Не, ова е многу опростен начин на сфаќање на работите, и пак е симплифицирање на ниво само на мажи против жени, а не да се согледаат дополнителни фактори како капитализам, експлоатација преку културолошки војни меѓу половите и субсеквентна експлоатација на таа поделба на полови наместо на класно ниво.
Извини ама ако бевме Балканските мажи како тие од Авганистан, ти не смееше да имаш интернет дома како жена, а не па да пишуваш овде слободно и своеволно со мене. Генерализации не се добра работа, но те разбирам од каде доаѓаш.
Друже, бидете среќни шо уопште овие моиве бараат рамноправност, јас да сум гласот на сите жени во светов, ќе барам одмазда.
Еј види, имаш машки што баш сакаат такво нешто, така да пази да не ги привлечеш и да не можеш па од субмисивните да се откачиш
Жените се борат за себе, не против мажите. Да нема потреба нема да се борат. Колку само жени не смеат.. Мајка ми едно време не смееше, после за работа и требаше па мораше и не не сме муслимани.
Фактот е што жените не треба да се единствени што треба да се борат за жените, тоа од прееска го кажувам. И директно ти кажувам дека е симплификација начинот на кој гледам повеќето тука пристапуваат кон полова еднаквост, затоа што ова е пак divide and conquer според асоцијацијата на полот, каде доаѓа до продолжена сегрегација идеолошки за поддршка и одтуѓување на помош од неженски извор, којшто патријархијата го користи уште толку да убеди мажи дека жени не бараат рамноптавност, туку дека ги мразат.
Се шегував, знам јас да возам имам и положено и кола имам но не ја возам многу обично кога излегувам 80% ме вози мм или ако ми треба нешто он ме носи со кола а ако не е дома тогаш си одам сама со кола. Додека работев некогаш кога требаше да одам на работа ако де чувствувам дека не сакам да возам го будев он ме носи.
А кој го прави патријахатот? Мажите. А мажи слушаат само други мажи ретко жени, епа кај се феминистките мажи ги има 1 во 1000 и пола од тие се срамат да застанат на страна на жената од другите мажи.
Хахахахха ако нека ме етикетираат а они нека си работат од јутра до сутра и дома нека готват чистат јас нека си бидам матријалистка
Не е само мажите, тоа е проблемот. Мажите, колку и да се одговорни, што цело време викам се, се само дел од тоа што овозможува концептот на патријархијата да постои. Зошто игнорираш се што ќе воведам што е во бенефиција на богатите 1 процентилни мажи кои експлоитираат и мажи и жени преку социјално програмирање на мажите да се однесуваат на еден начин и го програмираат угнетувањето на жената? У буквална смисла вие се дерете на кучето што чува куќа, што е обичниот маж, отколку да се дерете и обвинувате газдата на кучето, односно тој што профитира од промовирање понатамошно полово разделување и омраза.
Ќе се замолат НЕматеријалистките да земат да фатат малку да поработат а да не остават нас материалистките да си уживаме