Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. Slavejpile

Slavejpile Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, јас сум машко и сум нов на вашиот форум, воедно ова е мојот прв пост.

Јас сум 25 годишно момче, живеам во мало местенце и никогаш до сега не сум имал девојка. Сум пробувал повеќепати да воспоставам контакт со девојка но на крајот некако или гледат на мене како на пријател или само не се заинтересирани а понекогаш и грубо отфрлен.

Сакам да напоменам дека мојата цел одсекогаш била здрава врска која со тек на времето ќе прерасне во брак а потоа во цело семејство. Кратки врски и ,,забава" не ми се привлечни барем мене.

Почитувам девојки што се во врска и не им приоѓам за да не им направам проблеми во врската.

Кратко за мене, Верувам во Бог, сакам црква и Манастир, се трудам неделно време да посетувам Богослужба, живеам самостојно, знам да готвам, чистам, одам на работа, работам дома (произведувам природна храна колку за мене), се хранам здраво, физички сум активен, имам мал круг на пријатели и ценам лојалност. Порано одев во теретана но, поради недостиг на време ја оставив и вежбите ги пренасочив во домашна атмосфера. Незнам што е пијанство, алкохол пијам еднаш во 3 месеци и тоа најмалата лименка пиво најчесто поннекој повод, ниту сакам цигари, несакам ноќни клубови и дискотеки. Сакам природа, чистина и воздух и мир.

Како што кажав до сега не сум бил во врска никако. Ми приоѓаа девојки порано но ги одбив, несудејки кажувам беа непривлечни за мене (познати девојки во околината знаете по што, имаше пример и девојка во почеток од бременоста сакаше да ми се наметне...)

Е сега веќе неколку години чувствувам самотија, јадам сам, излегувам сам, спортувам сам, немам со кого да одам на одмор и сето ова на моменти ми доаѓа многу тешко. Не сум љубоморен на паровите само сакам да не останам сам.

Ме советуваа да пробам преку инстаграм, иако претпочитам контакт очи во очи, се решив пробав и тоа, но не ми оде баш најнај и ми е некако непријатно така дека сум непознат нив да им чкрапам на девојки.

Се мислам и годинава да не одам на одмор, но наспротив моја волја ќе одам, си давам добри и позитивни мисли.

Им кажав на пријатели, да ме запознаат ако имат прилика некоја но, како што знам и тие имат мал круг на пријатели. Еден другар ќе ми местеше девојка (негова другарка) но ми кажа потоа лоши работи и ми рече остави не е за тебе таква "рошла" за да послем еден месец ги видов заедно во врска.

Ве молам за некој искрен совет од ваша страна. Извинете за долгиот пост.

Имајте убав ден.

2. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    20.322
    Нов профил си напраи?
    Ова е веќе видено многу пати.

Кај све проблематични ти се лепат, а нормална не може да се најде :^)

Најбитно од се', се испофали што се' си, али пак не иде и покрај овие квалитети..

Најпрво, за почеток да прекинеш да лепиш етикети као 'рошли, курви, неморални' и не знам што.

Намали со егото малце, и ќе видиш како одма подруго ќе биде.

Синдром на најс гај имаш според писаниево, али ти си знаеш.

Ако чкрапаш 'zdr mace, sp kako si, daj se upoznaeme' си зеабал батка.
    Не иде тоа така кај нормални девојки.

Иди, не се мисли, може ќе запознаеш таму некоја, не се знае тоа кај ти е среќата.

Само помалце его, поише култура и манири, и ќе упали без гајле :)

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Slavejpile

Slavejpile Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    "Рошла" го напишав во наводници како цитат на мојот другар. Инаку ,,здраво маче,, и други такви работи немам пишувано. Затоа кажав дека пишувањето на инста не ми оде. Не те познавам каков профил си на човек и тешко ми е да воспоставам комуникација онлајн со непозната личност.

4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    5.646
    Чекај малку тебе тие што не ти се допаѓаат а ти им се допаѓаш се курви и рошли, и легитимно е за тебе да добиеш некоја поради тоа што тебе не ти се допаѓа, ама кога тебе ќе те одбијат пак се лоши, и те отфрлаат грубо, а ти си нај нај и не смееш да не се допаднеш на некоја. :drunk:
    Спушти се малку на земја, не летај толку..

И прво што ми падна во очи е она со бремената девојка и не можам а да не го искоментирам.. Не смее да бара партнер ако е бремена?
    Ми се наметнува викаш, не мора да прифатиш некој ако не е твој тип ама вака да коментираш за девојка што сакала да флертува или да се запознае со тебе. :shake:
    Што дека е трудна, знаеш се што како било? Не си во ничија кожа и прерано судиш.. Не знаеш кој низ што поминува.. И ако слушаш муабети се знаело какви се, луѓето можат да измислат, види ти па после суди, а не според рекла кажала муабети...

И никој не ти брани да го зголемиш тој круг на луѓе, ако сметаш дека треба..
    И премногу бегаш од девојки како од ѓавол очигледно, и на пријателска база смееш да останеш со девојка, не мора на секоја ѕид да и градиш пред тебе што не е за врска туку сака другарство..

5. Slavejpile

Slavejpile Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Каде виде дека летам? Каде навредив некоја и реков рошла? Кажувам како беше таа случка и зборовите не се мој.

6. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    20.322
    А па баш фино штом така, значи дека не се пушташ на сељачки начин? Ова е супер.

Те охрабрувам да пишуваш, нема шо незгодно, пробај си ја шансата, ако одбие не е крај на свет, идеш на следна.

Со стројници да не сакаш да ти најдат?

Па и да ти мести некој, ти пак може нема да ја знаеш, пак си приморан да се упознаваш, не те сфаќам.

7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    13.358
    @Slavejpile Немаш потреба од цел есеј како си одбиван повеќе пати и си сам, кога и ти си одбивал девојки (heidy)

Ова е буквално како функционира дејтинг светот :pizza:

Второ, звучиш како да имаш изградено идентитет на "I'm a good guy", Ngl, makes me wonder a little што не кажуваш :D

Во ред е што имаш позитивни особини, но сето тоа те прави функционален возрасен човек, не еднорог. Буквално опишуваш просечна жена.

Which means, општината не доделува Викторија сикрет модел за соберените поени, бидејќи да беше така, жените први ќе треба да добијат по еден Хенри Кавил.

Мојот совет е, check yourself. Каква енергија носиш, зошто некоја девојка би се заљубила во тебе.

Бидејќи луѓето партнер избираат и врз основа на хемија, привлечност, емотивна поврзаност, самодоверба, социјални вештини и сл.

Воедно, ти фали social exposure - да се мешаш меѓу луѓето.

Бидејќи ако не излегуваш, а не сакаш ни друштвени мрежи, најчесто се изолираш и запознаваш вкупно 0 нови луѓе на годишно ниво, како планираш да ја запознаеш идната девојка?

Одењето на одмор е паметна идеја и за почеток стекни нови познанства, не мора одма зацртана врска :*:

На Mumoftwo30 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  8. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    10.634
    Се додека форсираш да најдиш што поскоро само за да имаш некого, нема да ти успее.

А и ако волку се идеализираш и претставуваш пред девојка, ќе те одбие нормално затоа шо не и оставаш време самата да те запознае каков си, дали си добар човек, да ги препознае твоите квалитети прво како човек а потоа како партнер, ти правиш како да си на аудиција, кажуваш се што поседуваш и сеа очекуваш одма да кликне со тебе затоа шо си и кажал каков си, дури и ако ги наметнуваш твоите квалитети, сврши работи..

Дозволи личноста сама да те препознае :)

На Mumoftwo30 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  9. Slavejpile

Slavejpile Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Не се наметнувам. Напишав на форумот колку чисто да знаете нешто за мене за да ми дадете совет. Ви дадов некоја слика за мене.

10. Slavejpile

Slavejpile Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Сакам нови познанства и сакам муабети за храна, дискусии за посета на интересни места. Телефон оставам веднаш штом правам муабет со било кој.

11. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    20.322
    Кажи дека ќе и' готвиш цел живот, веднаш ќе те земе :inlove:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    10.634
    Па ти можеш да зборуваш со било кого за разни теми, да се дружиш, е сеа ако очекуваш стриктно со девојка да зборуваш и потоа да кликнеш со неа, нема да ти успее, може е зафатена во врска, може не и е денот, затоа што тоа е наметнување а притоа може и не ја интересираат твоите теми на разговор за готвење. Ако дојдиш во контакт со сингл девојка, ќе се прилагодиш спрема разговорот кој го водите и двајцата, да дозволиш да кажи и таа нејзини теми не само твоите за готвење. Не брзај, ако брзаш ништо не прајш.

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    13.358
    @Slavejpile Мораш да си го прошириш кругот и да создадеш прилики за нови познанства, и машки и женски.

И да дозволиш работите да се одвиваат во својот природен тек кога станува збор за девојки - со флерт, со кежуал прифаќање ако си одбиен, со градење хемија, со подобро читање на просторијата дали има обостран интерес.

И да започнеш да ги гледаш жените како индивидуи, а не како категории.

И да не им пристапуваш на дејтовите како менаџер кој вработува и разгледува CV. Луѓето сакаат да се чувствуваат удобно и да се поврзат на почеток :*: