Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Discussion in 'Сингл' started by kuchka, Nov 30, 2010.

1. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Не си згрешила, штом така одговорил , индиректно ти дал одговор и на првото прашање.

Tam4yy and GirlLove like this.
  2. Hipsterism

Hipsterism Активен член

Пред подолг период ме додаде едно девојче или жена бидејќи спаѓаме во возрасна категорија на инстаграм. Без разлика што помина подолг период сакам да стапам во контакт, а предходно се немаме запознаено некаде, можеби се имаме видено во период кога се бавев со активизам, но тоа не е битно сега. Ми гледа сториња понекогаш но можеби чека да го направам контактот јас. Прашањето е како да и пристапам се мислам, сакам да биде фино и културно.

3. Kvickey

Kvickey Нов член

''Ти се допаѓаат ли сторињата што ги поставувам''

4. Kvickey

Kvickey Нов член

Не мора да ги лајкува чисто така прашање

5. flawless.

flawless. Популарен член

Сториња сите отвораме колку да поминат, сигурно не го чека специјално твоето стори. Фино културно пиши и едно здраво и понатаму go with the flow ако тече разговорот, сами ќе си доаѓаат теми.

6. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Пиши и или ако стави стори реагирај и. Така почни со разговор, ако не сака ништо посебно ќе те одјебе фино лепо.

Hipsterism, diskreten32 and Gosh like this.
  7. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Немој со сториња и такви работи, многу е детски. Ако не сакаш да е она досадното здраво како си постави и прашање околу нешто што ќе постира чисто за муабет да почнеш а да не е нападно, па понатака по самиот муабет ќе процениш дали е заинтересирана или не.

8. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Детски е да гледа дал му гледа сторињата, или да слајдни на база на нешто шо ќе објави?

Пошто ако објави нешто (освен селфи, малку очигледно и на носот е то и не најпријатно) и му реплицираш за да иницираш муабет - можи да е многу ефективно. Ако јас објавам оброк, и некој ми слајдни да побара рецепт, па после да продолжиме да збораме ... то е многу ефективно. Или ако тој објави за некој филм и јас да прашам како му се бендиса оти мене не ме бендисал па барам поќе мислења. Ептен е smooth. Вториов параграф е поќе како идеја за пристапување.

9. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Зошто детски?

Дојде време такво каде што многу врски се започнале од една условно кажано 'реакција' на инстаграм стори.
    Еве во моја ситуација е така, ако не добив коментар од инста стори од мм, може би нема да ми беше сега сопруг.
    Нека и реагира нешто па после нека си сврзат муабет и ќе си процени дали вреди или не вреди да троши време. :)

Alex.T, Stark, troublemaker94 and 3 others like this.
  10. Hipsterism

Hipsterism Активен член

Да ја седам и гледам дали ми видела стори по цел ден, и размислувам, ниту сум манијак, ниту посесивен, и немам друга работа за да го правам ова. Случајно секогаш се случува и доколу некој ми реплицира од другариве или лајкне некои.

11. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Глупости, шо си се оптеретил волку, не е здраво ова ич. Ама те разбирам како ти е.

Не се измачувај, пробај пиши, глупо е само да реактнувате и баш е детски. Пиши ко чоек, види шо и дали муабет ќе има у неа.

Tam4yy likes this.
  12. Hipsterism

Hipsterism Активен член

Иронично го кажав ова.

13. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Додека се премислуваш ти друг ќе ти ја земе.. Пиши едно обично здраво ако сака ќе врати ако не и тестамент да напишеш нема да ти врати.. По ефикасно е на стори да и одговори нешто, дури и слика да стави од неа прашај "од кај ти ташната, сакам на сестра ми да купам за роденден нешто мк се допадна", ако стави место некое праша "каде е ова", ако е храна прашај рецепт.... Ако не става сториња пиши само здраво..

14. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

И вие мака си имате.. У живо не знаете, на мреживе исто не знаете :|

Tam4yy, Stark, Gosh and 4 others like this.
  15. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Уште по лошо е тоа дека на пораки се јаки, во живо се ко пички. :|

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

А затоа ставаш ти редовно оброци тамуууу :devil:

KateKane, Gosh and theowndemon like this.
  17. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Да, спремна сум за мажење. :devil:

Alex.T, KateKane, Gosh and 3 others like this.
  18. Hipsterism

Hipsterism Активен член

Не генерализирајте, секој индивидуално и интерперсолано има појака страна или психолошка структура, можеби на која треба да се работи на тоа како да стане подобар во тоа, тоа е нешто кое се гради, иако има и дел од изградениот карактер и неговите постулати. Ама не можете да генерализирајте дека сите се исти, кога сите имаме свој карактер, психолошка структура, постулати на вредности и особини, никој не може да биде ист. Пред некое време се запознав со девојче на журка, имаше долг контакт па и приидов. Си кажавме дека вака сме си допадливи едни на други, си направиме убав муабет и на крај ми кажа дека има дечко и не би било океј на останеме во контакт, фер од нејзина страна и баш убаво искуство. Ве молам со овие вашиве, субјективни заклучоци пополека, кога лично не ме познаваш и не ми е јасно како ги правите баш поради овој аспект.

Last edited: Nov 5, 2025
  19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

@Hipsterism мислам дека со реакција на стори е добра идеја (сѐ додека не е селфи, мада и тоа зависи од човекот), да почнете да правите муабет во врска со тоа што го има објавено. Но ако не е тип што објавува често такви сториња, можиш побрзо да и пишиш, едноставно со "Здраво" и да продолжиш со тоа од каде мислиш дека ја знаеш, дека би сакал да се запознаете, само да не звучи ептен нападно. Ако видиш дека е расположена за муабет продолжете да разговарате, ако не е то е то, you tried. Нема што да изгубиш. :)

Hipsterism and Mr.Limonko like this.
  20. Darko90

Darko90 Популарен член

Ти па ама се устручаваш, пиши нешто, битно да појде муабетот, после заедно ќе се смеете на првиот муабет 539561061_18059157083377054_7325782364947854886_n.jpg