1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.419
    Допаѓања:
    28.281
    Па еве за што попрво да штеди човек за на 25 да има право да биде у врска?
    Ќе има стан, ќе нема кола.
    Ќе има кола, ќе нема стан.
    Никако не ја бива.

На Nausicaa, Mumoftwo30 и Crnecot им се допаѓа ова.
  2. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    85
    Како сопственик на кола, едвај чекам да ја продадам за некој скршен денар, да си покријам други трошоци во меѓувреме. А сега гледам дека си свесна дека нешто се дешава со светов надвор од твоето меурче, можда има надеж за некад продуктивен разговор.

3. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    10.374
    Работи две работи, зошто да ја продаваш?

4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.348
    Допаѓања:
    40.145
    Немам емпатија што велам дека болните се недоволно бенефицирани во државава ?

зошто препишуваш на среќа? Среќа е да добијам на лото. Не е среќа, туку е работа и само работа. Работев од 3-12 навечер, знаеш колку луѓе ги сакале истите пари а нејќат да чујат да работат 9 часа и притоа таа смена ?

Луѓево не сакаат да работат, им лета паметот, сакаат брзи пари, водени од фејк животни приказни на инстаграм. Баш вчера правев муабет со човек кој има фирма за ЛЕСНИ градежни работи, не може да најде работници. 3000 денари дневница со оброк. Рачунај у Скопје дека дневницата е уште повисока.
    Рачунај еве 20 работни дена, иако претежно се работи и Сабота, али ајде 20 дена, ти се 1000 евра.

На 1000 евра плата пример, да не можеш да заштедиш да купиш кола од 2/3000 евра е срамно. Кола земам како пример, нека е и некое друго повластие. Кредит ќе дигнеш па по 2000 денари ќе отплаќаш месечно.
    Ама ако сакаш.

На FlirtBerry, Alek90, Mr.Limonko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    5.157
    Кој сака ќе најде начин, кој не ќе најде изговор..

На lovestoneddd, ArabellaStarfall и Polyincognito им се допаѓа ова.
  6. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.896
    Допаѓања:
    9.722
    Еве јас ја купив на триесет и јаче. Тоа ти се викаат приоритети, поинаку распределени. На дваесет плаќав студии, штедев за учество за стан (што подоцна и го купив, ама тоа беа времиња кога не кошташе квадрат милијарда). Значи на 25 години не размислував каде богато да се омажам и дали ќе ме бендиса дечко ми со неговите стандарди пошто немам кола, туку имав кров над глава и диплома, па после плаќав за мастер, па за специјализација, па викендичка, па колата магично падна на седмо-осмо место на приоритети, практично на последно. Во меѓувреме деца, па моторче за децата, камп, роденден, одмор, мислам сите имаме многу различни животи и потреби. Ако некој мисли дека јас сум неспособна зашто не сум имала кола до 30 и нешто, тогаш океј. Ти си плус и машко, ваљда ти е интересно да чачкаш коли, јас искрено да не ми требаше ептен ептен, со тие пари што ги изнафрлав на колата, последна работа на која мислев. Последна и после последната.

На Unknown_7, Mr.Limonko и Crnecot им се допаѓа ова.
  7. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    85
    Абе и бубрег и здравје ќе продадам, само за да имам стан и кола. Абе ќе земам еве одма сега, во систем на постојан економски пораст, каде работничките плати тонат и тонат а цената на неопходни животни производи расте, ќе работам две работи, кога едвај најдов една со факултет! Остави поправање на систем кој те тера да се убиеш физички со 2 цели работи, ти битно лупај на две работни места за минималец, место на едно за добра и достоинствена плата.

Гледај сега како ќе земат со ad hominem напади сега зошто сакаш нормален животен стандард за себе, а не да му слугуваш на некого како роб на две работни места и здравјето да го изгубиш у процес. :lol:

На FriendOfDorothy и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  8. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    85
    Ќе најде начин, мама и тато што на нив дедо и баба им оставиле малку повеќе. Ах бреј...

На FriendOfDorothy и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    85
    Да, апсолутно си во право, никој не сака да работи. Како можев тоа да го заборавам...

10. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.896
    Допаѓања:
    9.722
    Не сум сигурна дека те разбрав, или разбрав погрешно. Ја би ради моите високи стандарди :D:D:D Ама не би му праела драма на некој што питачи, ако тоа е и мојот статус.

11. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.738
    Па да станот ми го купија и уредија моите и јас не се срамам од тоа ниту тоа не ме прави помалку вредна и колата татко ми ми купи една но потоа ја дадов да ја продадат и сама си купив друга. Работев во приватна клиника не зимав минималец туку многу повеќе а не како што зимаат другите што работат по државно и слично но затоа работев и трети смени и недели за да си заработам повеќе работев и работа од дома преку лаптоп. Така да штом можев со ноќна и недели да работам и уште една работа не планирам некој мрсулко да ми кажува тешко било. Еве мм комплетно сам си го купи станот без денар помош си зема во банка кредит даде учество и го отплати. Плус на два пати бев во америка и работев во еден бар сум работела од сабајле до вечер но се вратив со фулл кеш. Така да не сум спонзоруша ниту седам со прстот во уста па да кривам дека друг некој ми е крив што не сум успеала имам 28 години и сметам дека за мој години сум успеала и повеќе од доволно , зошто да барам помалку од тоа? Сметам дека заслужувам се најдобро ни ронка помалку. Тоа сум го барала тоа сум го добила.

На FlirtBerry, Adidas888, Alek90 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    10.374
    Затоа и ќе мислиш дека некој живее во меур. Реалноста е дека тој некој се испотил, не знаел за сон, здравје жртвувал за да ужива во она што го има денес. Пари се прават кога си млад, ако чекаш на старост, си утнал во животот.

Епа не му слугувај на никој, живеј со твоите цел живот и жали се како немаш пари. Такви, не сакам. Сакам радник покрај мене, што знае како да стигне до врвот. Затоа што ако падне, ќе знае пак да се качи. Оној што не дозволува да потоне, никогаш нема да постигне нешто позначајно.

На FlirtBerry, Mr.Limonko, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    5.157
    Да ама гледај цело време вложуваш во себе и ти, како ти си гледала дека нешто е приоритет за тебе така си купувала.. А некој да работи а ништо да нема, да не вложува никаде?
    Не можеш се да имаш сега и веднаш, ама карактерна особина е, различно кога ќе видиш дека некој вложува во себе, за иднината дека се труди, отколку некој што седи и чека на мама и тато..

На lovestoneddd и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  14. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    85
    Ако ова мислиш дека е добар начин на живеење, чедо, не знам што да ти кажам освен дека знам дека поима немаш колку само просечниот човек економски е сјебан на дебело. Boomer сон каде убаво е да се испотиш за работа кај што пак подценет ти е економски трудот, не можам жмс...

15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.348
    Допаѓања:
    40.145
    Нема поента да се разговара со тебе. Не мораш ич да работиш, имаш среќа што живееш во ваков систем, па вака така парче леб и здравство на крај на ден ќе имаш, тоа од нас кои работиме и преку даноци придонесуваме за здрави и прави џаболебари да расправаат криви дрини, дрн дрн јариња.

На FlirtBerry, Medea. и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  16. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    85
    Ах, мои мили ad hominem напади. Уште да беа вистина, ама ајде нека ти олесни на душа, вреѓај XD

17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.246
    Допаѓања:
    137.462
    @ArabellaStarfall
    За некои многу е и 100-150 евра да дадат на сервис, па камо ли повеќе. За некои коли делови тешко се наоѓаат поради војните, па и цените им рипнаа. Струјата поскапе значително, како и сè останато.
    Некои фамилии мора да бираат меѓу горивата и сметките.
    @Medea. Луксуз е.
    Во светот на сиромашните. Бездомните.
    Невработените и оние со минимална плата.
    Оние кои се растени без родители или со само еден вработен родител кој има/л минималец или едвај над тоа.
    Оние кои имале половни коли, но животот ги принудил да ги продадат за да платат сметки или за да го спасат животот на своето дете. Оние чие здравје бара повеќе од половина, а некогаш и целата својата плата да ја даваат за негово менаџирање.

На Crnecot му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.896
    Допаѓања:
    9.722
    Затоа мислам дека повеќето користат иста идеја, изразена со различни зборови. Освен овие со стандарди кои важат за сите други, но за нив не.

На lovestoneddd и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  19. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    5.157
    Без труд нема ништо од небо ако чекаш да ти падне нема..

На lovestoneddd и Polyincognito им се допаѓа ова.
  20. Crnecot

Crnecot Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    85
    Батин, не ти е ценет трудот воопшто во капитализам за да ти биде платено праведно колку заслужуваш. Те молам не биди наивен. И препрочитај што аргументирам цело време.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.