Вака рационално логички ако размислиш во фирма со преку 500 вработени мислип нема да се најдат 2-3ца такви? Ми држи вода мене муабетот и ми е одвратно.
Има видеа една од тренерите со шефот кај шо се ропа. Има една 20годишна кај шо голта крастајца и после оти ги зборале Иначе има и такви кај шо му вадат муабети само и многу врски се растурија без причина.
Kako i da e posle rabota mozat i so magare da se dupat nikomu nisto ama na rabotno mesto satisfakcii da si teras e malce umobolno bar za mene
Pa neznam sto sovet da dam osven da ne se obiduvaat sa ne lazat vo oci maskata I zenska intucija ne e ista
Потрврудам дека има нешто точно во муабетиве во предходните страни, значи многу вработени се и "нормално" е да има вакво ствари. Работев во ваква фабрика (не е Кромберг)која има можеби 700 вработени во една смена само, и баш кај мене во линијата имаше дојдено нова колешка 32 33г мажена со дете од 10г, и од трет ден што се вели си го имаа опуштен муабет со шефот на смена. Од мрсни муабети па до такви сцени со лигавање. А двајцата во брак Шо да ви кажам, пазете си ги партнерите ако одат да работат на вакви места
И што ако се залета, да не го земат насила во тројка? Ами тие не ги меркаат тие што не им мрда газот! Покријан газ никој не го плука.
Ми затреба и мене еден совет имено неколку недели се допишувам со една девојка муабети на чат лабаво запознавање едно друго... Се договаравме неколку пати да се видиме во живо да се запознаеме но се изјалови заради нејзината работа за вчера конечно да се договориме да се видиме утре. И тука настанува проблемот јас ја поканив да пиеме кафе негде она ми вели не сакала во јавност да се појавува со машко пред брзо раскинала со дечкото. После овај муабет до толку ми падна филмот што незнам дали воопшто сакам да излезам со неа а толку убаво ни одеше комуникацијата, од чат тешко дека можеш да запознаеш доволно некого но мислев дека баш добро кликнавме се до овај муабет. Вака од прва ми делува како да матка уште нешто со бившиот или евентуално сака само провод, иако не ми се верува не ми делува како таква мада не можам да знам со сигурност. Ама двајца возрасни луѓе да се криеме по коли како тинејџери наместо да испиеме јавно кафе како луѓе не ми е прифатливо. Мислења...
Штом не сака да бидете видени некаде заедно, притоа ти кажала дека пред скоро време прекинала со бившиот, очигледно нема 100% расчистено со таа врска. Не сака до него да дојдат муабети дека има некој нов оти со тоа ќе го изгуби конечно, а можеби само се скарани и имаат шанса за помирување.
Штом сте возрасни а не сака да биде видена на кафе у јавност, не си тепај време. Некои луѓе не знаат што сакаат па седат на повеќе столчиња истовремено.
Ти кажаа веќе што е најверојатно. Нема се уште расчистено со бивши. Човек без разлика дали е мушко или женско без да си среди минато и скроз да расчисти е дупка без дно
И јас би направила исто. Обиди се првично да ја разбереш и почекај. Ти си тој што не треба да брза. За почеток биди и пријател таму кај што си пишувате. Кафето нека почека ако ти се допаѓа девојчето.
Ајде и јас да прашам до девојките Чаре како да го преболам бившиот дечко? Поминаа 3 години , ниту се допишуваме ниту го чекам ниту го барам итн... Едноставно не можам да излезам со друг ниту да се заљубам. Једино у бившиот бев заљубена и никој друг Тој е од друга држава и воопшто се немаме видено, не знам ништо за него дали има жена, девојка , деца ...не ме занима то Како се справувате? :/
@Kikiccc Најверојатно имаш некои неразрешени чувства. Тоа може да биде во смисла на вина, бес, болка и сл. Едноставно најверојатно не си имала прилика тоа да го решиш при раскинувањето. А и зависи како и зошто сето завршило. Јас би ти рекла да се навратиш на тој дел, преиспитај се што и како и пробај истите тие чувства да ги елминираш. Да си направиш искрен разговор со себе што е тоа што те кочи. Исто така, keep your mind busy. Започни да си го исполнуваш секојдневието со работи што ги сакаш. Ако си осамена, исто, дружи се повеќе со омилените луѓе.
Ја би ги препорачала да земеш убаво да си направиш муабет сама со себе. Зошто? Од кај поттекнува тој интерес? Што те тера да мислиш на него и сл. Запишо си ги на хартија и одговори ги. Ама на широко одговорај. Напиши се што ти лежи на душа. Скроз отвори се. Ако не можеш од еднаш, малку по малку. Ќе ти биде полесно така, а и ќе сфстиш мн работи за себе. После тоа можеш ливчињата да ги искинеш/ запалиш
Треба да дадеш шанса на некој, да се запознаете, да излезете. Зошто си толку затворена? Три години е и повеќе од доволен период за да преболиш некој, колку и да си го сакала, бидејќи мора да се продолжи напред. Нова љубов старата ја брише.