Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Discussion in 'Сингл' started by kuchka, Nov 30, 2010.

1. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Остави ја темава целосно. Не давај знаци дека уопште сакаш секс, не прашувај и не разговарај.
    Сама ќе посака.

Знам сеа ќе дојдат тие "имајте разговор" коментари ама, ваков разговор со девица нема да напраи ништо освен што ќе се осети насилена подсвесно и ќе напраи глупост за која ќе се кае подоцна.
    Мислам многу е чисто дека не е сигурно девојчето и си е претпазлива, каква што треба да биде.

Јас викам, остави на времето да покаже и однесувај се ко воопшто да не ни мислиш на тоа.

2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Колку години имате?

3. Ivanija

Ivanija Активен член

Da kolku godini imate? I kolku ja poznavas? Nemala voopsto decko pred tebe? Mislam na lapanje,posto e devica neli.

4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Немала дечко пред мене 20г има јас 23.

5. Ivanija

Ivanija Активен член

Pred se treba da si iskren ako sakas da opstane ljubov drugarstvo ili bilo sto... Nema toa jas mislam taa misli. Ke i kazes. Nemoj nikogas da me svatis pogresno ako te viknam bilo kade,ne te vikam za sex. Te sakam i ke te cekam, ti mi kazi sama koga ke si spremna. Taka ke znae deka ja pocituvas i nema da si pravite filmovi vo glavata....

6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Mr.Limonko
    Според мене, убаво би било да седнете некаде, ете да не биде дома, ама ете на некое поприватно пријатно место, а пак да не се чувствува дека е втерана во ќош.

Притоа, на таков еден дејт, прво, седнете еден до друг, не да седи наспроти тебе. И потоа, смирено, нежно, а отворено, започни го разговорот со тоа дека си приметил оредени работи (тоа што го опиша во постот) и дека сето тоа е океј, во случај да почнат да и црвенеат образите :hug:

Притоа, ќе кажеш дека самиот сакаш таа да се чувствува убаво и сигурно со тебе. Дека нема потреба да се плаши да остане сама со тебе бидејќи немаш намера да правиш нешто што таа не сака. Да не си прави самата на себе притисок, кога ниту ти не и го правиш. Дека сакаш да и е убаво со тебе, а не напнато.

Во смисла, да бидете искрени и прво вака да се зближите мора, со разговор и правење заеднички работи - може да започнете со одење на некои активности, а да не го инволвираат целото друштво. Пример, на Paint & Wine :l:

Ова е мое мислење, бидејќи за мене лично нема ништо поубаво од смирен маж кој дава чувство на сигурност и заштита. И кој знае да ги адресира работите што те мачат, да те научи, да ти покаже, не да те исмева :*:

Ако дојде до секс, walk her and talk her through the process. Кога самата ќе посака, можеш да разговараш пред тоа, што конкретно ја плаши и да ги адресираш нејзините стравови.

Пред самиот секс, прво мора предигра се подразбира, за да дојде до спонтана возбуда - а предиграта започнува надвор од спалната. Значи не да дојде пр. Петок кај тебе и ајдее, висни таму и почнуваме :D

Туку ако веќе самата каже/покаже дека е спремна, одвојте еден ден.

Поминете го денот заедно прво, на некоја активност, нешто забавно, со флерт, со разговор, со бакнежи, да се зближите пред да се зближите, како во преостанатите денови :angel:

Кога веќе ќе дојде кај тебе (под претпоставка ете дека би било кај тебе), значи мора да го имаш истиот говор на тело - смирен, стабилен, заштитнички настроен, а сепак секако опуштен, не да брзаш. Да и покажеш и да и кажеш дека веднаш ќе престанеш со било што, ако не сака да продолжите.

Не се плаши да ја прашаш 100 пати дали е спремна, дали се чувствува добро, дали и е удобно, па дури да се пошегуваш на твоја сметка, за да биде атмосферата што поопуштена.

Нормално и не од врата директно на кревет :D Значи прво седнете, ете на балкон. Продолжен спонтан дејт во домашни услови.

За да се продолжи предиграта, би рекла да и предложиш да ти седне во скут, така додека седите, да ја гушкаш, да те гушка, да знае дека е во сигурни раце once again.

Со спонтани бакнежи и допири, кога/АКО работата тргне накај креветот, пак препрашај ја дали стварно сака и ако не, да ти каже искрено, бидејќи не е а big deal да не го направите тоа тој ден. Ама мора да предводиш стабилно и сигурно, да не добие двојчето впечаток дека ни ти не знаеш што треба да правиш :D

По гушкањето и бакнежитe, ако девојката сака, може за почеток да преминете на орален секс. Тоа би било одличен начин да се стави фокусот на нејзиното задоволство, да се опушти, без да чувствува било каков притисок.

И само доколку сака да продолжите, тогаш може да се премине на главното. Дефитивно не ја брзај кон таа цел :*:

За прва поза, за да се чувствува најдобро, дефинитивно би рекла spooning односно и двајцата легнати, но таа да биде свртена накај тебе, да те гледа, а ем да се чувствува сигурна во твои раце.

Поставувај и прашања пропратно, слушај ја, па и остави простор таа да има контрола, во смисла самата да го одреди ритамот и длабочината, за почеток.

Think of it како кога пушташ песна на радио. Вртиш постепено за звукот, не одвртуваш одма до крај :D

Значи да сумирам, мора да создадеш безбедна средина за неа way before воопшто дојде до секс. Тоа ќе го направиш со смирен и убав разговор, а потоа ќе го докажеш со постапки.

Со постапки, преку кои спонтано девојката ќе сака да е што поблиску до тебе, да се чувствува смирено и сигурно со или без секс во прашање.

Значи гушкање, бакнување, cuddling, заеднички активности, хумор, стабилност. Да ја предводиш самоуверено и смирено. Велам самоуверено, бидејќи тоа е дел од сигурноста - да и покажеш дека знаеш што правиш, дека навистина е во сигурни раце.

И сосема океј е првото искуство да не и е најдобро. Но, важно е да не и е трауматично.

Сосема важно, да не заборавам. Cuddling after, значи тоа е основно нешто што мораш да го направиш за да не се чувствува девојката искористено.

And good luckkk и на двајцата. You are a green flag :f: :D

Last edited: Aug 15, 2025
  7. tanjita

tanjita Популарен член

Многу убаво напишано се, јас би додала пред да се оди на секс да се проба со орален секс.
    Значи кога ќе ја надминат психолошката барира од девојчето за секс да не се оди диект, туку ден два три само орален. Поопуштена ќе биде за време на чинот.

8. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

@Mr.Limonko убаво ти објасниле членките, јас би додала само да не брзаш со ништо.
    Ако брзаш и често и зборуваш за секс ќе се најде во ќош или ќе мисли дека си само за тоа со неа или ќе прифати дури иако не е спремна за ти да не мислиш дека не сака она со тебе ништо. Зависи и колку долго сте во врска.
    Кога ќе се најдете во ситуација да сте сами некаде, не зборувај прво ништо за тоа, не покажувај знаци дека сакаш секс, ако приметиш дека сепак се плаши разговарај и кажи дека нема да направиш ништо без таа да сака и тука затвори ја таа тема.
    Прво дозволи и да се опушти додека е покрај тебе, поминувајте многу дејтови на само.
    А кога ќе дојде до тоа да имате секс ако не си сигурен и не можеш да приметиш по нејзиното однесување дали сака или не прашај ја 1000 пати ако треба.

9. Kostamcd

Kostamcd Активен член

Имам 18год не сум имал девојка до сега имам трема како да нјадам?

10. hermosa

hermosa Популарен член

Можеш да се запознаеш најдобро во ноќен клуб пријди почни муабет ,или ако одиш на некои места каде има дружби ,слави,почни муабет не е толку тешко да се запознаеш најдобро без големи очекувања од состанокот на почетокот.

11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Мислев за хороскопска девица збориш бре, ќе те советував да и кажеш мрш тамо ма ... :whew:
    :rofl:

Инаку, не и спомнувај ништо за секс, она кога ќе сака ќе ти бара самата.

Mr.Limonko likes this.
  12. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Значи сам на себе мрш да си кажам или она на мене. :rofl:
    Ама не сме толку лоши што знам :worried:

Adidas888 likes this.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Нее, чекај де ти. Со невиниве мора да чекаш. Ама се досадни, нели? :rofl:

Ќе си почекаш и ќе си добиеш. Ама кажи и дека нема да ја тераш на нешто шо не сака и дека кога ќе биде она спремна, тогаш ќе биде.
    Кога ќе се опушти она со тебе, ќе ти бара. 8)
    :rofl:

Mr.Limonko and Tropical Heat like this.
  14. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Kostamcd Јас би ти рекла, поработи прво на себе, па девојката спонтано ќе дојде.

Односно, фокусирај се да си ја поправиш самодовербата, вежбај, учи, започни некое хоби, подобри си го стилот на облекување, прошири го кругот на пријателства итн :*:

Воедно, совладај џентлменски манири и како да се однесуваш со девојче во секоја пригода, читај по форуми или општо на Интернет ако сметаш дека ти е потребно знаење во оваа сфера.

Гуд лак :*:

15. ItsmeH

ItsmeH Активен член

Добро зошто бе немате речник и не бирате зборови?
    Не сме ви другари од војска,ниту ваши жени,чистачки по дома итн.
    Зошто немате убав пристап,зошто мора уште на првото пишување НЕКАДЕ,било каде не само тука,да терате одма тема за секс,цицки,газенце,мазенце.
    Толку ли сте утепани дотрпани и неандретални да не знаете како да се понашате?!
    Само бош муабети од старт.
    Да му се згади некоаш на човек од вакви "мужи"
    Како некои манијаци шо пијат пиво пред трафика сте.

senjorita-v and Hoping like this.
  16. Mcrae

Mcrae Активен член

Некој/а за помош дм?

17. flawless.

flawless. Популарен член

Пиши

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Сами сте пошо другарите ви се поважни од девојките кои ве бараат за едно обично кафе.

Тој степен сте паднати.....

Не бе, не сте принцови...

19. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Генерации од 2003 па нагоре се е утепано, 99%. Машките одма секс бараат, девојчина само пари, коли, ајфони, усни надувани како патка а вчера престанале млеко да пијат. Модерна проституција на некој начин. Не гледам причина да застанувам на нечија страна пошто и едните и другите имаат пореметен поглед на се нормално. Ни се криви ни ти ни тие.. Што гледаат што им се нуди тоа бараат тоа прават. А искрена да бидам поштен и како што треба дечко ако барате барајте кај што треба. По клубови се знае машки зошто одат, да се ебне нешто, девојчиња за доза внимание. Незнам еве најдете некое хоби, некоја занимација некое друштво, само не велете дека сите се исти. Нормални има и машки и девојки.

Mr.Limonko and GirlLove like this.
  20. ItsmeH

ItsmeH Активен член

Кај да бараме? У парк?