1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    10.338
    Ич да не ме жалиш. Мене ми е супер, тебе добро ли ти е? Оди прошетај до кајгана, може ќе те потапша некој.

На franca и Adidas888 им се допаѓа ова.
  2. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.060
    Прво беше за студенти, па до 25, па сега до 30, уште малку и на 60 ќе ја зголемите границата.

На Crnecot му/ѝ се допаѓа ова.
  3. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.060
    На кој континент е тоа кајгана? Си била?

4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.441
    Допаѓања:
    33.200
    Не оти те жали :rofl:

На franca и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.244
    Допаѓања:
    137.458
    Некои коментари немаат допир со реалноста.
    Кола на 25 години? :D
    Северна сме, не сме ОК или САД.
    Многу млади се поболни од претходните генерации. И да работат од 18 или 20 и некоја, не можат сите да купат коли кога имаат побитни трошоци. И тие кои се здрави, пак не можат сами да купат. Мора нивни блиски или пријатели да додадат пари.
    А, каде е личниот избор?
    Мажот не се чувствува способен да вози и не сака да вози. Подобро да седи мирен отколку да направи белја во сообраќајот. Тоа не го прави безвреден за љубов. Истово важи и за жената.
    Но, зошто тој да има возачка и кола, а таа да нема?
    Или барај го истото што го имаш, или не го барај тоа што го немаш и ти. Треба рамноправност, не едностран труд.
    Чук-чук малце. Пуштајте вести.
    Овие времиња се скапи, а богами и кризични. Снемува горива.
    Башка загаденоста е уште еден проблем. Многу влади низ светов бараат чаре за алтернативни превози и намалување на колите на улиците (дури и наши имаат анализирано како да се растеретат барем главниот град и уште 2-3). Треба да се гледа напред, не назад.

На Raven22, asdas, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    40.129
    Муабетот беше за мажи, значи возрасни луѓе, а не студенти али у корист на извртување на дискусијата одредени членки вовлекоа студентарија.
    Исто како што ти правиш со медицина. Пошто си се фатил за медицина, значи по тебе само медицинарите немаат време и можност да работат паралелно, останативе од други факултети можат ?

Што правиме со луѓето на тие години кои не студираат а пак немаат скршен денар ?

На Adidas888 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  7. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    1.707
    Јас како што си имав свој стан и своја кола така и си сакав самостоен партнер а не некој што на 30 уште живее со неговите и чека мајка му да му пере гаќи. Си заработував сама и повеќе од доволно ништо не ми фалело никогаш и не планирам да спуштам стандарди поради некој не способен. Мене не ми треба некој партнер што на 30 години уште е под кровот на татко му и чека мајка му да му спржи јајца да му мие садови.

На franca, Mr.Limonko, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    75
    Џабе збориш, ова во нивниот светкаво розев и размазен живот се непостоечки термини. Економска криза who? Немање горива who? Здравствени проблеми кои во овој и соседните медицински системи до последна пара ќе те изцеди who? Не го знам, не е битен, не постои во мојот меур, испаѓа работава. :lol:

На Goldenrush и nextredstyle им се допаѓа ова.
  9. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.744
    Допаѓања:
    62.777
    Па и јас не ја користам често низ град колата, одам пешки скоро секаде. Најмногу ко ќе одам дома кај моите. Бидејќи можам кога сакам, и да носам колку сакам ствари со мене, а не да станувам рано пошто ако не го фатам тој еден автобус наутро треба да чекам до којзнае кога.
    Не знам можеби до годините е, но само си размислувам кога би оформила семејство многу е олеснително да имаш кола. Освен ако не ти е сѐ в комшии и на walking distance (што не им е на сите), кола ти треба да однесиш дете во градинка, на доктор, во школо, и сл. па и на фамилијарен одмор. Така да, тука многу менува. :)
    Па и јас истово го мислам. Не треба да чекаме некој друг да ни обезбеди живеалиште освен примарното семејство. Со партнер сметам дека треба да имаме заедничко живеалиште во кое двајцата ќе вложуваме. Нереално е сѐ да чекаш на некој друг, и тоа ни е економијата.
    Но она што јас го нудам, го очекувам и од другиот, и тоа не сметам дека е премногу.

На franca, Abel, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.441
    Допаѓања:
    33.200
    Ни се може бе :lol:

На Medea. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.498
    Допаѓања:
    45.796
    Па муабетот почна од одење на дејтови со кола, а во просек најмногу дејтаме и почнуваме да градиме живот во 20ти. Не зборуваме за барање љубов на 50+.

На Munchmallow20 и asdas им се допаѓа ова.
  12. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    75
    Ајде ти таму гледај и мене да ми се може, прееска си спомна ќе ми најдеш мене богаташица XD

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.060
    Муабетот беше за до 25. Ако некој студира на приватен факултет како членката погоре, се разбира дека има време за Америка. А имаат и тие што се на факултети каде што генерално се учи теорија, без потреба од практична работа како што е на медицина или архитектонски.

14. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.060
    Го одржуваш домот за мажот или за себеси? АКо живееш сама не ги работиш истите домашни работи?

15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    40.129
    Што правиме со луѓето на тие години кои не студираат а пак немаат скршен денар ?

пс кога јас се вклучив во дискусијата, се збореше за возраст 30+

На Medea. и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  16. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    10.338
    Толку се навлече на мене, што идеш и ми ги бараш мислењата после некоја страна да ми реплицираш. Тажно е.

Го одржувам домот за сите, како што и тој би заработувал за сите.

На Adidas888 и Medea. им се допаѓа ова.
  17. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.060
    Што да правиме? Ако им одговара нека си живеат така. А и за нив важи „барај тоа што имаш“.

18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    9.714
    Кој рече да чекаш или да менуваш стандарди, никаде не спомнав нешто такво? Ти имаш, добар дел од жениве со стандарди немаат вода во очи, а не па кола, или стан, но ете сметаат дека се супериорни или дека тие не мора да одговараат на истите тие стандарди. А имање кола/стан на 20, на 30 или на 40 години не е исто. Ако на 20 години имаш стан, ти го купиле твоите, не познавам човек што на 20 години има 120 илјади евра за стан, во денешно време и со денешните цени. Ако на 20 години немаш кола, исто не мислам дека е страшно, за до факултет, за искачање, може и со автобус, и со такси, и со моторче, имаш значително помалку обврски, немаш деца за развозување натаму наваму. Муабетот почна од некој дечко што немал кола (значи има дваесетина години) и девојка му не го сакала ради тоа, тука за стнадарди да зборуваме е смешно. Штом нема дечко ми дваесгодишен кола, ќе го возам со мојата, ќе делиме такси нели? А ако и јас на дваесет години немам кола, зашто би се бунела што истата таа кола ја нема некој друг. Нема логика.

На Angie1432 и Crnecot им се допаѓа ова.
  19. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    75
    Постојат милион и други причини зошто некој нема скршен денар а не е на факултет. Мене само ме чуди од каде ви е ригидноста во способноста да сфатите дека животот воопшто не е црно бел, како што гледам повеќето луѓе го мислат дека е.

20. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    9.714
    Се сложувам, затоа и реков, тебе ти е потреба и не гледам проблем во тоа. Јас искрено само би била во минус за регистрација, технички, одржување и слично, со тие пари ќе прошетам некаде. Сосема јасно разграничувам потреба и нешто што се мисли дека ти треба како десната рака. Ако толку ми треба и не можам без неа да живеам, па ќе си ја купам.

На Amellie13 и Crnecot им се допаѓа ова.