Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки

Дискусија во 'Сингл' започната од kuchka, 30 ноември 2010.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    ^ Апсолутно точно, од збор до збор.

На WildMk, DAngel и rolulika им се допаѓа ова.
  2. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    ^ 5века турско шта чеш?

На WildMk и DAngel им се допаѓа ова.
  3. Hopsinmk

Hopsinmk Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Ти влечеш примери од пар дебили што веројатно ти се имаат закачено и само секс/мување им било приоритет па сега генерализираш..
    Нормално дека одиш на кафе да се запознаеш подобро пред се, дали понатаму ќе има хемија и ќе одговарате па ќе бидне нешто повеќе или ќе останете познаници апсолутно не е битно во случајов. Ете ако гледаме од темава баш вие девојките реагиравте дека е глупо некој да викнеш одма на кафе, што е една од пречките што и ги нема оние познанства како што и самата кажа дека си ги направила за многу кратко време во странство.

4. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    Она ти пишува дека не е нормално да одиш на кафе за да проверуваш има или нема хемија.
    Нормално е да излезеш на кафе кога женско го цениш и прифаќаш како рамна на тебе, ја викаш на кафе да си поминеш убаво и квалитетно слободно време а не да бараш хемиски реакции.
    Ама очигледно не сте на иста бранова должина.
    А и твоите мислења се одраз за што во главно се вика женско на кафе.
    Уште трае турското и по 5те века...

На candy.cane, WildMk, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    @Hopsinmk Сакаш да кажеш дека ти би застанал девојче на улица, да и предложиш кафе, чисто другарски, пошто сакаш да ја имаш како другарка?
    Ајде ти се молам...

На candy.cane, calliope, PogbaPol и 4 други им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Пак излезе по мое. Одиш со некого на кафе за да видиш дали ќе биде нешто повеќе или ќе останете познаници.
    Не така, кога ќе одиш со некого на кафе за да го запознаеш, тогаш кажи ми дека си современ.
    Не ми се имаат закачено пар дебили, напротив, имам долга и стабилна врска што почна со кафиња и пива и вечери без очекување на ништо. Кога си излегол со женско, да идете на пикник цел ден, па да пиете цела вечер, а ти ни во еден момент да не пробаш да ѝ пристапиш како евентуална партнерка? Кога сте разговарале со женско до 5 наутро без да ја сметаш за потенцијална партнерка?

На rolulika и WildMk им се допаѓа ова.
  7. Hopsinmk

Hopsinmk Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Што има врска турско, секаде излегуваат со можност за нешто повеќе (значи повторувам можност, не по дифулт тоа да значи дека ќе и се закачиш по секоја цена). Никаде дури ни во странство не излегуваат чисто пријателски, демек познанство само да не се лажеме

Секако дека не, искрено не ми требаат женски другарки.
    А и не верувам дека девојките би прифатиле да излезат со некого чисто заради пријателство при таков директен начин

И што има лошо во тоа ? Ако биде биде, ако не not a big deal никој на никого не му се закачува или го малтретира
    А тоа дека и партнерот твој чисто излегол со тебе онака скроз пријателски пак не верувам, барем не од негова страна дека така си мислел али ајде ќе се правиме дека ти веруваме..
    Со начиниве за пристапување што ти ги кажуваш многу поголеми се шансите дека ќе дадеш знак дека и не ја гледаш како идна партнерка и ќе заглавиш во френдзона

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Има затоа што
    Секое нормален човек во партнерот бара другар. Кога загусти - партнерот би требало да е првиот што ќе ти се најде. Барем ако го гледа како партнер за врска, или за уште повеќе од тоа.
    Ако го бараш само за секс - тогаш не ти треба ни кафе, ни име не треба да му знаеш.

На rolulika и WildMk им се допаѓа ова.
  9. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    5.607
    E oва. Aма толку ни е врежано на сите ова во менталитетот, што не сфаќаме колку не е нормално.
    Кога се преселив во странство, на почетокот, па и уште на моменти се борам со тоа, да нивната почит не ја мешам со потполна незаинтересираност, од причина што во најголем дел, не сме ни свесни колку сме навикнати на таа агресија, на тoa дека ако машкото нешто сака, тоа и ќе го земе, дека ако речеш "не", нормално е тој да настојува, зашто во спротивно не е заинтересиран, итн. итн. менталитет.
    Ич не е нормално. :shake:

Oкеј, enough said. Ако продолжи дискусијава, ќе излезе дека е Мамли. 8-|

На calliope, rolulika, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    И Мамли сопствен бизнис имаше.
    Не си далеку од вистината.
    Синдромот на македонски газда да не е тоа?

Е, првиот ден само глупо изреагирав кога еден маж ме застана на улица да ме праша дали ми е вистинска косата. Од прва инстинкт ми беше "манијачиште". После се свртев и му реков дека е вистинска, ама касно малку. После навикнав.
    :D
    Инаку приметував кој е заинтересиран, не сум имала проблем да не приметам. Ама да, во право си, никогаш не прашува нешто претерано лично. Ќе те покани и на вечера, ќе проба и подитектен флерт. Ако одбиеш - никому ништо. Како да ништо не било. Јас бев незаинтересирана, ама не можам да кажам дека не ми годеше вниманието. Оставена сама по цел ден двоцифрен број на денови во туѓа држава - секаде ќе запознаеш некој, само кај нас ако имаш среќа да запознаеш некое женско за друштво - а машко само ако бараш некој за секс.

На rolulika, WildMk и dayla им се допаѓа ова.
  11. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    @Hopsinmk ќе налеташ на секакви девојки. Некои ќе се зезаат со тебе се додека не им здосади односно додека им годи вниманието кое им го посветуваш тие ќе комуницираат со тебе. А ова во поглед на причината поради која би те поканиле на кафе може да биде различна и зависи од ситуација до ситуација.

На tmpboy и Hopsinmk им се допаѓа ова.
  12. Hopsinmk

Hopsinmk Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Па што и да загусти, и во такви ситуации секогаш партнерот во врска е многу поважен од обичен пријател. Ако беше само за секс сигурно нема нема на кафиња да ги викам, има многу поефективи начини да се дојде до тоа..

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па нели не ти треба женско за другарство. Партнерката не треба да ти е другар?
    Случај друг: нов колега. Ништо, само пријателски настроена. Излезе сум флертувала со него, тој ме одбивал а јас упорна сум била.
    1. Колега е,
    2. Нов е, се запознаваш со него, нормално е со колеги да имаш пријателски однос
    3. Значи ни во ситуација каде е очигледно дека не би требало да се мешаар емоции одма ако е некој пријателски настроен ви лета паметот во потенцијалот за секс?

На candy.cane, rolulika и WildMk им се допаѓа ова.
  14. Hopsinmk

Hopsinmk Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Пак ќе кажам, партнерка е многу повеќе од само другар..
    За партнерка и фамилија се би направил, за другари и пријатели си има некакви ограничувања

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па зошто не се понашаш кон женко како кон човек рамен на тебе, туку само како кон потенцијален партнер?
    Машко кога викнеш на пиво размислуваш за потенцијалот за врска, или јок?

На candy.cane, rolulika, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Hopsinmk

Hopsinmk Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Па јас колку што знам на почеток пишував околу потенцијална партнерка, а не дека барам нови другар/ки
    Тоа не значи дека не се понашам кон женско како човек рамен на мене, или дека не можам никогаш да имам другарки ама сигурно тие другарки нема да ги запознавам на директен начин со викање на кафе туку ќе биде спонтатно (факултет, работа итн). Барем јас така ги гледам работиве, не знам што толку запна

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Тоа сакаме да ти кажеме бе златен, ни едно женско не се запознава со директно викање на кафе.
    Ти дојде тука со жалба дека не можеш да најдеш женско, после ние женските излеговме криви што не си можел, а фино си го покажа понашањето. Додека не го смениш - нема ни да најдеш.

На candy.cane, rolulika, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Hopsinmk

Hopsinmk Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Никаде не реков дека буквално не можам да најдам женска, туку повеќе барав совети со цел да намалам одредена доза на срамежливост и јас да сум тој што бира/пристапува а не они..

За крајов веројатно си во право дека треба да се сменам, оти гледам дека кога си фин и не се фалиш/експонираш многу испаѓаш лош на крај. а другариве што се пуштаат со бош муабети успат и уфрлен некој провоцирачки коментар во еротски контекст имаат добра успешност

Толку не мора да ме цитирате веќе, појасни ми се некои работи веќе. Фала на сите што дадоа совет тука и по приватна порака

19. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    @Hopsinmk не треба да се менуваш. Девојката треба да те прифати таков каков што си. Која е поентата да се менуваш поради некој друг???

На Hopsinmk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tmpboy

tmpboy Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Ист проблем ...