Well.. според некои добрите момчиња се здодевни, не доволно интересни, нападни. Според нив тие што ги тепаат девојките, тоа од љубов било и затоа што се грижи за нив.
Да за жал. Познавам и јас такви што мислат дека ако не ги малтретира, ако не им забранува дека не е заинтересиран и не е заљубен. Јас во врската нејзина гледам доверба затоа што и се јавува и ја прашува кај си и ок ајде убав помин чао, таа гледа незаинтересираност, требало ваљда да ја опцуе и да и речи одма дома сместа да не ти ја пукнам фацата таму пред сите.
Деновиве мислам дека сум fucked up, и стварно не знам кај терам. Ве молам за совет кажете дали јас сум ептен во голема грешка или не знам... Вака сега, вчера дојде од зафрканција до нервоза, вели дека јас сум преувеличил т.е и реков дури сфатиш... (на смеа и го реков, пошто 3 пати ме препраша за едно нешто) и таа враќа во стилот као демек јас барем во последен момент размислувам и ќе сфатам, за разлика од некој.. Е добро и реков значи испаѓа глуп сум, сепак фала ако беше на смеа или сериозно. Потоа се заинаетив јас едно друго, потоа ај реков да смирам топката и пишувам, но ја чувствувам како подалечна итн... и кажувам еве можеби грешам итн, таа се однесува поладно. Дали моите (анксиозни?) очекувања кој како ќе реагира во дадена ситуација ме уништува и збунуваат или е нешто трето? Патем периодов осеќам и дека сум станат не знам како... значи сеа ќе пишам needy, ама во реалноста поинаку го осеќам тоа као демек... еве јас ќе и пишам нешто нежно таа не враќа во тој стил...? Стварно ми е за нигде, ако може некој за разговор барем... или да пише совет било каков. :/
@Stark, тоа што си го рекол навистина само по себе не е воопшто страшно, но многу зависи од 1) човекот, колку трпи таков вид на шега и 2) каква ви е врската во моментот. Има луѓе што не трпат никаков коментар на нивна сметка. Односно, има само да ги фалиш и воспеваш. Се друго веднаш се пречекува „на нож“ и возвраќаат тродупло на замислената навреда. Исто, ако врската ви е сега на климави нозе, ништо чудно девојката секој збор буквално да ти го мери на кантар па тоа твоето „дури сватиш“ неа да и зазвучело еднакво на „Туууууу, ама си глупааааа“. Совет немам за тебе. Ако е претерано (и нерационално) осетлива и ти се осеќаш дека неколку пати мора да си ги премеруваш зборовите, не ти е лесно. Односно, имам совет- разговарајте. Се ова што сега ни го пиша, кажи и го на неа. Зошто ако не може за вакво нешто отворено да разговарате, што правите тогаш?
Ајде дадете ми совет женски. Како да си фатам женска... На пример во диско како да им пријдам или на некој настан? Што ве фасцинира, што би смееле да направиме кога ви се пуштаме, а што нр, што мразите кога ви приоѓаме, а што не, и тн...
@Tokyo. извини не го видов насловот на темата и ти се обратив како на машко. Ти кажаа и претходно, излитна фраза за одбивање. Единствено ако те повредила, а ти си простил па таа осеќа грижа на совест и смета дека не те заслужува. @Stark ко што знам, подолго сте заедно и треба и сам да ја познаш добро. @Nausicaa ти кажа убаво. Или мрази шеги на нејзина сметка, или врската ви е климава или девојка ти има ниска самодоверба а ти во повеќе наврати ја имаш така "навредено". Јас кога не сум во елемент знам да му се налутам на дечко ми за обична шала, ама често затоа што ме мава на несамодоверба и до некаде се чувствувам дека е стварно така. Затоа е најубаво да се разговара искрено. @Компир Манџа сакаш девојка за врска или некоја за one night stand/веза без обавеза? Првово не се прави во диско или на места кај што прв пат запознаваш некоја. Ако има некоја што ти се допаѓа, започнуваш со неа муабет, така попријателски. Препорачливо во живо, ако немаш можност може и на социјални мрежи. Културен, искрен (ама не тоа дрското и брутално искрено, туку без мачкање очи и глумење којзнае што само за да освоиш). Ако кликне, ќе клик е од двете страни. Ако не, не прави будала од себе и не вознемирувај девојки што те одбиле дискретно или директно. Е ако е второво, ќе си пикираш девојка, ќе и пријдеш да се запознаеш и ако има позитивен фидбек, почнуваш да се пушташ (претпоставувам, мене никогаш не ми оставиле впечаток вака ама јас никогаш па не сум била во mood за вакво нешто). Good luck на тројцата.
@candy.cane i drugite sto me tagnaa Imavme pred mesec dena raspravija nekoja, okoku rodititelite t.e nejzinite ne me prifakjaa i rekoa da si bara na nejzini nivo t.e doktor. Vcera si zboruvame povtorno i dojde do muabet jas sum zamisluval deka sme vo vrska, ha! Dobro i rekov kje go dobies podarokot sto ti go vetiv ama kje namalime so komunikqcija, itn.. i mi veli ama.jas da znaev deka e vaka nemase ich da probam... I kazhav deka ne mozam da ja gledam kako prijatelka itn, a taa vika ne se woglasuvam so toa, no ako sakas neka bidi taka.
Девојкава сака да прекине? Се сеќавам на проблемите, ама тогаш имав впечаток дека сака да се бори. Сега ми личи според напишаново дека те оттурнува.. Отвори ги очите и биди пореален, пробај да размислуваш пообјективно.
Старк, те имам читано уште пред да се зачленам. Да ми извиниш, без навреда, но мислам дека таа е себична личност која не знае што сака. Освен што гледа да угоди на родителите, не ги има во обзир и твоите чувства, се лути за ситници наместо да ја смири топката се однесува уште подрско со тебе, исправи ме ако грешам. Чинам дека е нестабилна личност. Дури и да не се родителите во проблем таа ќе се однесуваше исто. Ако мисли дека со доктор ќе и биде поубаво нека биде, ти не си должен да бидеш третиран на лош и подбивачки начин од нејзина страна дека си замислувал дека сте во врска. Јас после такви зборови лично ќе се дистанцирам и ќе преќинам секаква комуникација. Престани да дозволуваш да се однесува како таа сака со тебе, па те сакам, во врска сме, не сме во врска, моите родители, бла бла бла... Доста беше.
Pa zatoa i prekinav i rekov stavam kraj zatoa sto pred da pocnime vo vrska ti kazhav ako locuvstvuvam deka forsiram kje prekinam... go storiv toa vcera i mi vika toa bese edno od majibavite lets itn... bi trebalo da ostanime vo kontakt i dali ko ce sme vo drustvo (zaedno porasnavme i se druzime so isti lukge) kje pravime muabet i rekov... najdobro e skroz da prekinime. Inaku da, ima nesigurnost no mema.vrska toa swkoj ima.. Poentata mi e i rekov ti na sekogo sakas da mu ugodis samo mene ne. Koga gi se lutrv nekogas, i jas sum covek nekogas sakam da slusnam ubab zbor itn, a ne kako ti sto pravese... i i velam ova ce bidi zbogum za sekogas ( posto i ko pomali bevme vo vrska ama togas brzo potezno ja otsraniv, ama mislev deka mozebi zasluzuva podobar ttetman..)
Prekinav vcera pteku kompjuter za nedela dena si idi i kje si go dobie podsrokot i toa e toa. Sakam da ja poglednam vo oci zbor dva i prijqtno
Не е кралица па да заслужува подобар третман, палати и кули. Како со тебе така и ти со нив, едноставно е. Колку и да е несигурна, не треба со тебе да ги лечи комплексите. Си постапил разумно. Тргни се колку и да ја сакаш. И не може да комуницирате кога таа ќе посака само за да те има на лагер. Ми изгледаш на добар дечко и мразам неправди, и затоа не простувај лесно и не трчај секогаш кога ќе те бара. Проблемите се решаваат со зрел разговор а не со детско однесување од нејзина страна и барање изговори. Не си го заслужил тоа. Ќе бидеш добро, нејзе остави ја да ја сфати сама грешката која ја прави, се надевам дека нема да биде предоцна.
Covek sum so razbiracka i nekogas i da popustam... zatoa i taka mislev. Inaku ne zasluzuvam ova so mi se slucuva no sto e tuka e. Od moja strana storiv se so mislam deka e dobro za da se popravi nestoto, no... Inaku na kraj i rekov toa e se ili imas ushte neksto da kazis? Mi veli zasega e podbro vaka, no ako ima nesto ce ti prwtam pismo i se smee. I rekov podobro nemoj i prijatno.
Убаво имаш кажано. Не сме деца мали да си праќаме писма ако нема муда да реши очи во очи. Колку и да си толерантен еден ден ќе пукне тиквата. Биди среќен што завршило сега, себичен лик не ти треба во животот. Големо чудо ако учила за доктор кога нема мозок.
3 lekcii vo zivotov. Fizicki da naucham so e bolka da te izneveri, prva devojka. Vtora devojka psihicki da se opteretuvas raspravas itn. Tretava valjda intelektualno, poradi nejzinite roditeli?! Se interesiram do kadw kje me odvede zivotov zatoa sto nisti ne e kako sto planiram zamisluvam i ocekuvam.
@Stark мене ова ми изгледа на оние однесувања на тие шо не можат да кажат дека сакаат да прекинат врска, па со вакви глупости за ситници се фаќаат. Мислам дека не е изговор тоа дека нејзините не те сакале, она заслужувала не знам што, па не знам што. Не знам колку си ме читал тука, мајка ми истото за дечко ми го збореше, од старт, прекини, не е за тебе, не и се свиѓал неа едноставно и тоа шо сме имале врска на далечина било глупост, па еве за некој ден година ипол како сме заедно. Она уште го нејќе ама мене не ми е гајле, ако ја сум среќна и сметам дека и врска на далечина ми е океј, не може да одлучи во мое име она каков мене ми е потребен и каков ми треба, сум и кажала и на неа, па барем веќе не кажува ништо за него, не го ни спомнала. Сакам да ти кажам дека ако она навистина те сака, нема да дозволи коментари од дома да и влијаат. Можеби си и за да тепа досада со тебе или пак дур да најде официјално друг или пак има друг. Мислам дека баш ти заслужуваш повеќе од тој однос. Никој не е должен да трпи некој што вака си игра со неговите чувства. Ако не добиваш назад толку колку што вложуваш и ако повеќе си тажен у врската него среќен мислам дека е најдобро да прекинеш и да си ја бараш среќата на друго место... Барем јас така би постапила.
Бреј што мразам такви напувани луѓе што мислат дека ако медицина завршиле треба сите у несвест да паднат. Најниско нешто што можеш да направиш е на некој да му кажеш дека не е доволно добар затоа што не носи бел мантил. А и ти грешиш што го трпиш тоа, таков си каков што си, ако и се свиѓаш супер, ако не не мора на глава да ти се качува и да те понижува. Не треба ни подарок да и дадеш, мене лично многу би ме навредило некој да ми го рече тоа и сигурно нема да сакам нешто да му подарам. Остави ја нека си бара доктори, гледај тебе да ти е убаво, те читам дека цело време те пецка за тоа и дека на глава ти е качена.