Не морате ништо за жените де. Ни да ги возите, ни цвеќиња да им купувате, ни на вечера да ги носите. Сѐ си можат тие сами. Ништо вие не "носете на масата" (освен недостигот на карактер). Исто не морате ни да барате жена, само не плачете после дека "сето било феминистки, не се наоѓала нормална жена". Бидејќи поентата не е да морате, туку да сакате, скоро секоја денес може и сама да си обезбеди елементарни работи. Male loneliness epidemic е заслужена.
Ако ти се сметаш за принцеза, ако не се сметаш за маж, да правиш нешто за жената тоа не е мој проблем, нека ја мисли твојата поубава половина.
Никој ништо НЕ МОРА, прави АКО САКА. Ако јас треба да му кажам што треба тој како маж да прави и да обезбеди денес, тогаш подобро сама да сум.
Да ама жената ја има најголемата улога. Пред се да ти роди дете, а ти како маж треба да и помагаш и да бидеш со неа, а не да коментираш дека не си должен да ја возиш. Свести се што пишуваш.
Јас никого не исмевав ама ај толку ти е капацитетот, пробај да не си толку искомплексирана ќе дојдат и за тебе подобри денови
Таквите шо коментираат дека не биле должни да ја возат, обично и во брак се такви и завршуваат разведени, оставени во детската во куќата на дедо им . Не грижете се жени, ако некој не сака да ве вози, има уште десет редици позади него шо ќе прават и повеќе за вас.
Нека си стои де кој е искомплексиран, иако нема многу надеж за мали ситни булиња по форуми кои мислат дека сите други се искомплексирани, а тие се во право. Селективно слепило. Убав ден да си имаш
Не е така едноставно во партнерските односи. Во 2026 се очекува рамноправност и во врска ваљда. Значи не мора да безецувате само мажи што имаат стан и кола и возачка, и жена може да ги исполни овие работи за себе, па и за семејството, особено ако ги очекува од другата страна. А за возикање наваму натаму, не знам стварно, јас и маж ми вкупно поминуваме може 200 километри секој ден, да чекам од него да ме развозува значи да не можам да направам ништо со својот живот самостојно, не можам да отидам каде сакам, кога сакам, да се задржам колку сакам. Не е во прашањр сакање, туку организација, на животот и на секојдневните обврски. Недајбоже да го нема мажот, опциите кои се, одма нов маж, со возачка и кола?
Ууу ја извади картата националност. Супер, честитки, така се прави во животот, со самодоверба. Ама никако да размислиш за тоа што ти пишуваш, не е лесно, знам
Патетична си ,јас никого не навредив ниту имам намера ти по сите теми само се расправаш и пробуваш да навредиш тоа е комплекс душо.
Не не, не навреди, само едно триста пати пиша како сум јас ископлексирана а членката неписмена пошто ТИ не си ја разбрала. Продолжи да потенцираш дека си супер, другите не чинат. Гуд лак
Нормално Кога мажите ќе го носат бебето во нив пола бременост и ќе го раѓаат по пола, тогаш ќе бидеме рамноправни. До тогаш ќе ме развозува насекаде
Искрено, не се читате што пишувате многу често, па после мора да се прибегува кон замена на тези за damage control.
Како функционирате или како функционира таа замисла за животот каде што мажот ќе те развозува цело време? Нели треба да е на работа? Или ги надминува законите на физиката и е на две места истовремено?
Кога дискусијата е мотивирана во „инаетење“ и „правење паметен“, луѓе се губат во консеквенците на „логиката“ па не знаат како да излезат и имаме непотребно трошење визуелно внимание на форумов. А, не мора да е така, се разбира.