Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328

Да,да се знам со целото друштво, и можам да кажам дека е катастрофално во секоја смисла! Едноставно неопишливо, хаос :@ :@ :@ ! А тој толку е заљубен во нив, а пред мене кога сме сами ги пцуе, ми вика ма ич не ми е галје за нив!
    Сакам да сфатам каков тип на човек е, или премногу добро глуми, или кажува вистина...стварно не сфаќам!
    А и за тоа, сега го откачувам, можеби ќе си го покаже вистинското лице! Затоа и барам некој трик, совет, зошто прва врска ми е, и не можам да се снајдам многу добро во љубовните проблеми!
    ВО секој случај фала Мимс! :* :* :*

2. kukli4ka2

kukli4ka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    21
    Скарлет исто како и ти сум млада не можам многу да советувам, но сепак мој совет е не дозволувај да те лажи дечкото дека не можи да излете. Можиш да си најдиш друг дечко(ти си млада девојка!!!), кој ќе те почитува повеќе и ќе сака почесто да излегува со тебе, без да наоѓа изговори, но секако ти самата најубаво си знаеш колку си вљубена и каков е вашиот однос кога сте сами во друштво и сл. Но сепак според мене нема зошто некој да не навредува, да ни прави да не се чувствуваме убаво, да ни ја намалува вредноста... Можеби малку претерав, но сепак не треба да дозволиме да остануваме во ситуација која што не ни се допаѓа, ситуација што не растажува, загрижува.... Како што велиш и самата дека ти е прва врска, ќе има и друга не е крај на светот ако нешто не оди не оди.... Животот дава нови можности, но и подобри можности. Не сакам да ме разберешдека ти велам да му раскинеш на дечкото, но анализирај што, како, зошто. Ти во секој случај најубаво си знаеш како ти е што чувствуваш, дали вреди да се нервираш. Поздрав се надевам дека и мојот совет ќе ти биде од корист

На u.b.i.s.k.a и Scarlet88 им се допаѓа ова.
  3. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Само едно ме интересира за машките...Поќе ич не се замарам со машки само ова ми е нејасно...

Зошто едно машко наместо прибрано чупе, културно, на ниво, со стил, убо, секси, паметно, достојно за високи муабети и мислења одбира курва шо ја има поминато пола Битола, шо се знај дека оди со сите, шо се облеква препровокативно за годините , шо е премногу екстравагантна и безвкусна??????????????????

Зоштоооо?? Можи е во прашање тежината на освојвање ?? Кој е лесен кој не ?? Забавно му е ??? Шо е финтата????

На kukli4ka2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    ^Може сака секс, па си оди на сигурно.

5. u.b.i.s.k.a

u.b.i.s.k.a Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    И мене страшно многу ме интересира, ке сака ли машка особа да ни одговори?

6. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Еден, двајца така... Неможи сите исто... Демек нема некое машко шо сака прибрано чупе ?? Само за него ?? И од кај знај тој дека јас нема да му дам ??? На прсти си чита?

Јас мислам дека му е некоја мода...Кој ке фати покурва :@ нека се пазат од сида !!

7. Decibel

Decibel Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2010
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    63
    Нема логичен одговор за муабетот прибрано девојче и параспур цура... секогаш али СЕКОГАШ станува збор за различни карактери.Не ни верувам дека ќе се најде логично објаснување за таквите постапки и однесување на машкото а и обратно.
    Најчесто погрешниот избор на машкото во таква ситуација е недозреаност и неоформен став.Од таков подалеку.
    Тешко е да се одговори на ваков тип прашања затоа што опфаќаат и различна старосна граница.
    Денешниве млади не си ни малку исти како што беше во мое време.

На Koalica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bananamen2

bananamen2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Влегов да форумов да разгледам женско мислење чисто онака и неможев да не се регистрирам за да ти одговорам
    Типов те искористува ненормално,значи само кога му е досадно е со тебе а и те вртка како сака така да не му е дојдено до тебе ама ич,машко сум знам,верувај ми,ШУТНИ ГО

9. bananamen2

bananamen2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Финтата му е да се издува,такви сме ние сите но веруј остани си ти фина девојка зошто ние правиме што правиме со секакви до некоја одредена години и после си бараме фини прибрани и паметни девојки

На iskren89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    И после ние жените сме било сложени изроди |( . Е да , а што е со вас , зошто одбивате да се помирите законите на моногамијата. Се изначитав , мажите биле и секогаш ќе ми бидат вечна енигма. Нема веќе да се обидувам да ги декодирам ..се откажувам за стално.

Добра си бев лезбејка , бреејј што ми требало ова :tmi:

На Koalica и blond им се допаѓа ова.
  11. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    kaj si zajko da ni pomognesh?!

12. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328

Да ти кажам право, почнав да ја играм неговата игра! и јас користам изговори! И типот крајно се нервира, ме обвинува дека имам друг! Мене па, ми е забавно сега засега, сите 5 месеци кај што сме заедно има низ нос да ги поврати! :devil: ;)

13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Скарлет, а да почнеш ти малку посериозно да го сфаќаш сексот? Оти како што знам не си мала претпоставувам и тој. И двајцата имате по над 20 години, неможе вие уште да се бакнувате само. Машко е, има потреби, јас незнам ти како може да ги немаш ама да оставиме настрана, сигурно не ти е којзнае каков проблем да имате односи нели? И не само колку тој да си заврши работа, туку и ти да се внесеш и да уживаш во сексот. Нормално дека не сака да се гледате често, за што ќе си му?

Извини за директноста ама неможев да се воздржам, за да не отидам оф топик во друга тема каде што ти напиша дека немаш потреба од секс и дека ти е сеедно, ти кажувам овде. Вака ако продолжиш не само овој дечко, со кој нареден и да бидеш нема да сака да се гледа со тебе секој ден.

14. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Не бе душичке, ако биди директна, ако треба карај ме :D !
    Па како да ти кажам, немам ама ич желба за секс, можам да издржам години без секс! А во случајов, дечко ми, не му верувам, однесувањето му е нула, во смисла на давање внимание ( зошто ме молеше години да бидеме заедно, а сега од кога ме доби - јас сум освоена територија) И како јас да легнам со таков човек? Кога е таков не ни сакам односи ни ништо! Освен некогаш си ја погазив самопочитта и го задоволив во неговите потреби! Имаме разговарано за тоа, тој е искусен, јас не, него не му пречи, и не ме наговара на односи, значи тие неколку пати на задоволување, јас бев иницијатор, но само под тој притисок, дека НЕ ДАВАШ, АЈТ СОЗДРАВЈЕ!
    Би се потрудила со човек кој е крајно внимателен, грижлив и ме сака, а со ваков дебил не знам кај ми е крајот! Ама првиот тип на човек е илузија, така да морам да се задоволам со дебилов!

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    После овие зборови незнам зошто уште си со него. Да ви е убав сексот, ќе речеш ај за сексот е. Ама овде и врска и секс не штима. Незнам, неможам да разберам, изгледа си со него колку да се рече дека имаш дечко. Првиот тип на човек не е илузија, туку на погрешно место си го побарала. Ако се задоволуваш со трошки, незнам што друго да ти кажам освен - тешко тебе во животот.

16. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Еве пробав да раскинам, а тој ме бара на сите можни начини, дури ми дојде дома... :tmi: :tmi: :tmi: ! Му кажав се во лице што мислам за него, дури и почнав со навреди, а тој упорен, ќе се сменам,па и не ме пушташе од прегратки, почна да зборува дека ако јас не сум со него, тогаш тој ќе бил еднакво на мртов човек....и бла бла такви глупости! Па сега незнам на што сум, а тој си нема гајле, за него сме дечко и девојка, и нашата врска е перфектна, а јас само гледам на крајот....за спас и не размислувам веќе! А од друга страна пак и смачено ми е од машки створења, така да не му се надевам на наредни дечковци, јест да овој ми е прв дечко, ама сум имала мувачи низ годините, и тоа не многу ама доволно за да сфатам дека љубовта и не ми е наклонета! Но не сум очајна да имам дечко, а за овој, некако потајно се надевам дека ако вака се понашам дека ќе подразмисле малку и ќе си ја чукне главата....ако не, добар е за муабет вонце ин а вајл! Незнам што да кажам, ама се осеќам чудно, зошто потајно сакам гооолемо внимание, а во реалноста, во таков момент, се отргнувам, немам желба, ладна сум! Чудна особа сум, а тој несфатлив!

Да редактирам! Со дечко ми се знаеме од мали, одсекогаш ме сакал, затоа и незнам зошто вака се понаша! Иначе имаше и понуда за брак! Тој си се филма, за женачка! И кога го карам за овие работи, секогаш ми вика дека цел живот ќе бидеме заедно, па мене ќе ми станел здодевен, и ќе сум се тргала од дома ( ова за гледањето 1 до 2 пати неделно)!

17. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    епа вака :) имам 2 годишна врска, меѓу нас сега е се супер, ама сеуште ме мачи едно прашање кое се надевам дека ќе ми го одговорите.Значи дечкото мој лани т.е. после 8 месеци заедно 2-3 пати ме излажал со бившата, после то ние се скаравме за сосем друга причина и по 1 и пол,2 месеци ми се јави и ме викна за да поразговарме очи в очи и ми кажа дека ова време додека сме биле разделени сватил дека мн. ме сака дека згрешил за мн.работи и една од нив беше дека ме излажал со бившата и кога го прашав зошто го направил тоа, ми рече заради `одмазда` према неа |( ама и се `изваде` со тое демек тој можел само една да сака, а со повеќе да спие :x и као демек ми вети дека поќе нема да ме изневери никогаш, оти јас сум била единствена шо му ја покажала љубовта во вистински светло (имајте во предвид тој е 30 год.) позз и чекам одговор :)

18. dushe555

dushe555 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    јас ке ти кажам по мене! додека ми беше дечко се каравме и тоа многу до раскинување. му простив неколку пати, ме побара за жена прифатив оти хемијата беше појака од мене. се веривме и пак се искаравме ногу јако до тепање и јас си заминав и не сакав повеке да слушнам за него. по извесно време почна да ми недостига ама трпев се додека не дојде да ми побара усте еднаш. Jас бев пресрекна сто го видов и до ден денеска сме во брак (5 години) со 2 деца и трето чекаме и никогаш не се имаме скарано си живееме најубаво и срекна сум што му простив. Mислам дека не постои за мене друг човек како што е мажот ми. Aко сакаш прости му никогаш не се знае SREKATA. ;)

19. LadyLibra

LadyLibra Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Guys, first of all im sorry for typing on english, but my macedonian in writing is not that good. i have problems with a guy i like a lot. im 20 and hes 25. the problem is that he likes a lot of other girls and idk how to resolve that problem. sometimes its hard to recognize whether hes lying or not. this weekend i got so disappointed and i deleted him from my fbook account, but last night i sms-ed him first to wish him have a safe trip (hes studying in another country) and he did not reply back, then i again asked his if hes mad at me bc of the fbook thing, and he replied what facebook thing? obviously he did not know that i deleted him, and i replied back saying that its shame on him not noticing that hes erased from my profile, and i also told him that i had reasons to do so. please guys help me idk what i should do...whether i should continue with trying or just trash him.

i thank you a lot

На dushe555 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Hi Libra. He is studying in another contry so you wont be able to see him alot. And you say he likes a lot of other girls so you wont know if he is cheating you. My opinion is to trash him before you fall in love. Then it will be more difficult to get over him. For now trash him and go out more, have fun. If he calls you, looks for you еct. you should try with him.

Only my opinion. :)

На LadyLibra му/ѝ се допаѓа ова.