Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. Mcrae

Mcrae Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Не е нешто монотоно како што е само здраво како си а не е ни нешто пренападно така да повеќе среќа следен пат

2. North IcelanD

North IcelanD Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2024
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    50
    Нема везе директно/индиректно, се зависи од девојката у дадениот момент. Најбитно е да не западнеш у преголема анализа тоа што си го пишал дали е директно/индиректно или сл. Пошо истото може да упали кај една, а кај друга не.

Има илјана причини зашо некоја ќе ти врати или нема, али мислам дека ако те свиѓа барем малце, би ти вратила нешто.

Но во ситуацијава, само би искулирал и продолжуваш понатаму :)

На Mcrae му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mcrae

Mcrae Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Си ја пробав среќата не бидна ништо се затвора таа страна се отвора друга its simple

4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.268
    Допаѓања:
    13.031
    Се слагам за ова, сепак самата личност проценува дали ѝ се допаѓа пишаното или не и се допаѓа.

За другово викаш ако го свиѓа малку, вајда мислиш на тоа симпатичен да ѝ е дечкото?
    Али ја викам, од култура зар не треба да се врати? И да не ти се допаѓа бе, култура, ништо друго.

5. Alek90

Alek90 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    110
    Ти дали враќаш од култура?
    Ако да, ти си некој 0,1%, 99,9% на денешно време не враќаат, игнорираат.

6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.268
    Допаѓања:
    13.031
    Да.

Поаѓам од себе, колку е грдо на сеен да те остаат. Некој пишал, небитно поради што, и ти го игнорираш.. Значи од такт се вадам од ова. Е освен ако е некоја ептен одвратна порака, недолична, или да се работи за спамање. Иначе со културен чоек, сакам и јас исто културно да му вратам. Не знам зошто тешко е ова.

На Attenzione, SkBoy20 и theowndemon им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.562
    Допаѓања:
    166.712
    @Mrs. right јас целосно те разбирам шо збораш. Скроз мислам дека е фер ако некој ти пиши чисто да вратиш од култура и ко ќе почни флерт ако неќиш да кажиш или полека да се оддалечиш. Пошто и јас од култура имам враќано и така кажвано дека пример не ме интересира романтично/сексуално, ама поќе не. Пошто то од култура ради-реда враќање или чак и пријателски муабет - бил интерпретиран грешно, кога немало воопшто простор за то, па сум била "крива" оти враќање "се знаело" шо значи. Еднаш така тие се криви. Еве и два пати. Трет пат си учам лекција па ни прифаќам риквест, ни враќам.

Би рекла мажи си се најголеми непријатели за (онлајн) дејтинг. Пошто влегват со очекувањата ("ако вратиш значи си заинтересирана"), па ко ќе не вратиш оти нели, незаинтересирана, пак ти си крива ("крената") за да стигниме дека ако не дајш шанса нема да знајш шо пропушташ (the audacity and entitlement). И после жени креваме штит и сите збунети зошто, ко да не се креирало средина за то.

Нормално, ова е мое искуство и зошто се штитам како шо се штитам оти меѓу мене и непознат маж шо ми се пушта - јас си сум поважна.

На Purpleheart, CoverGirl10, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.646
    Допаѓања:
    18.995
    Problemot e sho nekogas mashkite i toa ne ce go razbera ko da, zosto mu obrnala vnimanie.:D

Kako i da e onie so me izignorirale mn dignati se :rofl:

9. North IcelanD

North IcelanD Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2024
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    50
    Да, ако и е симпатичен ќе врати нешто чисто да му даде шанса на него,а и на себе. Па каде ќе се заврши небитно.

Па дали од култура да врати? Може и да и не. Не ми се пишува сега подетално зошто некој не враќа, али јас барем ќе ставам лајк на пораката да се знае дека сум ја видел, со самото тоа што не се надоврзувам е вид на деескалација на разговорот. Тоа го правам со сите, и со најдобри пријатели со кои стално се допишувам, сепак е интеракција и чисто да знаат дека сум жив :)