Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Не, чекај сеа баш ме заинтересира.
    Еве фатиш девојка. Дали очекуваш таа да прекине комуникација со другари пошто има шанса ( според тебе ), да прерасне во нешто поголемо ? Како ќе се поставиш ?

На candy.cane, WildMk и John Snow им се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.611
    Допаѓања:
    18.835

Лесно прилагодлив сум, посебно гледам да и удоволам на спротивната страна, особено почитувам кога некој нешто бара од мене, и таа да го стори тоа. Откако нема да се согласи, имам сомнежи, simple af.

Мене ме интересира, како имаат дечковци по толку месеци, па и години, и одма во меѓувреме им се допаѓа некој, барем на темава имам начекано така.

3. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.146
    А бе друже док имаат дечковци не се затворени у стаклено ѕвоно,имаат контакт со други луѓе фала богу.

На WildMk и Stark им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Па реално немаш гаранција за вечно сакање.
    Може да ти се отсвиѓа и да одсакаш некоја особа и тоа е нормален тек, се додека се одигра фер према другата особа за мене е ок.

На candy.cane и WildMk им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.611
    Допаѓања:
    18.835

А првиот пасус, или не е интересна веќе темата? :P

6. NiceBoy

NiceBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    61
    Комплицирано прашање за кое нема лесен и едноставен одговор. Значи кога сме во контакт, топлината некако сеуште ја чувствувам. И би сакал да бидам со нејзе, ако го сака и она тоа, на било кој начин, дали сериозна врска или не, не е битно. Но повторно станувам ладен и сето тоа како да го нема, поради тоа што едноставно не знам што сака она, и не сакам да поминувам пак низ исти настани. Тоа што го спомна @Stark е до некаде точно, очекувам таа да направи некој чекор, со кој би бил сигурен дека има некаква намера..That's it..

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Лично за мене ќе кажам ама најискрено.
    1.ради дечко НИКАД нема да преќинам да зборам со други машки, поготово не со другари.
    2.и вие машките се чатате со други женски па никому ништо.Значи СИТЕ.
    3.не можеш со женско никогаш да знаеш дали и е другар или нешто повеќе
    4.вие како дечковци не можете да браните нешто.Тоа да си го зацртате во глава, нити па да спречите нешто само колку да не во се повреди егото и гордоста.
    5. Ако збори со други машки тогаш не си и сигурен и си сака план Б.Многу паметно и јас правам вака некогаш искрено.
    Кога ќе осетам климаво столче земам уште едно да не останам без ништо.И вие машките го правите истото да не се праиме на Таска сега.

8. NiceBoy

NiceBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    61
    Искрено, мене ме интересира која е причината да се прави ваквото нешто? Ако веќе некоја девојка си прави план Б, тогаш очигледно е дека не и успеал планот А, па која е причината да се задржува сеуште на планот А и да ги искористува непотребно ресурсите од планот А. Нека го прекине тој план и нека се префрли на план Б ако веќе почнала да го спрема тој план. Која е поентата да се искористуваат ресурсите од план А ако не се користи максимално и искрено. Бидејќи според ова што го напиша ние испаѓаме само обични ресурси кои се користат, па кога ќе се потрошат, се префрламе на други..Зарем не е поубаво да се стави веднаш крај на таквото нешто, отколку да се работи позади грб, бидејќи тоа е работење позади грб, и може да повредиме некого многу. Знам дека истото се случува и од машката страна, не велам не..ама дали е ова исправно? Бидејќи нели, на две столчиња не се седи..

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Не дека не и ,,успеал” туку АКО НЕ И УСПЕЕ.Сфаќаш?Може ќе ми се засфиѓаш ти мене од кај да знам јас дека нема да ме зафркнеш коа тебе ќе ти текне?Ти кажав и вие машките го праите истото

10. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    6.799
    Така и си мислев.
    Проблемот е во тоа што таа веќе ти кажала дека не сака да се "замара" со врски сега. Според тоа не мислам дека е добра идеја да и признаеш чувства.
    Веројатно и се допаѓаш и сака да се гледате ама пред време сакала да ти напомени да не се надеваш на ништо повеќе, што е фер од нејзина страна. Ти секако можеш да излегуваш со неа, ама да знаеш дека ризикуваш повторно да бидеш повреден. Ако и покрај тоа сакаш и сметаш дека вреди да се обидеш, тогаш why not?

На NiceBoy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. NiceBoy

NiceBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    61
    океј, пак доаѓаме на тоа дека се гледаме како ресурси кои се само за наша употреба и задоволство. Очигледно тоа се случува можеби и поради овие планови Б. Прво ти ако си посветена или јас ако сум посветен на планот А, тогаш поголеми се шансите да успее планот А, без да имаме потреба од план Б. Бидејќи планот Б е за доколку не ни оди А да се префрлиме на планот Б. Ама ако го подготвуваме планот Б и му посветуваме внимание тогаш го губиме времето за комплетно исполнување на планот А, па со тоа се доведуваме до скршнување од планот А и одиме кон планот Б. Очигледно тоа се случува и со нас, самите сме си криви за тоа што се префрлуваме на планот Б бидејќи не сме комплетно насочени кон исполнување на планот А. Пак ќе кажам, ова се однесува на парови кои се искрени меѓу себе и знаат што чувствуваат, ако си праат планови Б, сами ќе се натераат кон него. А тоа дека не се приметува дали некој ќе те зезне или не, се приметува од небо, но тука не ги мешаме врските кои траат долго, бидејќи тие врски може да се расипат поради таа причина "План Б", а не поради тоа што не си знаела каков е, за месец два ќе дознаеш некој каков е.

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    За џабе исфилозофира волку не ми беше ова поентата.Вие машките никогаш нема да ја сфатите женската политика

13. NiceBoy

NiceBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    61
    Не беше ова филозофирање, туку на овој начин функционира мозокот и потсвесниот дел од него. Ако работиш две работи истовремено, секако нема да ја имаш ефикасноста како да работиш на една, бидејќи не си фокусирана комплетно на тоа. Ако грешам нека ме поправи некој.

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Уживај си, за далавери мозокот 300 на саат ми работи.

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    Како што он смее да има другарки и луѓе со кои се дружи од порано, така и ја смеам да имам машки со кои се дружам и зборам. И стварно се другарчиња.

На cresa-jagoda, Feminka22, RoseRain и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.611
    Допаѓања:
    18.835

Почитувам искреност, затоа и јас ќе ти кажам што сум искусил и научил претходно во врските, особено во првата врска што ја имав и никогаш немам споделено на форум. :)

Првата врска ми беше да речам поотвроена врска, и пред да бидиме во врска бевме најдобри другари, и се си кажувавме меѓусебе. Меѓутоа ми призна дека ме сака многу, а и мене ми се допаѓаше нормално, ми призна дека во претходните дечковци ме барала мене, односно со разбирање, слобода и слично. Посакувала отсекогаш да сум јас.

2. Јас се водам по таа логика, доколку не сум ја сакал 100% девојката, тогаш нема поента да бидам со неа, а истовремено да чатувам со повеќе девојки ( или ко че ме фатат другарки :D )

3. епа тоа е жално, и изгледа лојалноста е скапоцена и ретка, да не речам измислена

4. да, доколку браниш си љубоморен, а доколку не и браниш значи воопшто не ти е гајле за неа, со други зборови ни таму ни ваму

5. исто како под број 3.

Уште еднаш ќе повторам почитувам искреност и браво, еве и од мене нешто повеќе.

17. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.088
    Допаѓања:
    26.917
    Од иста причина кога машко кое има девојка,а комуницира со други и вели дека им е сестра,комшика,братучетка,сваќа.

На joy1, Feminka22 и Stark им се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.611
    Допаѓања:
    18.835

Мислам дека си добро момче и искрено ја сакаш девојката, но сфати тоа нема да ја направи и таа да те сака за жал (штом сте стигнале до оваа фаза). Би ти рекол (да беше лесно) да комуницираш со неа, ама да не ја молиш и нудиш врска, биди силен и можеби некогаш ќе и се променат чувствата и ќе те цени како личност односно дечко.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Сериозно влегуваш во врска со мислење дека кога тогаш ќе те зезне?

На candy.cane, WildMk и Feminka22 им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Е поради ова врските не се вистински врски во денешно време.
    Влегувам во врска бидејќи ми се допаѓа личноста, одлучувам да му верувам и не седам на други столчиња дури сум со таа личност.
    Имам другари и никој не може да ми забрани со кого да се дружам, но во здрава врска нема потреба за резерва.
    Ако не успее врската од која било причина, тогаш секој по свој пат па имај и 1000 опции и понуди.
    Било за женско, било за машки.

На candy.cane, Annora, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.