Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    2.674
    Остави ја темава целосно. Не давај знаци дека уопште сакаш секс, не прашувај и не разговарај.
    Сама ќе посака.

Знам сеа ќе дојдат тие "имајте разговор" коментари ама, ваков разговор со девица нема да напраи ништо освен што ќе се осети насилена подсвесно и ќе напраи глупост за која ќе се кае подоцна.
    Мислам многу е чисто дека не е сигурно девојчето и си е претпазлива, каква што треба да биде.

Јас викам, остави на времето да покаже и однесувај се ко воопшто да не ни мислиш на тоа.

На hermosa, Mr.Limonko и senjorita-v им се допаѓа ова.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.554
    Допаѓања:
    43.843
    Колку години имате?

3. Ivanija

Ivanija Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2025
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    53
    Da kolku godini imate? I kolku ja poznavas? Nemala voopsto decko pred tebe? Mislam na lapanje,posto e devica neli.

4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    249
    Немала дечко пред мене 20г има јас 23.

5. Ivanija

Ivanija Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2025
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    53
    Pred se treba da si iskren ako sakas da opstane ljubov drugarstvo ili bilo sto... Nema toa jas mislam taa misli. Ke i kazes. Nemoj nikogas da me svatis pogresno ako te viknam bilo kade,ne te vikam za sex. Te sakam i ke te cekam, ti mi kazi sama koga ke si spremna. Taka ke znae deka ja pocituvas i nema da si pravite filmovi vo glavata....

На Ѕвездена и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    8.586
    @Mr.Limonko
    Според мене, убаво би било да седнете некаде, ете да не биде дома, ама ете на некое поприватно пријатно место, а пак да не се чувствува дека е втерана во ќош.

Притоа, на таков еден дејт, прво, седнете еден до друг, не да седи наспроти тебе. И потоа, смирено, нежно, а отворено, започни го разговорот со тоа дека си приметил оредени работи (тоа што го опиша во постот) и дека сето тоа е океј, во случај да почнат да и црвенеат образите :hug:

Притоа, ќе кажеш дека самиот сакаш таа да се чувствува убаво и сигурно со тебе. Дека нема потреба да се плаши да остане сама со тебе бидејќи немаш намера да правиш нешто што таа не сака. Да не си прави самата на себе притисок, кога ниту ти не и го правиш. Дека сакаш да и е убаво со тебе, а не напнато.

Во смисла, да бидете искрени и прво вака да се зближите мора, со разговор и правење заеднички работи - може да започнете со одење на некои активности, а да не го инволвираат целото друштво. Пример, на Paint & Wine :l:

Ова е мое мислење, бидејќи за мене лично нема ништо поубаво од смирен маж кој дава чувство на сигурност и заштита. И кој знае да ги адресира работите што те мачат, да те научи, да ти покаже, не да те исмева :*:

Ако дојде до секс, walk her and talk her through the process. Кога самата ќе посака, можеш да разговараш пред тоа, што конкретно ја плаши и да ги адресираш нејзините стравови.

Пред самиот секс, прво мора предигра се подразбира, за да дојде до спонтана возбуда - а предиграта започнува надвор од спалната. Значи не да дојде пр. Петок кај тебе и ајдее, висни таму и почнуваме :D

Туку ако веќе самата каже/покаже дека е спремна, одвојте еден ден.

Поминете го денот заедно прво, на некоја активност, нешто забавно, со флерт, со разговор, со бакнежи, да се зближите пред да се зближите, како во преостанатите денови :angel:

Кога веќе ќе дојде кај тебе (под претпоставка ете дека би било кај тебе), значи мора да го имаш истиот говор на тело - смирен, стабилен, заштитнички настроен, а сепак секако опуштен, не да брзаш. Да и покажеш и да и кажеш дека веднаш ќе престанеш со било што, ако не сака да продолжите.

Не се плаши да ја прашаш 100 пати дали е спремна, дали се чувствува добро, дали и е удобно, па дури да се пошегуваш на твоја сметка, за да биде атмосферата што поопуштена.

Нормално и не од врата директно на кревет :D Значи прво седнете, ете на балкон. Продолжен спонтан дејт во домашни услови.

За да се продолжи предиграта, би рекла да и предложиш да ти седне во скут, така додека седите, да ја гушкаш, да те гушка, да знае дека е во сигурни раце once again.

Со спонтани бакнежи и допири, кога/АКО работата тргне накај креветот, пак препрашај ја дали стварно сака и ако не, да ти каже искрено, бидејќи не е а big deal да не го направите тоа тој ден. Ама мора да предводиш стабилно и сигурно, да не добие двојчето впечаток дека ни ти не знаеш што треба да правиш :D

По гушкањето и бакнежитe, ако девојката сака, може за почеток да преминете на орален секс. Тоа би било одличен начин да се стави фокусот на нејзиното задоволство, да се опушти, без да чувствува било каков притисок.

И само доколку сака да продолжите, тогаш може да се премине на главното. Дефитивно не ја брзај кон таа цел :*:

За прва поза, за да се чувствува најдобро, дефинитивно би рекла spooning односно и двајцата легнати, но таа да биде свртена накај тебе, да те гледа, а ем да се чувствува сигурна во твои раце.

Поставувај и прашања пропратно, слушај ја, па и остави простор таа да има контрола, во смисла самата да го одреди ритамот и длабочината, за почеток.

Think of it како кога пушташ песна на радио. Вртиш постепено за звукот, не одвртуваш одма до крај :D

Значи да сумирам, мора да создадеш безбедна средина за неа way before воопшто дојде до секс. Тоа ќе го направиш со смирен и убав разговор, а потоа ќе го докажеш со постапки.

Со постапки, преку кои спонтано девојката ќе сака да е што поблиску до тебе, да се чувствува смирено и сигурно со или без секс во прашање.

Значи гушкање, бакнување, cuddling, заеднички активности, хумор, стабилност. Да ја предводиш самоуверено и смирено. Велам самоуверено, бидејќи тоа е дел од сигурноста - да и покажеш дека знаеш што правиш, дека навистина е во сигурни раце.

И сосема океј е првото искуство да не и е најдобро. Но, важно е да не и е трауматично.

Сосема важно, да не заборавам. Cuddling after, значи тоа е основно нешто што мораш да го направиш за да не се чувствува девојката искористено.

And good luckkk и на двајцата. You are a green flag :f: :D

Последна измена: 15 август 2025 во 01:55
    На Mrs.Precious, Mrs. right, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.