Момци само ова би сакал да ви го кажам : Прочитајте што е феминизам и направете разлика помеѓу родова еднаквост и полова рамноправност. Како што напишаа претходно сфатете светот се менува, потребно е да се менуваме и ние, инаку светот ќе не. "проголта" и ќе останеме на прагот на некоја бедна состојба. Феминизмот е прекрасна работа, освен оние радикални форми .. Нема ништо поубаво од еднаквост помеѓу сите. Почнете да се менувате, зошто со тој став нема да постигнете ништо добро.
Абе ако се разведам, мислиш дека ќе имам друг маж оти ми треба да го перам, ранам и чувам ко да сум му мајка? Не бе брат! Ако некогаш пак имам маж, ќе имам оти е без предрасуди и добро ебе.. Сигурно нема да барам маж, што ќе наликува на 'присвојување дете'. Ако сакам дете, ќе си родам..
Шта ми све исприча, за тако кратко време Не. не ја мерам вредноста на мажот, по тоа дали сака да влезе во физички конфликт или не.. Барем не по тие параметри по кои ти мериш... Насилство од секаква форма мразам. А дали 'ќе ме брани' и дали јас него ќе го бранам, треба да зависат од тоа, колку се грижи за мене и децата, и каков е по карактер, во одност на физички конфронтации... Не ми треба 'алфа-мажјак', пошто тие се истите кои излегуваат со нож и со откопчан шлиц... Бубачки јас бркам низ дома.. Ги фаќам во рака и ги фрлам надвор, оти не сакам да ги убивам. Маж ми, не се расправа со бубачки.. И не, не мислам дека е 'помалку маж' од оној што се степа со бубачката, ја голтна и ждригна три пати.
What the fuck wrong with you man? До кога со овие граници во годините и глупите стереотипи? Лооол какви глупоштини се изначитав.
Kako masko bi sakal da gi prasam zenite/devojcinjata edno prasanje kako bi trebalo nekoj sto ne ve poznava da vi prijde? Zdr jas sum toj dali ke moze da se zapozneme? Nekoj pick up line ili?
"Дали може да се запознаеме?" - Бараш дозвола со таа реченица, и даваш контрола, зошто? "Pick up lines" не се баш корисни затоа што се најчесто глупости и не се искрени, односно веќе се преискористени и неинтересни. Влези во муабет како да се знаеш со девојката од порано и зброрувај за нешто што ти е интересно на тебе кое што ќе те поврзе со девојката. Низ муабетот ќе се запознаете и ќе ги дознаеш сите тие работи што те интересираат (дали преку прашања поставени на интересен начин, или да погодиш нешто за неа).
Pa dobro da megjutoa pocetokot e mnogu biten i toa e nesto sto sum bas nesiguren pa zatoa ve prasuvam vas. Kako i da e moze podetalno da mi go objasnis toa kako da ja poznavam devojkata posto neznam dali te razbrav najdobro
Некако се демотивирав со тоа што престанав со една девојка(повеќе има во друга тема)па би сакал Ваше мислење,што мислите Вие феминките,што е клучно за нов почеток за запознавање со девојка?Теми на разговор знам да водам,но некако сега сум малце збунет и не би знаел да започнам.Идам по читални,не сум заостанат во мозокот,но изгледа од одредени причини сум на ова ниво. ПС.: Инбокс некој?
Не е секогаш до книгите и дали си читал или не. Јас и кога немав ни една книга прочитано имав дечко, а другарка што има прочитано повеќе книги од мене се плаши од муабетот што го прави.Заклучок дека се е до самодовербата. Остави нека помине време, олади се од таа врска. Иди забавувај се, ако сакаш тагувај твое е. Знам дека не е лесно раскинувањето ама кога ќе запознаеш некоја нова не ја споредувај со оваа сега што си раскинал.Тоа е најголемата илузија што јас ја имам направено некогаш.
Прекинав да користам Фејсбук. Каде да барам девојка ? 1. Библиотека 2. Црква. 3. Кеј , парк ? И кога ќе " ја најдам " , како да и ја доловам својата мисла , за да ме сфати најубаво ? Без заебанции. Очекувам искрени одговори.
Прво нешто што треба да знаеш е што сакаш и каде тераш со животот. Второ нешто е каква девојка и врска бараш и дали тоа ќе ти одговара во моментот со сите обврски што ги имаш. Девојка можеш да најдеш секаде каде што има девојки: диско, парк, плоштад, кеј, теретана итн. (само не на работа) во зависност од тоа каква девојка сакаш. Кога ќе ја најдеш, ќе и кажеш тоа што го мислиш, дека бараш долга сериозна врска / идеш накај брак, директно, ама на поинтересен начин кажи и го тоа, да не биде досадно и без креативност. Ако знаеш како да изиграш на инстаграм, може и тоа да ти помогне, да го искористиш како девојките што го користат за да си најдат некој за кратка / долга сериозна / несериозна врска.