Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Чим сум и дал лајк на teddybear значи го мислам истото и не сум сакал да се повторувам :) .

После две години може веќе си му станала навика и си мисли си му на поклон вечно дадена а тоа е многу опасно мислење за една врска.

Бебе што не плаче најчесто никој не го ферма (фигуративно кажано :)) така да почни да пискаш ама на психички план, не реално, за твојот да те чуе и да се сецне дека нешто не е ок :).

Не мислам дека си ти таа што треба да преземаш екстра иницијативи туку дај му до знаење на суптилен начин дека не е еден и единствен на свет и ако не ти обрнува внимание ќе му избегаш. Ако те сака ќе сфати и ќе се смени а ако не и онака било веќе само навика. Ок е ти нешто да дадеш идеја ама сепак од машкото очекувам главна иницијатива инаку зашто е машко?

Значи не му биди стално на располагње и дај му до знаење дека има и други машки што те бркаат или би те интересирале (ако е он пасивен) ама тоа треба суптилно да го изведеш со стил ;).

Другото teddybear ти го напиша, јас само повторив ама со други зборови :).

Пс. Врска се гради од двајца а не само ти да се ангажираш, не оди тоа така :).

На seksi, anabela931, mims-89 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Знаеш понекогаш машките персони (да не ме уништите со критики , не сите само 80%)
    кога ке им кажеш нешто немој , тој ке го направи тоа само да докаже дека може .

значи ти треба да идеш да му ја изневираш другарка му , потоа она ке вика ... немој со оваа немој немој
    и дечкото ке се наљути и ке се фатите и до крај на животот ке уживате во љубовта

а за тоа дали мажите ги слушаат жените :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....
    овај сакав да кажам мажите се обидуваат да ги слушаат, ама сепак нашиот сопствен совет е советот кој ке го направаме

така јас на пример мајка ми и останатиот дел од припадниците на понежниот пол зборат немој ова , вака , така ... ја сепак ке го напраам и после кога ке го изедам стапот или извлечам подебелиот крај незнам каква е поговорката викам ок следниот пат ке те слушам , ама пак по старо

зашто ке прашаш (сеа немојте пак да ме уништите со критики али морам искрен и навредлив одговор да дадам )

-Затоа што во психата машките лица се горди суштества и нема да дозволат да припадник на понежниот пол биде попаметен , помудар или поискусен од нив ....
    МАЖ е тоа , он знае најдобро ! :rofl:

така да мој совет (ако е совет ова воопшто) е да испробаш со тој дечкото што се свигате 4-5 год (пфф другари како не , уште од првиот ден кога го виде ги посакуваш тие неговите стомачни покрај тебе ) а другарката негова
    може слободно да..........

На Little-one и EleMental им се допаѓа ова.
  3. Miss-16

Miss-16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    I'm back. Сеа се сменија некои работи, ама уште не ми е јасно се. Се видовме уште два пати со типов:) Кога сме заедно е совршен, зборуваме за се, за дневни рабпти, тајни работи, работи кои само блиски другари ги кажуваат. Сексот...ич да не ви кажувам. Совршенство. Прави се за мене.
    И после пак го нема. Денови. По недела може. Ако му се јавам, како никогаш да не сме биле разделени. Си правиме муабет многу, не само технички.
    Не сакам да напнуам, не се јавувам, а ми фали. Мислам дека она првобитното вљубување ми помина, ама сега уште мислам на него.
    Од една страна ми изгледа ладен, па после ми спомнува нешто за следниот месец во кое сум вклучена.
    Не знам дали можеби му е страв да се зближи заради мојата долгогодишна врска од која излегов пред месец и пол, па да мисли дека ќе се вратам со бившиот...Пред да раскинам со бившиот ми кажуваше некои работи кои потсеќаат на врска, а сега скоро ништо.
    Може и јас брзам, сакам да ми бидат јасни работите. Не ми се занимава со топло - ладно, сакам да знам на што сум. А може и му треба време. Може ако притиснам да го исплашам.
    Значи грубо гледано, како fuckbuddy да стане нешто повеќе? Трпение? Или нешто друго? От стварно не можам да си замизлам да го видам со друга, а нели ако не е некој во врска со некоја, може да си фане женска кога сака?
    Плус, кои се меѓусебните права и обврски во ваквите неврски?

4. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Освен ако нема врска, нема ни обврски. Е сега тебе почнало да те пецка бидејќи ти станал многу близок, си го засакала + дечкото добива екстра поени што ти ги превртува очите во кревет, па сакаш да го задржиш. Тоа е се разбирливо, но исто како што не прашаа на темава пред некој ден, како од мување да го направам дечко, така и на ова, одговорот би ти бил хемија.

Ова ти е потребно на тебе посебно, бидејќи навистина не сакаш дечко да биде со тебе само заради сексот. Ефектот може брзо да се потроши, особено што без емоции, ќе ја почувствуваш разликата во перформансот кај него. Ние машките не знаеме да fake-ваме чувства.

Тоа со стравот да не се навлече на тебе му е целосно оправдан, бидејќи сигурно не му е јасно како така месец ипол после долга врска ти со таков интензитет се нафуруваш на нов момак. Па и јас би бил збунет, и јас би држел дистанца, за да испитам теренот. Никој не сака да биде повреден, сепак.

Би ти препорачал да си почекаш уште да видиш како ќе ви се развива севкупниот однос, без форсирање. Штом те планира во сопствените активности, сеуште си во игра. Штом те планира така, не си му само на повик за секс. Можеби тој така го спрема теренот за врска?

1 прашање за да те пецка малку: тебе ти се превртуваат очите во кревет, а нему како му е? Ова одговори си го сама, или ако не знаеш, прашај го.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    кога те читам истово како да сум пишувала јас пред 7 години лол. значчи јас бев во иста ситуација година се мувавме без секс ништо се глдеваме така кога е во градот со мене беше супер но потоа го немаше две-три недели.после година имавме секс и после 6 месеци ме побара за девојка :D и еве до денес сме уште заедно. мој предлог во никој случај притисок на некои машки му треба време да видат каде се и кога се сигурни стануваат добри партенри а не брзај и ти штом си излегла од долга врска уживај малку. буцни го некогаш за нешто али ништо во напнат и нервоен стил. поздрав и со среќа

На Miss-16 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miss-16

Miss-16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Мислиш дека можеби не му се допаѓа сексот, па затоа е ладен?

7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Не, само те праша како тој реагира додека имате секс, дали е во екстаза или е онака, наутрален- ко да му е само ок?

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  8. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Дечки и девојки и јас сакам да побарам совет, како да постапам!! :rofl:
    Значи до сега во животот не сум мрднала со прст за дечко, сум била од оние девојки што мислат дека машкото треба се да прави арно ама работите се свртеа.. Сега сакам нешто повеќе и сакам јас да освојам некој.. Неќам више да чекам од небо да ми паднат работите или да се тешам со тоа што е мое ќе си дојде зошто очигледно не иде! :@ Па тадааамм како да се запознаам со другар на другар, ака бомбона!!! Дечково постар е, имаме завршено исто средно, се гледаме по дискотеки ( ја го гледам, он мене не знам :P ) и страшно мн ми се засвиѓа. Сеа проблемот е што овој другаров не искача со него па не можам да му кажам да не упознае и затоа барам алтернативи.. Знам дека некои ќе помислат дека за глупост барам совет ама мене ова "пуштањево" ми изгледа ко научна фантастика... :?:

9. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    ^ Не сфаќам зошто 70% од женските се уште горделиви и мислат дека машкото секогаш треба да пријде прво.
    Женски,не ве сметаме за евтинки,напротив,таквите девојки за мене се ептен храбри и би го заслужиле моето внимание.

Јас немам некое големо искуство,но ти предлагам да го скршиш мразот прва.
    Ако не сака ништо со тебе,life goes on!
    Нема да изгубиш ништо ако пробаш.

Или сепак почекај го бате Елементал.Тој ќе ти каже што е правилно,специјаност му е. :D

На zhap4e, EleMental и GeorGinnA им се допаѓа ова.
  10. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Грешка од старт!

За што чекаш машко да ти пријде прво? Така ќе му докажуваш дека ти поштена цура со која нема лабаво?...не мила, веќе одамна таквите им станаа досадни. Досадни ми се и мене додуша :)

Што има да се мислаш, да коваш стратегии и да правиш планови на долго и широко. Нема потреба од братучеди, другари, золви и јатрви...кога ќе го видиш во дискотека пријди му ;)

Тоа не значи дека треба да му се фрлиш пред нозе, да го здрпаш за муда и да му бутнеш рака во чмар за да му привлечеш внимание и да му дадеш на знаење дека си со ниет да го ќариш. Пријди му, почнете некој рендом муабет, престави му се, кажи му дека всушност имате заеднички пријател и од таму ти е познат....значи остави муабетот сам да го носи дадената ситуација.

Од кај знаеш, можеби и ти ќе се изненадиш дека покрај фактот што е како Аполон тоа е на видик додека не отвори уста, значи можеби ќе биде премногу глуп за твои критериуми. Можеби тој муабет ќе доведе некое денско, раатско кафе на кој ќе имате многу повеќе време и можност да се запознаете...ама најбитно од се е да бидеш храбра.

Не правиш криминално дело, правиш чекори за да го освоиш тоа што ти се допаѓа а тоа не е грев. Тоа е супер ;)

На zhap4e, EleMental, N.A.T.A.S.A и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Вдишување...издишување...со полни плуЌи, онака со затворени очи и ќејфски. Сепак моментче на добар ќејф, мора да се признае. Каков момент? Еј, не ме прочитавте бе, аман, па моментот кога една шмизлица која цел живот фура розев филм сваќа дека ИМА машки за кои вреди да се потрудиш. Ок, си олеснив...

Делот што цура како тебе очигледно нема да може да го свати лесно е дека НЕ Е ТЕШКО ДА СЕ ПРИЈДЕ НА МАШКО. Зошто не е тешко? ЗАТОА ШТО МАШКИТЕ ПРИОЃААТ ЦЕЛ ЖИВОТ, ИМААТ ЛУЗНИ ОД ТИЕ ПРИОЃАЊА И ЗНААТ КОЛКУ МОЖЕ ДА Е НЕЗГОДЕН ПРОЦЕСОТ. Затоа големото мнозинство машки ќе бидат учтиви и ќе ти посветат барем малку време кога ќе видат девојка која сака да се запознае со нив.

Ок сега, учтивост при приоѓање, може и да не ти најпознат термин, ама знај машките такви сме. Можеш едноставно да му кажеш на другар ти, еве имаш посредник, иако тие двајца не излегуваат заедно. Тоа ти е прва опција. Втора опција да пријдеш во дискотека, аууу, колку само ова нема да го направиш, ама како можност постои нели? :)

Како? Дефинитивно одбегнувај компликации, едноставно здраво дечко, јас се викам...Не го прашувај прво дали може да се запознате бидејќи така во старт се ставаш во подредена положба, како да бараш негова дозвола. Тоа не ти носи поени за самодоверба.

Откако ќе се претставиш, топката се префрла на негов терен, и тој од тука треба да превземе ДЕЛ од играта. Немој веднаш да се опуштиш и да чекаш магични моменти. УЧЕСТВУВАЈ. Абе забавно е, што ти е?

На крај, мислам дека што и да ти предложиме тука, ти нема да пријдеш. Ама еве, не те оставивме без одговор и охрабрување :D.

п.с. Џокси бе, колега... :$

На WildCherry, XMaN и JoxyTheFreak им се допаѓа ова.
  12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Дали дечко би се чувствувал повреден и понижен доколку секогаш кога треба си добива критики кои ги заслужил и кои јас неможам да ги скријам,кога го "карам" за некои работи што не ми се допаѓаат можеби и другше да си ги протолкува,погрешно да ме свати.. :^) но сепак ми треба совет.фала однапред :)

13. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Има многу момци што не можат да истрпат негативна критика. Е сега дали ги заслужил и колку е компетентно лицето кое критикува, тоа си е субјективна проценка.
    Од мое искуство, ако не ги стапнеш кочниците во врска, тоа е невозможно значи, во колку области девојка со која си во врска може да те искритикува. Од облека, фризура, како си зборувал со другарките, зошто не си премолчел кога демек си требал, ова си требал да истрпиш, тоа си требал да кажеш, лудница е.

У вези тоа погрешно сваќање и толкување, тоа е дека не сте на иста фреквенција. Седнете и разговарајте, без избувнување и повишување глас. Кажете си што ве мачи и како сакате да ви биде уредена врската од сега.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670

Баш све што наброја на некој начин му го имам кажано доколку не ми се допаѓа но највеќе "не си премолчел кога требало, ова си требал да го истрпиш" и сл. токму така погрешно ме има сватено очигледно, фала на советот многу ми значеше :) !

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Little-one

Little-one Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    79
    За да му ја изнервирам другарката нема никаков проблем :) нејзе и онака и смета се што јас несвесно правам, а не пак малку да се зангажирам околу тоа да ја изнервирам :D

Кај и да е почуваме на факултет за брзо, а јас и дечково ќе студираме во исти град и што е најважно ќе живееме прилично блиску, на 5 минути одалеченост. Факултетиве ни се сродни па можеби случајно ќе ми затреба негова помош :P :devil:

Другарката ќе му биде мнооогу километри оддалечена , па ќе можам да согледам на што се должело неговото однесување. Дали неговата срамежливост или другарка му стоеле меѓу нас, или пак воопшто не бил вреден за моето внимание.

Како и да е, ви благодарам момци на советите :*

16. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Нема едно единствено машко што сака критика од девојката зашто без разлика дали е у право или не, критика од девојка го мава директно во ЕГО а машкото его си е посебна приказна посебно за таа што ја сака.

Така да биди многу внимателна со критиките и секогаш кога можеш завиткај ги во обланда и не му ги плеснувај директ во фаца, само ќе го нервираш а ефектот ќе ти биде нула.

Критикувај со кривини ко вие жените што знаете а не директно машки у фаца, ќе имаш поголем ефект а он помалку ќе се нервира :).

На WildCherry, Nightwalker, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670

Истото ми беше кажано и од него :D
    фала, на советите многу ми беа од помош :)

18. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23

Аххх ме испровоциравте со одговориве и сега сум као можам јас, ќе пријдам! :D Ќе дојде вечер и пак ќе немам муда. Али јбг тоа е. Фала ви сепак! Љубим вас :rofl:

19. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    што значи ако некое машко постојано те гледа, а ништо не презема? мора да има некоја причина за гледањето, како да се открие таа причина??? пишав и порано за овој проблем, минатата година се случуваше, потоа во текот на летото не се гледавме често па немаше ништо, а сега со почетокот на учебната година, пак почнуваме по старо, постојано ми праќа погледи, постојано се гледаме еден со друг....

20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    значи дека му се допаѓаш, те `шмека`... :D