj od onie mirnite i obratno mnozinstvoto devojki poke se palat na masko sto ima pominato pola grad devojki odkolku nekoj skromen i cesen. Sakam da kazam denes da najdis kvaliteten partner e dosta tesko se nadevam deka ke si najdis nekoj miren i skromen decko kakov sto si baras oti vo sprotivno ako padnis vo race na taborot na losi momci sto razmisluvaat samo kako da legnat nekoja i da smenat sto poveke partnerki ke nastradas
Со кого си таков си. Сметам дека околу мене има многу како што јас барам, секој си наоѓа слични на себеси.
Sekoj zavisno od opkruzuvanjeto i okolinata vo koja se nashol i opstel so luge jas vo mojata okolina i soglasno iskustvata sto sum gi imal situacijata e takva kakva sto ja opisav jbg
Зошто девојка која на почеток пишува, ја прашувам дали има дечко и одговара дека не и пречам (претпоставувам нема дечко), потоа продолжува да пишува но откако ја поканив за излегување и и кажав дека ми се допаѓа, го избегнува одговорот и друго пишува па на крај престанува да ги отвара пораките за по неколку недели како гром од ведро небо ја отвара пораката и ми честита роденден и пак престанува да враќа? Зошто така си игра? Кога прекинуваш да пишуваш и не прифаќаш да искочиш, нема потреба ни роденден да се честита ни ништо, стварно е нон сенз...
Нема никаков доказ дека има дечко, ниедна слика нема со машко, ниту во коментарите нема никакви срциња и слично. Можеби не сака сега да има, па посебно и што сме од различни градови. Па и да има нека каже културно и ќе прекинам да пишувам, а не вака да игнорира и да те става во мисла. Изгледа многу срамежливо и едноставно, секаде што шета е со семејството. Ако има дечко ок, но си викам да не е само срамежлива па и е срам да искочи па затоа не сакам лесно да се откажам. Ама па не можам и со месеци да ја молам, и мене ми станува срам веќе.
Никогаш нема оваа да излезе со тебе. Тука си и ти кога и е досадно, да убива време. Затоа и не те откачува директно, оти ќе престанеш да и пишуваш.
Не сака да излезе со тебе ама и' е непријатно така директно да ти каже. Роденден ти честитала од култура, сакала и сметала дека треба да честита.
Или се ебе со друг или сака само внимание за да си буста его Не знам колку години имате, али тоа кажување дека ти се свиѓа некој со зборови се праи у основно. За у иднина никогаш на невидено не пишувај у порака дека ти се свиѓа пошо така нема да ја ќариш
Па на некоја ако не и кажам, кога ќе излезе и и се пуштам, се праи наивна и вика пријателски излегов и сакам пријатели да бидеме. Стварно чоек не знае како да постапи. Секоја ситуација е различна.
Тоа е така затоа што се правиш многу добар. Ти сакаш да ја легнеш, она го знае тоа и сите го знаеме тоа, а муабетот што го праиш е сигурно наивен или многу филозофираш од страна и не води никаде т.е. кон тоа што и двајцата го сакате и тоа ја фрустрира.
Па на прв дејт сигурно нема за секс да и зборам, се запознававме и можеше и бакнеж да се случи ама ме одби, се дигна и почна да наоѓа изговор дека пријателски искочила. Нејсе, оваква случка сум имал со една пред неколку години, со други било ок, но еве чисто како пример дадов.
Ниту има дечко, ниту е срамежлива. А и роденден честитала од култура, иако не морала баш. Пишувала со тебе, тепала време само, не мислам дека е заинтересирана за нешто повеќе. Кога видела кон што целиш се дистанцирала. Батали ја.
Слична случка имав ,типот само секс сакаше и донекаде е точно дека сака его да билда поготово кога те молат . Прашај ја директно што сака со тебе и ти кажи што сакаш и тоа е тоа моето заврши на такво пишување
Не е turn off Ама не сакам. Прво, ради 0 искуство и спремност и знаење.А сакам да зна знање Второ, како што кажале и другите, ако е ради немање самодоверба или малку самодоверба, е веќе ми е turn off и red flag Неќам ни надмени некои, егоцентрични нарциси, туку умерено. Да е сигурен у себе.Да знае што сака, да си стои позади постапките, да знае да се понаша.