Лошо формулирав, јас дизајниран спротивно од дејтинг светот. Фала. Па гледам ги избираат, дали е подобро или не не сум јас тој што кажува. Парите не се проблем.
@Dek0 Не ти е потребен еден огромен скок и одма драматична промена за да дојдеш до различен резултат. Започни со мал, но различен чекор. И така секој ден. На крај мали постојани чекори ќе те доведат до голем резултат. Неудобната вистина што мораш да ја прифатиш е дека ако сакаш различен резултат/живот, мораш активно да работиш на тоа и активно да работиш на себе.
@Dek0 Очекуваш резултати и нешто да се смени, а животот го живееш шаблонски секој ден исто. Блокадата е во твојата глава, и што и да напишеме ние овде, се додека не ја надминеш секој совет е залуден. Скоро од сите ги доби истите насоки, твое е дали ќе направиш промени во твојот пристап и нешто од нив ќе примениш или ќе продолжиш да го живееш животот како до сега кукавички и постојано ќе се жалиш како целиот свет е против тебе. Изборот е твој.
Според мене, основна логика е, ако сакаш да запознеш девојки, но и општо - луѓе, треба да дојдеш во контакт со нив. Како ќе го направиш тоа, сосема зависи од тебе и твоите преференци. Овде чисто како пример се спомна излегување во кафич, ресторан и сл., но тоа може да биде и при реализирање на твое хоби, на работа, итн. Исто така, тука има и опција запознавање преку социјални мрежи, шо според мене, не е за секој, но ете и таа опција постои. Читајќи ги твоите одговори и мислења на темава, сметам дека си тврдоглав. Можеби не сум во право, но од ова што тука прочитав добивам таква импресија. Факт е дека треба да работиш на себе од аспект на самодоверба, прво треба да се сакаш и почитуваш самиот себе. Многу совети ти се дадени, многу добри, но и лоши. Гледам не си задоволен ни од оние најдобронамерните и не сфаќам што всушност бараш ние тука да ти кажеме? Дека никоја не чини и дека треба да им е криво што не се запознале со тебе или да фатиме за врат некоја и да ти ја донесеме? Инаку, интеракциите помеѓу луѓето зависат од учесниците во тие интеракции, а еден од тие учесници си ти. Секако дека постои несовпаѓање и можеби се работи за тоа. Можеби не си се опкружил со вистинските луѓе, односно пријатели, за работите да тргнат како што треба. Не дозволувај работите кога не одат во твој прилог, секогаш вината да ја бараш во другите.
Dali e safe i pametno da i pisam na poznanicka na moja bliska drugarka (simpatija) koja neznam dali voopsto me svigja? Devojkite ne se drugarki bliski tuku samo se znaat (sekako moze da si pisat).
Јас не сфатив. Ти ја свиѓаш твојата блиска другарка а сакаш да и пишеш на нејзина познаничка за да ја прашаш дали блиската другарка те свиѓа? А ти со познаничката си другар, се знаете?
ne hahah, vaka drugarkava koja mi e simpatija e onaa koja ja sakam vistinski, no dosega nemam prevzemeno da ne ja izgubam i kako drugar. E sega ima edna devojka druga koja ja zapoznav i onaka mi e simpaticna i bi sakal da si probam sansa za da ne ja cekam drugarkava cel zivot sto se vika i na kraj nisto da ne ispadne. E sega ako i pisam na vtorava devojka neznam kako bi reagirala drugarkava bidejki oni ne se nesto drugarki (2 pati moze se imaat videno) megutoa se poznavaat, da ne ispadne zosto ne sum kazal ko skrisno vaka.
Ме заболе глава читајќи го ова ама ај да се обидам да ти одговорам. Ако вторава цура ти е само симпатична а не осеќаш ништо за неа не глеам потреба зашо би пробал нешто да иницираш. Е сеа чим си заљубен у другарката мислам дека треба да собереш храброст да и' признаеш па сеа или покојник или полковник, можеби ќе добиеш некој фидбек али ако не разговараш со неа никогаш нема да знаеш на што си.
Ако сакаш да пишеш на познаничка на некоја што викаш дека ја сакаш тогаш не ја сакаш. Има една изрека ако се двоумиш помеѓу две одбери го второто зошто да ти било првото толку важно немало да се двоумиш. Јас мислам ако и пишеш на познаничката со цел да се смувате а блиската другарка те свиѓа толку од вашето “другарство”. И фала Богу дека ќе и каже. Ти ќе и пишеш во 22:30 другарка ти во 22:31 веќе ќе знае.
@Panda23 Наводно ја сакаш другарката, ама ти се свиѓа друга. Од друга страна, сакаш да пробаш со една, ама уствари наводно си вљубен вистински во друга. Не им го троши времето ниту на двете плиз
Можеби лошо излезе по тоа што го напишав, ама не се согласувам дека им го трошам времето. Најискрајно не сакам да и признаам ништо на другарката засега бидејќи не сум сигурен дали ке биде обострано, а премногу ми значи да ја изгубам како личност наеднаш. Во мегувреме додека чекам нешто што и можеби никогаш нема да биде, нејкам да си ја трошам младоста залудно. Се надевам ме сваќаш.
@Panda23 Ти би да не останеш без стол, тоа е. А тоа не е вистинска вљубеност во било кој. И двете буквално ги гледаш како just in case луѓе. Ако си на сред врска со девојката и другарката ти се јави, одма ќе ја оставиш првата. Ако пак другарката те откачи, тука пак ќе си биде втората и ти во секој случај да не си сам. Во меѓувреме додека чекал, дио мио
Човек кој има вистински чувства за една личност, не размислува за друга. Стој подалеку од двете. Не се предмети и не им треба кретен. Опции да си има. Божем бира дали ќе пие Кока Кола или Пепси.