Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Discussion in 'Сингл' started by kuchka, Nov 30, 2010.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Зошто некоја кога ќе ме заследи на инста, не ми дозволува и јас да ја заследам, т.е. не ми го прифаќа мојот follow?
    Една што ја знам и во живо, ме тргнала да не ја следам, а она ме следи и ми става лајкови на стори. :^)
    Некој нов тренд е ова или има некоја скриена порака што јас не ја знам?

2. Dekoo

Dekoo Популарен член

УДБА брат :)

Иначе, зашто аднувате машки и лајкувате кога сте во врска??

3. Dek0

Dek0 Активен член

Комплицирана работа инстаграмов. Имам едно девојче што муабетиме во живо, али на инстаграм никако да ме прифати :)

4. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Све ќе ги блокирам. :D

5. Medea.

Medea. Истакнат член

Штом не те прифаќа значи сака да ти даде до знаење дека не ја интересираш, ради вакви машки ко тебе да му е страв на женско да прозбори зошто одма после мислст имаат шанса.

6. Dek0

Dek0 Активен член

Господе... брак не и понудив.

П.С ајде објасними какви се тие машки како мене?
    П.П.С инстаграм follow e, не е tinder swipe.

П.П.П.С колку сте контрадикторни со мислењава. Разговарај со девојки, додај е, пиши е, не е крај на светов, а од друга страна пишиш од такви како мене да му е страв женско да прозбори? What the fuck.

Alex.T likes this.
  7. Medea.

Medea. Истакнат член

Мислиш ако еден мусбет дте нспрсвиле мора одма да ја додаваш на инста.
    Така кај мене на работа колеги мажи што ми беа очигледно се гледа дека не ме аднуваат за да се дружиме ќе ми свртат еден муабет и одма додавање на инста, глупости и они си чекаа за да се прифати барањето ко што ти чекаш со оваа. Не значи дека ало со некојс девојка сте размениле некој збор дека одма мора да ја додавате.

Gosh likes this.
  8. Dek0

Dek0 Активен член

Прво не сне направиле еден муабет, реков разговараме во живо али од некоја причина не ме прифаќа.
    Второ, разговориве не се еднонасочни или да притискам јас и да добивам кратки одговори.
    Трето, океј е да додајш непознати ама не е океј да додаваш девојки што вртиш некој збор во живо?
    Не ви ја сфаќам логикава.
    Тогаш што треба да направам ајде дај ми твој личен совет за да пристапам на женско.
    И ипак не биле додворувачки муабети, пријателски се.

И не ми објасна какви се тие машки како мене? И од што да ви е страв да прогорите?

Alex.T likes this.
  9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Прашај ја, не нападно туку уз муабет.
    Можда има дечко па се пази. Сешто имам чуено веруј до таму да точно знаат колку следачи има и колку луѓе следи дечкото/девојката и проблем :D

christinnn, Alex.T, Angie1432 and 2 others like this.
  10. Annora

Annora Популарен член

Не си ти крив. Не знам што е денешно време со социјалните мрежи, се само нешто се анализира, зошто си ја додал брзо, зошто сеуште не си ја додал, зошто не си ставил лајк или зошто си ставил само на една слика, итн..
    Кога слушам со што се занимаваат машкиве другари, навистина ме боли глава. Не знам зошто се треба да биде толку комплицирано? За жал па немам прилика да добијам мислење од женска страна зошто е тоа така, а јас сум одамна аут од тие работи :D
    Како и да е, дојдов да кажам дека можеби нема ни видено? Барем јас лично воопшто не отворам во тој дел па се случило луѓе со кои сум се зближила да ме додадат, а да видам по многу долго време (facepalm) затоа најдобро да си прашаш:)

11. Dek0

Dek0 Активен член

Нее... никако. Нема да е правам ситоацијата понепријатна него што е. Ако ме прифати ме прифати.
    Чисто ме интересираше мислење, или некоја логика во ова.
    Не верувам дека нема видено.

12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Можеби прави муабет од култура(зависи во кој контекст зборувате, дали на работа или во слична околина), ама не сака да ја додаваш затоа што мисли дека ќе и' пишуваш. Или пак има дечко.

theowndemon likes this.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Види, не е должна да те прифати.
    Можеби не ѝ се допаѓаат муабетите што ѝ ги правиш или има дечко и си пази. Можеби и не си ѝ зборел нешто непријатно или лошо, но секој човек е различен. За неа да не е океј.

14. Dek0

Dek0 Активен член

Не ја ни додадов од романтичен поглед, пријателски беше додавањето. Тоа што не разбирам е зошто не ме одбие туку ме држи заложник во лимбо (ни прифатен, ни одбиен). И понатака комуницираме колку-толку.

Па или сум со аутизам не знам да приметам човечки емоции или кога разговараме генерално е заинтересирана да речам, пак ќе речам, пријателски е, не правиме некој длабоки разговори, политички, професионални или што не.
    Не реков дека е должна, само сакав да разберам од ваш аспект, зошто чувате реквести.

Ако се пази од дечко, сигурно не се пази од сите 1000 следбеници ?

15. boo3

boo3 Популарен член

@Dek0 а зошто не ја прашаш штом разговарате во живо?

16. Dek0

Dek0 Активен член

Па очигледно даде знак дека не сака да е следам или да ме следи.
    Што да и речам, зошто не сме прифатиш на инстаграм? Како и да е разигран разговорот, понижувачки ми делува, така да не ја чепкам таа тема. Нејзина одлука е.

17. boo3

boo3 Популарен член

Само таа знае зошто, ние може да погодуваме. Нема да го добиеш точниот одговор тука.

Dek0 likes this.
  18. Dek0

Dek0 Активен член

Јасно, не ми беше целта да ми одговорите на нејзино место. Така се погоди муабетот за девојчето што ми падна чудно. Конкретно ме интересираше за трендов што оставате вие девојките requested, а ни прифаќате, ни одбивате.

19. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

@Dek0 кога правите муабет прашај ја дали сака да се додадете на инстаграм.. Ако толку ви оди во живо муабетот што е тешко да кажеш "Сакаш да се додадеме на Инстаграм, како си потпишана".. И може ти прави муабет од култура не дека сака нешто премногу блискост со тебе, на крај ако не ја прашаш нема да знаеш..

Alex.T likes this.
  20. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Ако толку ти е пријателка како што пишуваш, не би требало да ти е проблем да прашаш зошто не те прифаќа. Никој не може да ти каже зошто, освен таа за која прашуваш. А штом не те додава, очекувањата ви се на различна фреквенција.

Angie1432 and Medea. like this.