Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Discussion in 'Сингл' started by kuchka, Nov 30, 2010.

1. Kati428

Kati428 Истакнат член

Врска нема ова.Ако треба да бирам меѓу некој цел совршен,а да нема карактер и да е намќор,и меѓу некој што не е г-дин Совршен со кој ќе се смееме гласно,ќе разговараме за се и сешто,ќе ме гушка најсилно,и е грижлив и внимателен-Епа ќе го изберам вториот да се разбереме.Така да не ги ставајте сите девојки во ист кош.

Melissa_39 likes this.
  2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Од не е "мистер совршен" до тоа физички да не ти е ич убав е небо и земја.

Ја не познавам богат и убав да имал проблем со жени, и да останал сам, освен ако не е негова волја.
    Може да има пороци, да има лош и одвратен карактер, ама се замижува и преминува преку тоа.

Од друга страна познавам еден куп сами дечки што се океј, имаат добар карактер, ама физички не се привлечни и немаат финансии.
    Таквите воопшто не се ниту забележани, а не па нешто повеќе.

Тоа е вистината. Се друго е или играње со зборови, или морално бустање.

Mumoftwo30, Aenarion and mickey18 like this.
  3. Kati428

Kati428 Истакнат член

Реално совршен не постои.Сакам да ти кажам друго.Џабе му се парите и ако е физички привлечен ако не се однесува како човек.Ако крева рака на жена,е тежок алкохоличар,коцкар..Тоа ми беше поентата.Парите денес можеш да ги имаш,утре не.Ама карактерот е нешто што не се менува.Познавам и јас од двата типа на мажи.Ама би избрала и да не е физички толку убав и да нема големи финансии а тоа заеднички може да се реши.Мене неговата љубов и внимание ќе ме придобијат.

4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Абе види, ти зборуваш дека би балансирала на изглед и пари со поштовање, јас ти зборувам за крајности овде, каде што стварно има лош изглед или стварно има лоши финансии, со луѓе што стварно се убави и имаат пари, ама лош карактер, знаеш, оние кои се на едниот или на другиот крај на спектарот?

Епа тука се потврдува дека овие со изглед и пари немаат апсолутно никаков проблем со жени. Тоа што ти не би ги избрала и би земала некој по избалансиран маж, не значи дека овие сами ќе останат. Они имаат за бирање, и сигурно нема тебе баш да те одберат.

А баш и кога има случка да одберат некоја од тие девојки што викале "ја со овој никад у живот", после почнуваат да релативизираат со, "абе знаеш не е он таков каков што мислев".

Оти да беше така како што викаше во реален живот, овие што не поштуваат жени, ги третираат лошо, ги изневеруваат, алкохоличари се, коцкари се, агресивни се, имаат досиеја, дури и жена нападнале физички, немаше жена да помирисаат во живот.

5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

И јас се чудам како некои докажани тепачи на жени, пријавувани во полиција, разведени од таа причина, успеваат да се оженат по трет пат. Со една другарка од тинеџерски денови се дружевме и за дечкото велеше како тоа не можела да го поднесе и да го гледа, и ете ти денес се во брак, имаат деца. Се прилагодуваат на изборот што го имаат.

senjorita-v, Gosh, Stark and 2 others like this.
  6. Stark

Stark Форумски идол

На братучеда ми другарка е ме покани на роденден, се познаваме и дружиме. Сакам да и земам нешто за роденденот, а да не биди пренападно. Дали е во ред да и земам чаша со некоја интересна слика на чашата, рафаело чоколатца и бела ружа? (белата ружа мислам дека претставува на пријателство итн)

AAKG likes this.
  7. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Во ред е

Stark likes this.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Stark Според мене, доволно е само бонбониера некоја. Може и некој алкохол да додадеш.

Букет/цвеќе си е повеќе романтичен гест, без разлика на бојата, а исто и од чашата нема потреба, освен ако сите во друштвото ја знаете дека "собира"/си прави колекција од такви украси :*:

9. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Не сум женско ама ќе дадам совет на сите машки тука нешто што научив... Гледајте ја само мајка и, како се однесува со татко и 90% се шансите истиот карактер да е.

Crnookata likes this.
  10. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

А ако татко и е починат?
    Или нема мајка?

Брутална сум знам, и одам во крајност ама чисто за посликовото да доловам. Ова што го кажа воопшто не е мерило како ќе се понаша со тебе. Многу, многу други работи зависат од нејзе, од тебе, од врската, околностите, годините итн.

11. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Најмногу од семејството зависи, таму како е воспитана и како растела. Е сега точно зависи и од тоа дали ако видела нешто дека е лошо ќе извади поука или ќе копира. Ама најчесто луѓето што гледаат тоа прават.

12. Apash

Apash Активен член

Па така е де.. татковците сакаат да се омажат ќерките.. затоа што тежок им е животот со жена и 1-2 ќерки.. Тоа се вкупно 2-3 жени дома.. воопшто не им е лесно
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Аха, ама затоа не им е тешко кога синовите почнуваат да пијат, да се коцкат и кога цела куќа ја продаваат на лихвари.... златциња синовите.
    После на стари години се молат на ќерките да им дадат една чаша вода и пелена да им сменат.

Purpleheart, AAKG, Amellie13 and 2 others like this.
  14. Apash

Apash Активен член

Нели гледаш дека тресам глупости со смајли беше напишанооо.. еее расипувач на забави...:D:D:D

Adidas888 likes this.
  15. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Јас најмногу од се сакам ќерка, немаше ова врска со ова..

Eunoia likes this.
  16. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Скроз неточно.

17. rainbowec

rainbowec Популарен член

Апсолутно неточно, не мора по дифолт да се подразбира дека каква мајка таква ќерка и обратно, каков татко таков син. Има и такви не викам не, ама се е личен избор и одлука како ТИ ќе се однесуваш према другите луѓе во твојот живот.

Мајка ми и татко ми имаа токсичен однос, мајка ми му се постилаше цел живот а татко ми за возврат имаше контрола врз неа и никаква почит. Никогаш немало физичко насилство, ама вербално и те како имаше. Едноставно не се разбираа, беа со скроз различни размислувања и не можеа да најдат заеднички јазик.
    За мене и сестра ми животот и душата ја дадоа, секаква жртва за да не воспитаат и да ни всадат морални вредности (за што сум им преблагодарна :l:) и да не изведат на правиот пат.

Јас, растејќи во таква средина и гледајќи што се случува и како се однесуваат еден кон друг, донесов ОДЛУКА дека ЈАС НЕМА ДА ЖИВЕАМ ТАКА, не го прифаќам тоа за нормално и нема да дозволам некој така да ме третира нити пак јас некого така ќе третирам, туку секогаш ќе настојувам да се седне да се разговара и да се најде решение за каков и да е проблемот или предизвикот. Секако, со почит и разбирање према другиот бидејќи сите сме различни и секоја страна има своја причина и вистина.

Last edited: May 20, 2025
  18. Stark

Stark Форумски идол

Ова не ми е толку верно ама ме интересира и мислење од жена. Јас колку шо знам не се умира од апстиненција од секс. Како тоа "морало" да се има, заради хормоните ?

19. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Ништо не мора.

Stark likes this.
  20. Stark

Stark Форумски идол

И то докторка е. :)