Ај помош ако има. Се знајме 4год, во последно време ми праќа погледи ама незнам какви т.е што значат тие. Вчера ме фати за рака приближно кај дланката и ме држеше 20-30секунди ама имаше друга причина/проблем шо ми рече и да си се тргнам како заеби шо сакаат нека прават ела си ваму. Ми се има јавено неколку пати ама за да праша нешто формално ова она.. Немам храброст да и кажам бидеќи мие страв да не испаднам мета за сеир/смеење оти можи она ни 1% да не чувствува ништо само така другарски се понаша.. а тоа горе што го кажав јас го сфаќам поинаку....
Нема зошто да те исмева. Штом се дружите веќе 4 години, сигурно имате изградено некаква почит еден за друг. Но ако веќе толку ти е страв, може одоколу да отвориш тема за врски кои се започнати после години другарство. Сигурно и таа ќе насети зошто ја отвораш темата, па кога ќе ти каже мислење за истата ќе си знаеш дали понатака да продолжиш со отворени карти и да и' признаеш или да останете само другари.
Покани ја на кафе така чисто пријателски. Според одговорот сам ќе воочиш колку е заинтересирана. Кажи и дека ти е убаво дружењето со неа, па и дирекрно да ја прашаш што мисли таа и дали има шанса за нешто повеќе или те гледа само како пријател. Искрен да си најдобро би било, доколку забележиш заинтересираност и од нејзина страна.
Aj pomos ako mozi malku.. Devojkqva vekje nekoe vreme e vo depresija, barem taka tvrdi.. a ne znam kako da ja izmoiviram, i zboruvam se... i mi vika ne mozam.. Inace kako so kazhuba nemala za nisto kef...
Направи ѝ изненадување, направи нешто што знаеш дека би ја изрдувало.Поминувај повеќе време со нејзе, биди и рамо, пробувај пополека да ти се отвара што ја мачи за да ѝ помогнеш. Сеа не знам каква ви е врската, ама ако сте блиски, отворени пристапи ѝ така. Ако ептен нема напредок ѝ сеуште биде во депресија, посетете психолог.Ништо страшно не е одењето таму, ќе добие помош од прва рака. Да не ѝ се случило нешто лошо во последно време?Смрт на близок, неуспех на кариерен план, има ли некоја причина или не знаеш?
Mi se otvoti ama toa ne moze da se smeni, osven da ja raspolozam. Ama momentalno sme na dalecin posto uci vo druga drzava.. a inace cesto i prireduvam iznenaduvanja.. Nesigrna e vo sebe.. i se ospednuva so hranata.
Не можеш многу да помогнеш, освен да си 'тука' за нејзе, да ја слушаш, и тешиш. Ама мора да оди на психијатар ако е депресивна. Со: 'Се е во ред' - не поминува депресија.
Ако мислиш дека си добар и те одбила или ти вика предобар си ама те одбила... не сакала да те повреди, навреди или разочара, но не е заинтересирана за тебе. Во реалноста и во границите на логичноста, ако некој смета дека си предобар итн... не би требало да те одбегнува и одбива, туку напротив би сакал да те задржи крај себе, али се е можно.
Pa vaka, sto I da pocnam so devojce bilo sto sekad se zavrsava so toa "premnogu si dobar za mene" toa u posledno vreme go slusam mnogu pa eve rekov da vidam dali Imate vie ili nekad ste I ale nekoj sto bil premnogu dobar za vas I zasto
Изглеа сите што си ги избрал сакале лоши или сметаат дека заслужуваат нешто ептен лошо хахах шта речии.. Како и да е немој многу да им угодуваш ама биди тоа што си може ќе се погоди некоја не се знае.
Јас сум била со некој премногу добар. Но не раскинав затоа што беше премногу добар туку затоа што не го сакав. Но кога луѓето се добри и ти доаѓа тоа чувство дека не скааш да си играш со нив па можеби така се почувствувала и таа. Не сакала да те лаже и да глуми.
Реално, кој не сака најдобра верзија од партнерот до себе. Фразава е само излитен обид за што побезболно да помине раскидот, ради незаинтересираност од страната која иницира. Али без разочарувања. За секого има по некој, па така и за тебе.
Извини, ама предобар си за мене и затоа треба да раскинеме?! Требаше да ме омаловажуваш, да ме тепаш и да ме вреѓаш пред друштво за да продолжиме?! Што точно сака да каже авторот со таа реченица?