Зошто некоја кога ќе ме заследи на инста, не ми дозволува и јас да ја заследам, т.е. не ми го прифаќа мојот follow? Една што ја знам и во живо, ме тргнала да не ја следам, а она ме следи и ми става лајкови на стори. Некој нов тренд е ова или има некоја скриена порака што јас не ја знам?
Комплицирана работа инстаграмов. Имам едно девојче што муабетиме во живо, али на инстаграм никако да ме прифати
Штом не те прифаќа значи сака да ти даде до знаење дека не ја интересираш, ради вакви машки ко тебе да му е страв на женско да прозбори зошто одма после мислст имаат шанса.
Господе... брак не и понудив. П.С ајде објасними какви се тие машки како мене? П.П.С инстаграм follow e, не е tinder swipe. П.П.П.С колку сте контрадикторни со мислењава. Разговарај со девојки, додај е, пиши е, не е крај на светов, а од друга страна пишиш од такви како мене да му е страв женско да прозбори? What the fuck.
Мислиш ако еден мусбет дте нспрсвиле мора одма да ја додаваш на инста. Така кај мене на работа колеги мажи што ми беа очигледно се гледа дека не ме аднуваат за да се дружиме ќе ми свртат еден муабет и одма додавање на инста, глупости и они си чекаа за да се прифати барањето ко што ти чекаш со оваа. Не значи дека ало со некојс девојка сте размениле некој збор дека одма мора да ја додавате.
Прво не сне направиле еден муабет, реков разговараме во живо али од некоја причина не ме прифаќа. Второ, разговориве не се еднонасочни или да притискам јас и да добивам кратки одговори. Трето, океј е да додајш непознати ама не е океј да додаваш девојки што вртиш некој збор во живо? Не ви ја сфаќам логикава. Тогаш што треба да направам ајде дај ми твој личен совет за да пристапам на женско. И ипак не биле додворувачки муабети, пријателски се. И не ми објасна какви се тие машки како мене? И од што да ви е страв да прогорите?
Прашај ја, не нападно туку уз муабет. Можда има дечко па се пази. Сешто имам чуено веруј до таму да точно знаат колку следачи има и колку луѓе следи дечкото/девојката и проблем
Не си ти крив. Не знам што е денешно време со социјалните мрежи, се само нешто се анализира, зошто си ја додал брзо, зошто сеуште не си ја додал, зошто не си ставил лајк или зошто си ставил само на една слика, итн.. Кога слушам со што се занимаваат машкиве другари, навистина ме боли глава. Не знам зошто се треба да биде толку комплицирано? За жал па немам прилика да добијам мислење од женска страна зошто е тоа така, а јас сум одамна аут од тие работи Како и да е, дојдов да кажам дека можеби нема ни видено? Барем јас лично воопшто не отворам во тој дел па се случило луѓе со кои сум се зближила да ме додадат, а да видам по многу долго време затоа најдобро да си прашаш
Нее... никако. Нема да е правам ситоацијата понепријатна него што е. Ако ме прифати ме прифати. Чисто ме интересираше мислење, или некоја логика во ова. Не верувам дека нема видено.
Можеби прави муабет од култура(зависи во кој контекст зборувате, дали на работа или во слична околина), ама не сака да ја додаваш затоа што мисли дека ќе и' пишуваш. Или пак има дечко.
Види, не е должна да те прифати. Можеби не ѝ се допаѓаат муабетите што ѝ ги правиш или има дечко и си пази. Можеби и не си ѝ зборел нешто непријатно или лошо, но секој човек е различен. За неа да не е океј.
Не ја ни додадов од романтичен поглед, пријателски беше додавањето. Тоа што не разбирам е зошто не ме одбие туку ме држи заложник во лимбо (ни прифатен, ни одбиен). И понатака комуницираме колку-толку. Па или сум со аутизам не знам да приметам човечки емоции или кога разговараме генерално е заинтересирана да речам, пак ќе речам, пријателски е, не правиме некој длабоки разговори, политички, професионални или што не. Не реков дека е должна, само сакав да разберам од ваш аспект, зошто чувате реквести. Ако се пази од дечко, сигурно не се пази од сите 1000 следбеници ?
Па очигледно даде знак дека не сака да е следам или да ме следи. Што да и речам, зошто не сме прифатиш на инстаграм? Како и да е разигран разговорот, понижувачки ми делува, така да не ја чепкам таа тема. Нејзина одлука е.
Јасно, не ми беше целта да ми одговорите на нејзино место. Така се погоди муабетот за девојчето што ми падна чудно. Конкретно ме интересираше за трендов што оставате вие девојките requested, а ни прифаќате, ни одбивате.
@Dek0 кога правите муабет прашај ја дали сака да се додадете на инстаграм.. Ако толку ви оди во живо муабетот што е тешко да кажеш "Сакаш да се додадеме на Инстаграм, како си потпишана".. И може ти прави муабет од култура не дека сака нешто премногу блискост со тебе, на крај ако не ја прашаш нема да знаеш..
Ако толку ти е пријателка како што пишуваш, не би требало да ти е проблем да прашаш зошто не те прифаќа. Никој не може да ти каже зошто, освен таа за која прашуваш. А штом не те додава, очекувањата ви се на различна фреквенција.