Girl, јас го барам од маж барем тоа што и јас можам да го понудам. И нема да ме убеди никој дека тоа е премногу.
Мислев дека возење кола треба да се подразбира, а не да биде поим на дискусија дали треба или не треба. Маж ми ме возеше од прв ден. Сакам ваму, ме носи таму. Сакам ова, ми го дава тоа. Скапи поклони, патувања, по дома си средува се, најдобар татко е. Не го менувам за ништо. Секоја жена сака да биде размазена. Само некоја се задоволува и со помалце, па ти прави незгодно да се чувствуваш како материјалистка.
Во која смисла е смешна? Да имаш кола е basic стандард, скроз потребно средство за возрасна личност. Немаш 13 год. пешки со девојката да се шлаеш ко клошар. Да да пошто мажите играат на скроз фер карта они секоја шанса ја користат да спушти женското критериум. Ова што си го пишала скроз за мажи важи, они така сакаат кога се неуспешни лузери онда сакаат на феминистичка карта да играат а кога треба дома да се чисти и готви тогаш поделени се улогите се знае кој е за во кујна.
Ја симнувам капава што ја имам на профилна, ако си небиолошка мајка на четири деца. Не го знаев овој момент за тебе Абел.
Не да испаднам вулгарен, ама сте се запрашале дали некој, без разлика маж или жена, има можности да купи и/или оддржува и регистрира кола? Или мислите сите, посебно во денешницава, располагаат со исти средства парични како побогатите, да ги наречам, во земјава?
Секако дека не се поставуваат такви прашања, најмалку си ги поставуваат луѓе кои пар кондури во животот не си купиле, не па кола. Ама затоа, тоа е обавезно за мажи, жена кола да има и да те вози, богдачува, таа вештерка може да е, скраја да е од такви жени. Тоа се вика двојни стандарди. Или имаш кола или си клошар ако одиш пешки. Така да си знаеш.
Исто и мене а тие што им е чудно тоа очигледно имаат маж што ги третира као ѓубре и за нив ваков третман само на филмовите го виделе
Аха значи жени треба да изиграваат социјална установа? Па после плачки и стресови кога требаат основни ствари да се средат па уште и деца ако направат.. Секоја жена бара сигурност и безбедност тоа е индоктринирано длабоко у женската потсвест и женската психологија функционира на тој начин ако не можеш да обезбедиш одредени услови не си конкурентен. Основни ствари не знаете у живот.
Во смисла на: се враќаме 70 години наназад во размислувањата. Не е поентата дека кола е неопходно, туку целата реторика тука. Нормално дека кола е бејсик потреба, не откриваш топла вода. Уште малку, ќе почнете да зборите како жените не треба да работат. Не дека не го глеам истото во контекст на муабетиве по интернет.
Воопшто не е во тој контекст, барем за мене кажувам. Маживе се чудат зашто некоја ги откачила што немаат кола. Поради едностанен факт што успешни мажи се попривлечни и имаат повеќе шанси кај жените тоа не значи дека жената не треба да работи.
Секој човек бара сигурност и безбедност, не е тоа поголема желба на одреден пол. Ама сигурноста и безбедноста прво децата ја добиваат во сопствениот дом, од своите родители, и ако не ја бива тогаш иде ова второво, односно бидуваш индоктринирана. Инаку и мажите сакаат да ги размазуваат, гушкаат, цвеќиња, подароци, коли, вожњи и дополни по желба, ако во едно партнерство ова не се подразбира, тогаш да, материјалистка си.
Се препирате ради муабет на тип кој или е стварно демнач или е трол. Како и да е, треба да биде баниран. Колата не е потреба за секој човек. Тоа си е индивидуално. Желбата жената/мажот да има кола не е материјализам сама по себе. Тоа зависи од очекувањата. Ако жената очекува мажот да ја вози по цел ден, секој ден и секаде, материјалистка е. Ако мажот го очекува истово од жената, материјалист е. Колите знаат да бидат огромни трошоци (сега па со цените на бензините у пм). Никој не е должен да изигрува шофер на друг. До личната волја е, што треба да се почитува. Ако не бараат тоа да биде секојдневно и целодневно (туку по потреба), не се материјалисти. Најдобро е сите да си наоѓаат партнери со исто размислување околу ова прашање за да немаат мака.
Не? Коментарот мој се однесува за мажи и жени, никаде не посочува дека жената треба да биде "социјална установа", туку ти кажувам директно дека таа нормала или бејсик работа што ти и маж ти ко помлади сте ја имале можеби нема за долго да остане бејсик потреба за некој моја возраст и помал, гледајќи како економијава се влошува во секој аспект. Тоа е чиста глупост дека само кај жената е длабоко индоктринирано во нејзината свест, на исто ниво како инцестуалните псевдотеории на Фројд. Еве, јас маж сум, што збори за тоа што и ја сакам сигурност и безбедност од некој друг? Сфаќаш малку колку дисоцијализиран и некако пригушен ти е аргументов од логика, и звучи како навистина да бараш начин да оправдаш размазеност? И за конкурентноста ене гледам како "позитивно" влијае врз психата на мажи, и колку депримирачки е кога секој ден некој ти збори "Никогаш нема да бидеш доволно добар.", па се чудите зошто во последниве години се дозволи нормализација на инцелизам и други manosphere идиотизми... А па после и вие се лутите ако маж ви каже дека не сте доволно добри за него, а маж не смее да каже нешто ако улогите се заменети...
И успешните жени се попривлечни од "неуспешните", и тоа прилично попривлечни. Ова не е критериум кој важи само за мажи, воопшто. И тешко на човештвото ако ова е единствен критериум.