Ako ti reci nekoja deka porano trcala po maski so ne se emocionalno dostapni na nekoj nacin, a sea (demek) smeneta.. should give a try or give up ?
Poprajvme muabet okolu ova kako razmisluva sega i mi dade interesni odgovori vo smisla deka smeta ako e so emotiven tip valjda avtomatski postabilen, ponalce glavobolki i slichno i isto taka emocionalna stabilnost i valjda nikos ne bi ti zdosadilo ( da, ako e vozrasna i znae so bara saka i ceni). Do negde se soglasuvam oti i mene vo vrski mi bilo monotono ama sum probal da smenam napravam neshto za da e pointeresno. Da bidam iskren od moja gledna tocka, odamna ne sum zasednuval so nekogo dolgo vreme i docna da si prajme muabet, iame slicni hobi i naviki, bi bila ok partner... Inace imame izlezeno vo zivo nekolku pati i ednas pointimni.. ama nekako ko da me kochat rabotive(reels sekos taka mi prajca, aj muabetov aj, drustvoto so go ima, posebno drugarkite i se apla "poslobodni" stil na zivot si vodat) i taka nekoi raboti ne mi idat vo ista recenica.. ama vremevo bi pokazhalo ako probame neshto...
Вака сега. Во фаза на рана врска или гледање сум, ама ми смета нешто.. и сакам да ми кажите ваше мислење. Девојкава порано се има гледано да речам или не знам шо праеле со мој поранешен апла близок пријател. Сакам да зборувам на некој начин дали имало нешто или не, се додека е тазе да одлучам дали е ок да продолжам или не.
Праевме на оваа тема муабет за тоа дека е ред флег да се мувал некој со нејзини другарки ама не ми спомна за овај, не верувам да не знај дека се дружевме или па тој ме лажеше на времето.. како и да е ме копка и се мислам да прашам директно.
Не ти е тој повеќе пријател? Ако не се дружите и ако не сте блиски повеќе, нема зошто да е проблем и да менува нешто дека девојката со него излегла. И таа за него е минато и тој за тебе, нема потреба да чувствуваш вина. Ако сакаш да знаеш што точно имало, прашај.
Според мене нема проблем или ред флег. Друго е ако било мување или некоја детска “љубов”, друго е ако була долга врска со сериозни намери. Сите имаме бивши, и у ова мало место мн е нормално да ти се трефне некој познат. Сегашниот мој дечко има идено со моја поранешна другарка (не се дружиме) ама мноооогу одамна (1ва средно) и искрено ниту ми смета ниту помислувам на тоа ниту сум прашала ниту ми е ред флег. Било шо било, минатото е минато. Не барај влакно во јајце зошто можеш да го најдеш. Доколку ти е убаво во врската гледај да ти трае и да ја градиш
Не треба да ти е проблем. Ако сте другари добри и она одела со него океј, не е баш најразумно да се гледаш со бивша на другар, ама ако не сте блиски...нема што да се замараш.
Како што кажа, ПОРАНО се има гледано со твој ПОРАНЕШЕН пријател... Ако ти е убаво со девојката не треба ич да се замараш со ова, тоа било поминало и завршило. Ако веќе толку те копка и сакаш чисто да си разјасниш што и како било, отворено и слободно разговарај со неа без да ја напињаш. Чист пример, мојот бивши дечко (исто така бивши вереник) и мојот сегашен дечко исто така беа пријатели, не толку блиски ама сепак се дружеа и се почитуваа... среќа мојот сегашен ми верува и не ме има ниеднаш прашано за бившиот. Имаме еднаш на почетокот разговарано на оваа тема и тоа бидејќи јас сакав да знае се од старт, и толку.
Дајте некој совет за допишување со некоја што не ја познаваш. Тешка е првата порака. Вас што ви е баш баш добра порака за првпат?
Јас мислам дека нема некоја конкретна порака за добар старт. Можеш да и пишеш нешто во врска со некоја нејзина објава. Ако дознаеш кои и се интереси. Нешто во врска со тоа.
Можеш да почнеш некоја тема, на пример ако некаде патувала и да ја прашаш нешро за местото. Можеш на пример и за некое дешавање, ако била во диско, па да прашаш за забавата како била, за музиката дали и се допаднала и тн. И за кафич исто.