Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Искрено не би пишала на некој шо воопшто не го познавам, ќе гледам да го запознаам подобро, преку други, друштво, ќе се упикам некако тек после би пишала здраво шо има? Како си? Те знам од овде онде, те видов ваму само не знам точно како се викаше, те видов таму работиш или на факс дали учиш ваму?

2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.295
    Допаѓања:
    26.849
    Мислиш сами ти се наденуваат на газот, дури и панталоните сами се облекуваат и тоа со каиш!!! :rofl:

На Керолајн и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  3. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.012
    Допаѓања:
    9.570
    И ти оди да си стаиш едно вакво
    sku-30846207.jpg

На Керолајн и Adidas888 им се допаѓа ова.
  4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    40.762
    Zdr. Asl pls :D

На Керолајн, Adidas888, Lisandra и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.295
    Допаѓања:
    26.849
    Таа е стара веќе. :D

На Керолајн, Billy Idol и Lisandra им се допаѓа ова.
  6. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    40.762
    Ако не ја знае asl pls, мала е за тебе. :D

На Керолајн, Realist1 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  7. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.012
    Допаѓања:
    9.570
    Аууу поракиве ме вратија на времето кога ми пишуваа некои рандом ликови на месинџер:rofl:

На Billy Idol, Керолајн, sino.o.oka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    3.655
    Дали претходно си ја видел во живо? Дали имате зборувано?

Ако да, тогаш прати некој рилс или пост од заеднички интереси нешо така...

На Mumoftwo30 и B&B_01 им се допаѓа ова.
  9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    40.762
    Иначе искрено да кажам од мое искуство, дека ако некој знае како да пристапи прв/пиши, тоа се женските. Секогаш иновативни во пораките, никогаш нападни, и не замараат кога не си заинтересиран, знаат да се повлечат и да прифатат суптилно "НЕ". Со мали исклучоци.

Мажи од друга страна немаат никаков пристап. Ниту проценуваат ситуација кога, како и на кој начин да пристапат. Нападни се, неразбрани, и ќе те тормозат со месеци иако сто пати им имаш нацртано дека не сакаш ништо.

На sj *O*, Purpleheart, ~Maca~ и 10 други им се допаѓа ова.
  10. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    3.655
    @B&B_01 што одлучи, и пиша ли на девојката?

11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.295
    Допаѓања:
    21.384
    Дали можи,некоја да ми пиши во порака?

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.295
    Допаѓања:
    21.384
    Пред да напишам малку подолг пост што ми се случи и деновиве колку висок ми беше кортизолот проследен со неспиење, нервоза и слично, решив да ставам крај затоа што пред се' се сакам себе си и мислам дека разумно пресудив и решен сум да одам со огромна дистанца и за мене поарно, а и за неа. :)

Знаете за девојката што си пишувавме и овде што ве прашував дали да прашам за тоа, не ни стасав. :)
    Од проста причина што дојдовме до муабет дека компактибилни сме итн, дали би можело нешто да прерасне во посериозно, пошто имавме доста заеднички теми. Ценам искреност и затоа не се ни вознемирив/налутив или како и да е, коректно и објаснив како стојат работите, откако ми пиша дека сум и бил мил драг, симпатичен и привлечен ( да нагласам имавме некој вид на интимен однос и излегувања, подароци, замислете таа мене ми даваше :D ), но се мислела дали да даде втора шанса на бившиот или со мене, као на пример немало да сум добиел тоа што сум заслужувал бла бла.

Во рок од 5 минути да испроцесирам и и одговорив, да не се двоуми, а и јас мразам да сум закачалка и реков штом се сомневаш и немаш разрешено во минатото одбери го него.. Не би сакал да останам во неизвесност и сметам дека сепак не сум јас за тебе и подобро заборави на мојава намера за нешто посериозно. (СРЦЕТО МИ СЕ СКРШИ, а не бевме во сериозна врска и нормално имав некои прашања што требаше да ги прашам ама имавме интимен однос како што реков и блискост и си мислев дека развиваме чувства). Решив да намалам комуникација и слично да се сведи на кратко пишување со тек на време, а не константно пишување и праќање reels, за кои таа по ден-два ми реагира во смисла сум и фалел навикната била на мене?

И напишав во смисла нели зборувавме на темата и ја затворивме, да заборавиш на мојата намера и чувства и подобро е да се фокусираш на други работи, оти јас не ни имам желба толку константно пишување и со која цел..

Од една страна си викам замисли во живото имаш вака девојки што се искрени директни и отворено кажуваат интерес за мене(ама очигледно не сме на исто ниво, барем јас како гледам на врските, макар што и таа така ми се претстави), а јас реагирам вака. Сметам дека бев доволно коректен и внимателен за да се заштитам себе си од уште една можеби исцрпувачка ситуација-врска-гледање каде што на крајот на врската би останал јас разочаран или со прстот во уста. Си велам дотолку ли имам аура-магнет на такви личност и само јас да ги тешам и слично?

На awkey, Milaaaaaaaaaa, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    4.256
    Колку повеќе се трудиш, на крај испаѓаш будала, батали.
    Се разочарав и ја денеска, ептен.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Керолајн

Керолајн Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2025
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    83
    Не ни требало да почнува нешто ако немала расчистено со минататото....
    Или пак не добила тоа што очекувала од тебе или била со тебе за да му се одмазди на бившиот ако ја има изневерувано, па сега се квит.
    Не можеш да испаднеш на крај со конфузни особи, така да продужи далје

На awkey, hermosa, Cutiepie1 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    8.431
    @Stark Со оглед на тоа што ем ти кажала, ем потоа пак те барала, може и да биде манипулација.

Поточно т.н триангулација. Ќе започне односот како од седмо небо, интензивно, и после ќе ти рече нешто такво, ќе спомне бивша/бивши, колешка/колега, за да намерно се создаде таков триаголник.

Триаголник во смисла, ти да почнеш повеќе да трчаш кон морковот во воздух, да се трудиш, бидејќи што повеќе внимание е целта.

Често се меша со искреност, а не е. Кој е вистински искрен и чесен, мислиш вака ќе си дозволи некого да влече за нос in the first place? Not.

Јас да сум на твое место, би прекинала секаква комуникација и отследување од социјалните мрежи. И онака не води никаде и веќе си се почувствувал скршен.

На awkey, Cutiepie1 и Stark им се допаѓа ова.
  16. Mcrae

Mcrae Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    13
    Чим имала и втор план да била сериозна немало ни да постои тој нејзин втор план за бившиот така да батали

17. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    3.655
    Паметен си, и паметно си постапил. Вредиш многу повеќе од тоа да си нечија резерва, така сфатив по тоа што пиша. Да, лошо искуство е, ама продужи даље!
    Се дешава, едноставно некои работи не се во наша контрола и тоа е океј.

На awkey, Cutiepie1 и Stark им се допаѓа ова.
  18. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    4.256
    БогаМи, не се. :)

19. Apash

Apash Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    36
    Па ти си ја решил по скратена постапка...

20. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.688
    Допаѓања:
    9.350
    Пиши пропало уште од старт на таква врска. Денеска ќе е бившиот утре за друг ќе ти зборува,не си ти ничие рамо за плачење .Таквите личности без разлика на полот,се не созреани и намерно се боцкаат каде што треба и не треба оти им мрда опашката,не оти имала нерасчистено со бившиот.Од искуство сум била во таква ситуација и грдо е чувството ептен ,да бидеш отфрлен или на второ место.