Da be .. gluposti ..ako saka da vidi kolku e zainteresiran ke se ponasha po zrelo a ne ko nekoe dete.
Пред неколку години одев неколку месеци со девојка која ми раскина поради причина што не ја знам. Но сигурен сум дека немаше никој друг во нејзиниот живот и со месеци после нас. Некое време не зборував со нејзе бидејќи бев вознемирен и повреден од нејзина страна, но не бевме скарани, едноставно ја почитував нејзината одлука само се оддалечив јас малку. После година дена пак почнавме со комуникација, чисто само да не останеме во заборав. Па после пак следеа долги месеци без никаква комуникација. Поминаа веќе 3/4 години. Претпоставувам дека имала некој/и до сега, не бев заинтересиран да испрашувам други околу тоа. Сега е слободна . Последниве месеци комуницираме поактивно, и од нејзина страна и од моја. Ми има кажано дека не сака да се замара со врски сеа онака низ муабет. Не сакам ни јас. Но осеќам нешто кон неа сеуште кога сме заедно. А мислам дека и нејзиното однесување кажува многу повеќе од тоа што она ми го кажува. Бидејќи сеа е мн поактивна во комуникацијата, и почесто е она иницијаторот. По природа сум срамежлив и малку повлечен поради тоа што неколку пати сум бил повреден. И сега едноставно не знам дали да и кажам дека осеќам нешто кон неа..
Да не одам длабоко, таа ми беше трета, првите две не беа сериозно ништо како со ннејзе. Тогаш бев околу 17 год, и едноставно бев "луд" по неа. Ми значеше многу и премногу внимание и давав, можеби тоа и ми беше грешка, таа беше помала и секако тоа беше тинејџерска љубов. Но и после раскинувањето некако длабоко остана во мене иако се однесував ладно. И секогаш кога ќе комунициравме повторно ги будеше тие чувства од порано иако не ги покажував јас. И сега повторно се случува истото. Иако тогаш бевме помлади и беше можеби само забава, сега пак се тука истите чувства, ми се допаѓа, но едноставно тоа го потискам во себе поради сите досегашни искуства.
Ја сакаш навистина Страв ти е да не не успее... Знаеш како: мечка страв, мене не страв! Озбилно.. најлошо што може да се случи? Да те одбие? Биг дил.. ионака си без нејзе, значи практично, не губиш ништо! Ама! Можеш да добиеш, ако прашаш. Видиш, само малку оптимизам и самодоверба ти треба, иначе, супер си
@NiceBoy А зошто всушност би и кажал што осеќаш ако не сакаш врска? Или сепак потајно се надеваш дека ќе ти биде возвратено и ќе можете да бидете заедно?
@NiceBoy вака можам да ти солам памет како демек јас сум некој гуру мајстор, а и јас последната врска бев отфрлен нешто слично, само што јас изреагирав побурно на крајот и се направивме лом. Сеуште комуницираме ама не е тоа тоа. Кај тебе мислам дека е приврзаноста и се потсеќаш на минатото кога зборувате и посакуваш да се врати истото, ама го посакуваш тоа таа да го стори, ти се срамиш/плашиш да пробаш пак, а најлошото е што може повторно да те одбие. (вака за мене што го имам искусено и знам како е не е big deal, што е до мене јас би пробал)
Зошто девојките кога имаат дечко, сеуште (наоколу) комуницираат со други личности и доколку ги дознаете за тоа викаат дека им се другарчиња? xD
Ако ти си имал такво искуство, не значи дека генерално е така. А патем, не смееме да комуницираме со никој кога сме во врска?
Нема врска, моментално немам ни девојка. Само ме интересира дали тоа не е доволно добар за неа општо, или едноставно и е потребно само нечие внимание?
Не ти ја сфаќам поентата. Зошто да не смее да комуницира со други таа или пак тој ? Збориме за пријателско ниво. Како сте станати бе овакви, од врска правите тиранија..
Не, општо на темава само разговарав, пошто често начекувам. Во врска сум со типот X денови и време, и оп ми се засвиѓа некој ова она, па како да се скараме..
Ти не знаеш како идат работите? А фати дечко некоја цура аУтоматски за неа животот застануе,брише профили од секаде,блокира броеви и се посветува исклучиво на момакот. Нема веќе другари другари.