ако си нервозен ке усереш ако ти значи премногу најди неколку други за да вежбаш на нив,не и ускратувај внимание на таа шо те интересира највеке кога ке се осекаш доволно самуверено пробај со нејзе ...ако усереш најди друга што ти изгледа интересно и пробај со нејзе треба да се избориме за легализација на сексуално-просветните работнички RUN FOR YOUR LIFE ќе и дојде преку глава и ке те откачи IS OUT TO GET YOU ако се нема инвестирано да фантазира за нејзе нема ни да осети дека го откачила...затоа да раскажуеш на другари како си поминал на дејт може да е погубно сестра ти има голем ИД ако сакаш да го смениш тоа треба да и набиеш малку супер его (чуство на вина/нелагодност), ја например би го копирал однесувањето или би изоставувал некој активности што обично ги правам а од кој она има корист(пасив-агресив) за сама да дојде до заклучок дека нетреба да се однесува така или само че и кажа у лице дека не е тачна шо се однесува така
Иначе @ccca брат нема што да се борам за сексуално просветни работнички и онака ги има а не давам пари туку може само обратно. Топ си се девојките некое време, после настанува хаос... затоа треба повеќе да се игра и со повеќе затоа викам: Сакам многу жени и многу сакам жени. И @Igrata - AZISKASTRSLENKA е ново печена, не знае она за НИЛ и за МИСТЕРИ колку добивале P.
Здраво,нов сум на форумов,би сакал да ми дадете некој совет или препораки некои..значи вака,се допишувам со едно девојче,до неодамна имаше дечко којшто учи со неа ама раскинаа,а јас бев онака заинтересиран за нејзе и почнав и пишувам но незнаев дека има дечко(зборам за периодот додека имаше дечко),и потоа ми кажа всушност има дечко вака така и сватив дека всушност не би имал шанси кај нејзе,ама сепак и покрај тоа продолжив со муабетот и другарството без разлика што беше во врска.И по одреден период онака во муабет дојдовме до ситуација да ми соопшти дека раскинале,и тогаш добив некоја надеж па си реков ајде тогаш да се обидам па што биде нека биде.Почнавме онака поинтензивно да комуницираме за многу работи и несакав да одолговлекувам јас решив да ја поканам да се видиме и се согласи.Се видовме,и при првиот состанок ај да кажам се смувавме,тоа беше пред околу 2 недели.И бидна што бидна продолживме со комуникацијата неколку дена не се гледавме и пред некој ден пак излеговме и испадна се како што требаше.Девојчето ми е симпатично,но сега мислам дека несакам баш ништо сериозно а и она исто така.Излегува она често со другарки по кафичи па ме става во дилема дали е можно да го користи истиот принцип како со мене така и со друг?...А би сакал да продолжиме вака уште некое време па да видиме како ќе биде,ако ни оди убаво би можело и сериозна врска да има,доколку сака и она секако.Мислам дека и се допаѓам,па би сакал некои совети од вас и помош да дознаам дали има и други што и се допаѓаат како јас..секој совет или препорака би бил добредојден
Здраво имам 20 години студент сум.Долго време се обидувам да имам девојка но секогаш сум одбиван дали одма или со некакви изговори.Ми одел муабетот со повеќе девојки но секогаш кога ќе сум им кажел ме одбивале.Не сум велел како повеќето на некои девојки кои се премногу убави со јако тело и т.н. туку на просечни девојки.Не сум повлечен комуникативен сум ама никако да ми успее.Е сега не сум некој што има коли мотори носи вакви такви фризури остава по 2000ден на излегување.Можеби нема врска ова но јас сум 176цм /70кг според мене мислам дека не сум многу низок, навистина не сум манекен или некој убавец.Замолувам ако сакате да ми кажете некој совет многу ќе го ценам тоа .
Moralnata vrednost e padnata na nula... Jas kako zena ova ti go kazuvam! Taa sto e pametna I uspee da te proceni,kje si dojde! I mlad si da,20!
Eve eden primer: Imam priatelka koja e mnogu komunikativa i rabotata i e takva so poznati momci se druzi. Pokanuvana bila i seuste ja kanat vidni faci. Nejze tipot i se sviga, nego mu se dopaga i na kraj nigde nisto ne se slucuvase i seuste ceka nesto da se sluci. Sum pravela moabet so nejzinite potencialni i 99.9% isti odgovor sum dobila "ti vleguva pod koza kako drugarka i posle nemas hrabrost kako da vlezes vo vrska". Ima i vo toa istina. Taa e so site kako sestra eve pola vek napravi i ostana sama bas poradi toa priatelstvo. Mozebi treba da pokazes deka ne si za drugarstvo, si za pobliski odnosi. Svetot otide vo PM. I vo zapadnite zemji kade ima poveke para (ako e za imanje rabotava) pa lugeto nemozat da se najdat. Se poveke se obrakaat na agencii za posrednistvo. Ne, nevelam deka ti treba agencija, velam nikoj neznae poveke sto se mota niz covekovata glava. Se izleglo od kontrola(lugeto izgubile vrednot isto kako i parite). Sto e tvoe ke dojde.
Се согласувам со @toogood . Не се поставувај како другар, многу тешко се излегува од friendzone кога те ставиле таму. Се гледа дека самодовербата не ти е на високо ниво, поработи на тоа. И хумор, смислата за хумор е многу битна, биди опуштен.
Девојки ве молам за помош!!! Сакам да поканам едно девојка да излеземе на кафе, бидејќи многу ми се свиѓа, сакам да ми дадете совети како да тече разговорот (теми за разговор) за што да зборуваме, што не треба да ја прашам за да не се изглупирам пред нејзе, и некој други совети.... Ве молам молам за помош!!!
@Sungerot.Bob Па, најпрво почни со како оди на училиште/факултет/работа, дали и е тешко, каде излегува најчесто...ти почни разговор, па не е проблем да тече понатаму со најразлични теми... (А ако не ви тече убаво разговорот, има некој аквард филинг, не си одговарате ) Но, никако, ама никако не прашувај за бивши или недај боже - дали е сеуште невина
Совет како не треба ..... ме кани дечко на кафе и одиме, нарачуваме кафе и тој кјути јас кјутам.... офффф и си викам ај да прашам - Што има ново кај тебе? - и тој гледа низ прозор и ми вика, Ете денес врнежливо? Ооооо фак си викам во умов... Ам сега??? Како понатака, ме збуни типот 1. немој да кјутиш - ако не ти текнува нешто - барем за музиката во кафулето фати се, каква музика слушаш....??? 2. ако те праша што има ново, спреми си одговор - на училиште / на работа / ми се оди на кино ...... никако надвор врни или сонце... првите неколку минути се важни, ако си ти опуштен се ќе биде полесно, опушти се