1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.498
    Допаѓања:
    45.796
    Еве јас не сум можела да отидам на летна работа ниту па сум можела да имам редовна работа, исто како повеќето колеги од мојот факултет. Али океј нема да зборам за мене, туку ќе кажам дека студентите кои работат, го прават тоа за да си платата сметки, да се нахранат, да преживеат. Ако не успеал да заштеди за кола на 25 години, поради сите други 637272 трошоци, како го прави тоа помалку способен?
    Макар што, јас пре ќе изберам некој што максимално се фокусирал да стане стручен и да почне кариера, отколку некој што мора да купи кола во рани 20ти зашто така треба.

На FriendOfDorothy, nextredstyle, asdas и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    10.325
    Извини господине од големото добро утро. После плачеш зашто ме женски избегавају и чекаш сама да си ја плати пијачката, пошо твоите наместо 200 денари, ти оставиле 100ка.

На Medea., lovestoneddd и Adidas888 им се допаѓа ова.
  3. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    10.325
    Значи си го имала комфорот да не работиш. Не дека не си можела.

Јас би избрала максимално фокусиран и стручен и да има заработено за кола. Има и такви. Не дека нема.

На Medea. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    61
    Нигде немам плачено зошто женски ме избегнуваат, нешто си измислуваш со паметон како што измислуваш дека е лесно младо момче или млад човек без разлика од полот сам да си заштеди кола да си земе, без обѕир земање едно дополнителни илјада трошоци. Сега ја не знам кој е од големото добро утро, ја или ти. :D

Последна измена: 14 мај 2026 во 14:14
  5. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Епа тогаш седи си дома и чекај со парите од мајка ти минималецот нека ти дае 200 че за да и купиш кафе

На lovestoneddd, Adidas888 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  6. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    61
    Лични навреди зошто спомнав дека нешто е токсично и не толку лесно остварливо како што се мисли за господата и госпоѓите од големото добро утро? Сосема неочекувано на форумов...

На asdas му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    10.325
    Прочитај се сам што напиша. Секоја работа што чесно носи пари е добра работа. Никогаш не сум се срамела што работам. И сум имала. Но, ликови кои сметаат дека им е испод час да работат било што, ќе се жалат дека не можат кола да си купат. Секој со своите приоритети.

На Medea., lovestoneddd и Adidas888 им се допаѓа ова.
  8. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.231
    Допаѓања:
    5.128
    Имаш право... И јас така работев уште од средно работев лето, ама јас доста од тие пари и трошев, не можеш од тие пари да бидеш целосно финансиски независен.. Така купив кола јас и реновирав летото кога завршив факс, ама за реновирањето имав финансиска помош од моите и плус тоа лето работев 2 смени, и плус некои делови, тераса, двор и една соби се останати за летово.. Еве ако штедев од тие пари и уште 1-2 години да имам стабилна плата може ќе средев се сам а без толку да се оптеретувам..
    Заоа не можеш да очекуваш некој на 20 години да има сам се средено во животот, битно е да сака и да цели еден ден кон тоа, не секој има подршка од родителите...

9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    33.182
    А што толку сте се запнале како да се дојде до фамозната кола, па трошоци, па долгови па незнам шо :D
    Као сакате да кажете "како да дојдам до таа кола и јас за да ме сакаат овие материјалистките" :rofl:
    Чим сте толку против материјалисти, седете си уживајте, они не чепкаат такви ко вас, незнам зошто се буните. :D

На ArabellaStarfall му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    10.325
    Не очекувам на 20 години. Очекувам веќе на 25.

На Medea. и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  11. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    61
    Си читам, и никад не сум дошол на ниво на измејување на некого директно како вие три тука. Сфаќам, удобно си живеете, ама и преголема удобност сте земале во вреѓање на луѓе што искрено дебатираат со вас преку омаловажување место аргументирање.

На asdas му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    10.325
    Затоа што очекувам да има кола?:rofl: Please...

На Medea. и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  13. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    61
    Не, зошто не постои нуанса кај тебе за тоа кој во каква состојба во животот се наоѓа, без разлика на годините, и си наметнуваш субјективни стандарди со нездрава доза омаловажувања на малограѓанско ниво колку да речеш "Heh, I owned you!!!" наместо да аргументираш од искрена точка.

14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.498
    Допаѓања:
    45.796
    Ако сум требала да работам, факултет ќе го завршев на 30 години, или па ни тогаш. Пошто не идев на курс на прошетка. Фала богу да, ама барем јас сум свесна дека одредени финансиски инвестиции се привилегија, за разлика од пола од луѓето тука.

На FriendOfDorothy, Raven22, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    28.252
    А тек маж да дојде да рече очекувам девојката да има кола, јас нема да возам.
    Уф...

Непопуларно мислење - ако имаш двојни аршини, заслужуваш и да бидеш третиран на истиот начин.

Се лутиме кога мажи се воспевани за една работа, а жени за истото омаловажувани од типот дали е невин/а, број на партнери, неверство. Па истото го правите вие бе златни.

На FriendOfDorothy, Angie1432, asdas и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    10.325
    Зависи колку сакаш да жртвуваш од животот.

Не можам и не е возможно се многу токсични размислувања.

Немој да ми кажеш, каков сака нека е факултетот дека за време на летото не си можела да работиш. А што правеше? Ете ти го одговорот зошто не си заработила.

17. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    61
    Луѓе подготвуваат и испитни летни сесии за да завршат факултет преку полагање испити преку лето, знаеш нели... Се надевам знаеш?

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    10.325
    Тогаш не знам како работев и завршив на време. Како и сите околу мене што беа.

19. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    61
    И ја богами не знам, тоа е...

20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    28.252
    Медицина?

На Crnecot, asdas и Angie1432 им се допаѓа ова.