1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
  2. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Па не мора да биде само тојј разговор на фб, после тој муабет покани ја на кафе. Запознај ја, па натаму сами ќе се одвиваат работите..

3. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Има некоја на која сакаш да и се приближиш, или општо како да флертуваш со некоја девојка?

4. cokacola

cokacola Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    16
    Општо

5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.764
    Не можам да ја сфатам девојкава.

Во живо се запознавме преку друго девојче, но во последно време си го имавме муабетот на фејсбук. Едно време дури почувствував дека сака нешто повеќе со мене. Но, ете ништо не бидна, веројатно поради моите глупости, машко како машко xD, не бев сигурен, чекав уште некој знак. Едно време ми пишуваше ко со исмевање, иронија, сарказам и се нешто не и беше јасно. Начинот на разговор не ми се допаѓаше и и го реков тоа. Најпрвин рече дека не е така, само и пишав "ok". И по неколку дена, уствари можеби имаше и недела ми оставила порака дека сум бил во право за нејзиното однесување итн...

Но, сепак сеа многу слабо комуницираме, веројатно и сум само играчка за тепање време на фејсбук ко че нема некој друг уклучен. :)

Што се однесува до мене, ми се допадна девојчето, почнав да се интересирам за неа, ваљда го увиде тоа на некој начин, пошто ме интересираше се за неа итн... Но, време е да ја дистанцирам т.е не и пишувам, се додека не ми пиши и АКО ми пишо НЕКОГАШ.

Мислење/совет?

6. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    51.800
    Не и пишувај, сама ќе ти пише. :)

7. Паша

Паша Нов член

Се зачлени на:
    23 мај 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Ми се допаѓа девојка но незнам како да и приидам.
    Таа е пријателка на една моја бивша школска, но не се знаеме добро всушност јас ништо не занам за неа освен нејзиното име. Но сум сигурен дека таа знае многу за мене. Пред некој ден и пратив понуда за пријателство на ФБ и таа ја прифати но на чат не сме зборувале. Како да започнам разговор со неа кога не знам ништо за неа ? За што за зборувам? Дали да бидам директен со неа и да и кажам како се чувствувам?
    Секој совет ке биде добредојден, благодарам однапред.

8. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    121
    Јас мислам дека никако нетреба да бидеш директен и да и кажеш се. Чекор по чекор. Кога мене би ме прашувал никако не сакам да започнам муабет на фб. со некој што немам муабет ни во живо. Доколку имаш шанса започни муабет очи во очи, зезанции ова -она, па продолжи со муабетот на фб. Биди упорен и не се откажувај лесно. Таа ќе види колку вредиш, и сама ќе сфати што чувствуваш за нејзе. Нормално неопходно е да почнеш да и ласкаш и да и кажуваш по некој убав збор. Мило ми е ако ти помогнав.

Последна измена: 23 мај 2015
  9. Stefan0231

Stefan0231 Нов член

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам 15 години и познавам едно многу убаво девојче. Многу си го сакам и сакам да почнам да пишувам со него. Проблемот ми е што незнам како да и дадам до сознание дека ја сакам. Како да ја отворам темата за љубов? Малку сум неискусен во тие работи, сепак сум сеуште млад. Не сакам да сфани дека пишувам со неа само за забава. Момето е слободно, и верувам дека ќе се зближиме. Но сепак сакам некој совет од женска страна како да и кажам дека ја сакам.

10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    134.809
    Не бива уште на првиот разговор да и кажеш дека ја сакаш. Прво некое време разговарај за општи теми, па коа ке се подздоближите малце тогаш ке и кажеш дека ја сакаш. Малце е безвезе уште одма да пишеш еј здраво како си, јас те сакам ...

11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Ти всушност не ја сакаш, само ти се допаѓа. Немој да мешаш поими, ќе ја преплашиш од почеток :)
    Викни ја на кафе (пиша дека сакаш да почнеш да пишуваш со неа, значи немаш некој контакт), запознајте се подобро, дружете се малку..
    Немој да бидеш нападен..
    Види дали сеуште ти се допаѓа, па ако си сигурен кажи и..
    За убавите работи треба да се бориш, не можеш да ги добиеш преку ноќ.
    Со среќа :)

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Немa дa ти пише. Вo истa ситуaцијa сум кaкo девoјкaтa, верувaј немa.

На Oleeenka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Немој да бидеш директен уште одма, ќе ја исплашиш.
    Па можеш ако ништо преку фб лајкови да и ставаш, па пиши и на чат за некоја песна као демек добар избор, почни муабет. Или па едноставно пиши и здраво.
    Ако биде нешто од ова викни ја на кафе, запознајте се подобро, не навалувај уште на почеток за нешто. Девојките не сакаат така.

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.764

Да не си истата, хаха. (се смеам)

15. Juuuuulie

Juuuuulie Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    162
    абе луѓе какво пишување на chat на незнам што, можда сум oldschool али мене искрено многу ми е ретардирано да вратам на chat на некој што не го знам пошо ми пишал здраво..може некој мајтап си игра со мене таму се собрале другари па ај да се позабавуваме малце, не го глеаш у живо како ти праи муабет и никогаш неможеш да заклучиш дали е некој сериозен или не, каква е таа изразена емоција преку пишување бре? :doh: ако не ај и смувајте се со по едно стикерче киссче боже сачувај
    ако воопшто некогаш сте ја виделе личноста што ви се свиѓа или е од ваша околина, пробајте видете на кои места се движи па "случајно" судрете се во неа па извини едно др еј добро си вака така па од тогаш и на здраво па и ситен муабет и ќе се рзвие нешто многу подобро пошо неможеш да излажеш дека си изненаден коа ќе видиш некој а се приметува тоа одма и може одма во око да падне заинтересираноста

На flower power му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Ти ги прoверив мислењaтa дa се oсигурaм oти и јaс пoмислив декa си истиoт:worried:

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.764
    Ако сеуште му немаш пишано, тој сум. :D :D :D

На eliesaab, Hipica и SunshineYo им се допаѓа ова.
  18. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Мој единствен совет е да бидат упорни и трпеливи, да покажуваат заинтересираност а не да си креваат акции доколку заприметат дека некое девојче ги свиѓа. Исто задолжителна работа е културата и запазување на некој ситници кои значат многу. И без разчарување обострано, доколку нешто не успеало од прва може од втора ќе успее. Поздрав!

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  19. leonor

leonor Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    здраво ве молам ако може да ми дадете некој совет не е важно дали од машка или од женска страна секој совет ќе ми биде од корис. Имам 18 години но некако слабо ми оди со женскиве а физичкиот изглед ми е ок но страмежлив сум и тоа многу ме кочи ве молам за некој совет како да го разбијам страмот и како да им се пуштам како можам да ги освојувам во живо, но и преку фб како да започнам разговор бидејќи со здраво како си нема голем успех затоа кажете вие некој друг предлог за започнување разговор преку фб.

20. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    Aj ke ti trgnit samo malku opustise i bidi ona sto si , bidi otvoren i pozitiven , samo nemoj odposle koga ke ti trgne da se pokvaris kao ostanative muskarci :D