Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    346
    Нема фамилија без меѓусебно почитување и помагање !

На Македонско04!#@ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.213
    Ако девојката има високи критериуми не значи дека е 'дигната' или 'што се замислува' девојка, и не значи дека не е заинтересирана за вас, него треба да ги достигете истите.

На ~Maca~, sino.o.oka, Еlinas23 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Македонско04!#@

Македонско04!#@ Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    71
    И двете страни можат да имаат високи критериуми и двајцата можат да очекуваат еден од друг нешто големо. Јас баш посакувам таква амбициознозна, вредна, мудра под смисла да те бодри да бидеш поуспешен човек, емпатична, со морални вредности и жена борец која нема да се откаже и при најтешки појави во животот.
    Верувај дека секој има пребродено тешки моменти кои делуваат на психата и здравјето, е тогаш треба јака психичка и морална подршка, бидејќи делува позитивно.

На Mrs. right, hermosa, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.213

Се сложувам. Ама денешниве 'мажи' (90%) очигледно бараат ниско морални 'вредности'. Се е превише достапно за да би се труделе да освојат некоја девојка.
    Истите тие се жалат како не можат да си најдат девојка за врска, така викаат.

Би кажала сакаат да ручаат ама да не донесат ништо за на астал, само столче да приближат.

*Зборам за мажи затоа што немам искуство со жени :rofl:

На baby-star, Curious cat, Spicy Senorita и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Македонско04!#@

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    71
    Јас кога ќе го погледнам човекот одма имам слика за него каков е по карактер и имам мислење во истиот момент извадено. Не е работата само да се запознаеш со некого, треба да помини време да видите дали си одговарате па после да завлезите во сериозна врска. Денешниве дечишта сите имаат женски, се прават мангупи, а всушност се пијаници, растуриќуќници, луѓе што ќе се откажат од врска заради тоа што на девојка му и се нашол другар нејзин во некоја ситуација и доста лошо воспитани и неморални.
    Според она што го поминав заклучив дека врската се гради вез разбирање, доверба, внимание, искреност и почит. Со првата девојка и изглеговме на кафе два пати и одлучивме да останеме само пријатели и од тогаш се сретнавме така и ништо, а додека со друга само си допишувавме и на крајот и раскинав.
    Јас ќе речам времето ќе покаже најдобро, сигурно некоја ќе ја начека судбината да се спои со мене и заедно да си ги делиме нервите, бидејќи сум нервозен. Од тоа што е пишано не се бега не рекле џабе старите, а можно е одново да се создаде земјава како што душата што воскреснува и повторно се раѓа нов живот.

На Eni.r му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.116
    Допаѓања:
    12.754
    Ми падна во очи она погоре. Да знаеш колку добар дел воопшто немаат доживеано тешки работи ама истите сакаат да ги проектираат на други заради (најчесто) некоја цел што сакаат да ја постигнат. Вообичаено луѓе што минале низ тешкотии ама во ниту еден момент нема да те асоцираат на тоа. И ај да не се лажеме, невозможно е секоја личност да е 24/7 позитивна. Лажен позитивизам да се пропагира не е баш добро.

На baby-star, Hisha, Selena01 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.213
    Нели? И јас го имам приметено ова. Како да е модерно да биднеш жртва на некој начин. Разочарани, депресивни, осамени.
    Не можам да поднесам кога ке чујам такво вештачко барање за сожалување.

Имав близок пример кој постојано си велеше дека со години е сам, психички и физички, мислиш гревче, а уствари он поише девојки и другарки,другари, и провод имал за тие неколку години "сам" отколку ја цел живот:rofl:

Во неколку ситуации го имам запазено дека сака да е жртвено јагне.

На Momchilo, Spicy Senorita и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.116
    Допаѓања:
    12.754
    @Eni.r да, се разбираме.

На Eni.r му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    39.482
    Кој бог, кој ѓавол, за што зборуваш ти?
    Па ако не може да се избега, чему онда волја сопствена и амбиција? Нели се е веќе одлучено..
    Не ни приметуваш колку е нелогично ова
    . Ем судбина, ем одлуки..
    Не можам да разберам млади луге со ваков мајндсет..
    Девојка со која само сте си пишувале? Тоа не е "девојка"..

На baby-star, Bezimenka90, Eni.r и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Оу мај гад, знам ваква особа. Куку-леле по цел ден, си мислиш гревче ама таа да ти ги знаела сите мафијаши во градов. Јас заради работа заминав само на два дена Грција, таа на два одмори. Глумење, лажење, фолирање и очајна љубомора кон други. Си размислив еден ден, кој курац јас комуницирам со особа која има барем три алтер ега и оттогаш прекратив. Така да, мој најискрен совет од кукачи дистанца. Мислам, не мора скроз да ги бришиш од живот ама дистанца е идеално решение.

На Momchilo, Eni.r, Curious cat и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Македонско04!#@

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    71
    Јас пребродив доста психичко насилство на училиште, стрес дома, жртва сум на семејно насилство ама никогаш не сум мислел ова да го кажам на некого, жртва сум на омолажување, мојата мајка се разболи заради тоа што луѓето ,,кои мислат дека се главни над секого" и зборуваа зад грб и од татко ми доста беше психички и физички нападната и заради тоа заврши на нервно. Исто така ми откријаа аритмија на срцето(депресивна аритмија), нервозни црева, имав слаба крв која фала богу после години борба ми се нормализира и хеликобактер ми откријаа ама излезе негативен после 2 терапии по шема.
    Освен со мајка ми што лежеше болница и ми падна ептен тешко што ми доаѓаше да викам, чичко ми после години борба за да ја отстрани од кај нас успеа и тоа ја зеде тетка ми која по умот на чичко ми ја зеде кај нејзе, ама поради не земање на терапија за притисок и аритмија се разболе невролошки и сега потполно била врзана за кревет.
    После месеци борба со стрес и депресија, сега пополека закрепнува и се воздигнувам и тоа благодарение на Исус Христос и христијанството, секоја вечер се молам буквално за здравјето мое и здравјето на другите. Не сакам ниту еден да го живее животот како мене, дај боже да ви биде фамилијата здрава и да не трпите болка во душата како јас што ја осетив.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    39.482
    Се што си преживеал не е лесно.
    Ако ти помага молитвата, користи ја и неа,и се што ти помага.
    Јас не сум верник и генерално не се мешам во религиозноста на никого .
    Ама со апсолутни реченици за судбини , бого-одбегнувања и слично, обраќајки се кон општа популација во тема "совети" , секако ќе наидеш на неистомисленици..
    Јас не одбегнувам бог, богови и слични човечки творби .
    Она што е за тебе суштина, за мене не е , и обратно.
    Тоа не значи дека другиот е зол..
    Ех, какви зли луге биле "верници" низ историјата, па и денес низ светот.
    Исто ви посакувам како што ти им посакуваш на другите..
    "Страдањата" само кога се бесмислени не се лекција, пример болест, болка, и да...самото постоење на болестите има биолошко а не религиозно значење
    Биди поздравен, се извинувам што реагирав.

На Bezimenka90 и Македонско04!#@ им се допаѓа ова.
  13. Еlinas23

Еlinas23 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    308
    Ми треба совет како да започнам прв разговор со женско и изговор за да и дадам подарок :)

На little women му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    346
    Прост одговор , стисни муда , ќе пријдеш , па макар и глупост да истрескаш и буду муж. Толку !!!

На Еlinas23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    5.258
    Не се познавате воопшто? Ако не се познавате, не избрзувај со подарокот, малку нападно е да подариш нешто некому, а не го познаваш лично.

Имаш шанса во живо да разговараш?

16. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    306
    Здраво, како си , што правиш? :D
    Најнормално како што си правиш моабет или започнуваш со некој другар/другарка.
    Нема некои марифети ако е женско :)

17. Еlinas23

Еlinas23 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    308
    Во иста зграда сум и ја гледам 2-3 години (се разминуваме) инаку е многу сериозна и секогаш како да е изнервирана.. И затоа не ми се ризикува како што вика предходниот член да бидам муж

18. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.307
    И мене фацата ми е таква, и сите ме нервираат, а сум пријатна за муабет :rofl: ако те бендисам.
    Почни со здраво, рандом муабет. Времево ужас, топло за есен, придржи лифт нешо така. Немој поклон да си и дал на непрозборено или нападен да си со прашања 100 него чил.
    Ако има вајб, :rofl: вајбај и ти лол.

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Еlinas23

Еlinas23 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    308
    Да и отварам некогаш заклучената врата ама не реагира само си поминува збор не кажува изгледа нема синхронизација и тоа е, не прашувам 100 прашања срамежлив сум и за првото кое уште не сум и го поставил бидејќи изгледа нон стоп сериозно и изнервирано :) :) иначе ако можеш да ми објасниш како да препознаам вајб

20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.295
    Допаѓања:
    13.171
    Значи скроз незаинтересирано делува и ладно.
    Кој знае дали таква фацата ѝ е и појавата или па стварно намќор е и глуми недопирлива.
    Малку иритираат вакви особи ама ај, секој си е приказна за себе.

Со сила убавина не бидува, ко да се праи дека не те приметува, ја да сум нема да ја погледнам више не пак да сакам нешо со неа. Може и грешка сум ама што знам, не ми оставаат убав впечаток таквите, не да е насмеан/а 24/7 и тоа не иде ама малце бе биди си природен и опуштен, не ко цел свет и се што мрда и постои да те нервира. Така делува од страна.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.