Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    And pls stop being so serious about the fbook thing. Facebook isn't reality, it's only an illusion about what we think people are like.

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    fb is not a big dial, obvioslu he doesn`t care about you, why don`t you start ignoring him and see what would happen, if he still don`t give a shit.. trash him right in the garbige :D

3. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    LadyLibra, I really don't get your problem. You're trying to impress a guy you like but obviously he's interested in some other girls? You're not involved in some kind of relationship aren't you? Well, I don't know what to say except that due to the fact that he studies abroad I think you should take a look around, maybe there are other good guys who are waiting out there for you, hm? You're young and you have the life in front of you so go ahead, grab it! Sometimes, there's just no use chasing the wrong train, if you know what I mean. And it really seems to me that the train you're chasing is not taking you any place you would really wanna be at.

Anyways, this theme is about guys giving advice to girls, so maybe one of them will tell you something different ;)
    BTW I might be going off topic a bit, but where do you come from and what brought you to Femina? :)

4. Belllla

Belllla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Зајко

Зошто машките повеќе им обрнуваат внимание на своите пријатели отколку на своите девојки? Дали е ова знак на незаинтересираност од страна на типот?

На IndieGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Бела, мислам дека затоа што другарите ќе ги обвинуваат дека се папучари или слично.

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ А пустото тоа ЕГО нивно, да не им падне случајно, ќе заборават да си го кренат.

На bona му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Затоа што кога се во друштво на другарите забораваат на се, фудбал, девојки, па глупости од детството им се побитни. Времето што го поминуваат со нас им е важно, но кога ќе се видат со другарите и кога дознаваат што се испуштиле се прекоруваат зошто баш тогаш биле со нас. Ама тоа се недозреани момци. Мислам дека дечко над 20 год. не го прави тоа. Секоја чест на исклучоците под 20.

На iskren89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Ајде коа сте веќе толку фини, кажете ми, како да го привлечам, хммм значи мислам како да се приврзе, дека малце тешко му иде тоа, сака да се гледаме, па можело и нешто сериозно да испадне. Сакам да не сум многу нападна и досадна, али да му фалам, полека полека...

9. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Ако дечкото е заинтересиран за тебе мое мислење е прво многу ретко да го бараш. Кога тој ќе те побара не да скокаш од радост, т.е. ти скокај ама он тоа да не го примети :D , да бидеш малку воздржана и мистериозна во разговорите, а кога ќе се видите да направиш да си помине како никогаш до тогаш, едноставно да му го свртиш паметот почнувајќи од тоа како ќе бидеш облечена(не премногу да откриваш, ама и не премногу да сокриваш :) ), одете правете нешто забавно, несекојдневно, интересно, биди своја и немој да глумиш(најбитно). Немој секогаш кога ќе ти се јави да се видите да трчаш, некогаш и одбиј го или ти презакажи го терминот, ова не секогаш да го правиш туку еднаш, два пати, не секогаш да си му достапна он кога ќе посака. После тоа ти да си продолжиш со мала доза на мистериозност и да не му даваш до знаење дека си затрескана во него, туку дека ти се допаѓа(не па да бидеш премногу воздржана па да му е страв дека си незаинтересирана и да не проба да направи нешто), значи ќе му даваш знаци ама не многу нападни. Задржи го ова темпо, ама не заборавај на секое гледање пробувај да му го одземеш здивот со се. И немој се за тебе одеднаш да му сервираш на тацна, така уште од старт ќе знае се за тебе и ќе му станува досадно, остај го сам да истражува, да се интересира, да те потпрашува, така ќе видиш и колку е заинтересиран за тебе. Среќно па пиши ни што биднало :*
    П.С. Ова испробано успева особено кај дечки кои ги бие глас дека вртеле, вртат многу девојќи, тие се научени се што ќе посакаат лесно да го добијат, затоа ти направи малку да се помачи околу тебе :lol:

10. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Хе хе, абе си се труди он...јас сето ова го знам, али пуста нетрпеливост. Работата е како да напраам да се реши за врска, другото го средив, пробува да дознае мн работи, али ќе причека. Јас сум малце бич, па пошто кажа , дека ке се гледаме па може и ке биде нешто сериозно, јас реков дека не се брзам никаде, а и дека мразам форсирање. :devil:
    Него да не го тупам многу, да не прочита од некоја страна, оваа моја приказна премногу е заплеткана.

11. iskren89

iskren89 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    најпрво ИСКРЕНО здр. :hai:
    малку повеќе текст но прочитајте, нема да биде лошо :D
    за фемина дознав од една другарка... т.е. случајно видов кога таа читаше некоја тема. си помислив чисто онака што има да видам, и навистина имало што да се види. браво :clap: за странава а уште повеќе пак за темава.
    немав посебна намера да пишувам на форумов, но темава искрено навистина ме заинтересира многу бидејќи има многу контрадикторности и не можев а да не пишам :P
    не сакам да бидам сватен погрешно, но се потпишав ИСКРЕН бидејќи "некои добри" 90-95% јас сум искрен секогаш во животот, иако понекогаш имам и проблеми за тоа.
    поентата што сакам да кажам во врска со темава е дека вие женските А и ние машките не треба да правиме генерализација на спротивниот пол, кога во исто време не можеме :shake: едни без други. Колку сака некој било машко или женско да го негира ова тоа е вистината. колку и да не повредувале и можеби да сме и повредувале (несвесно можеби) сепак мислам дека сите се надеваме дека ќе сретнеме некоја личност со која вреди максимално да го поминеме времето (ако досега се уште не сме ја сретнале).
    се извинувам што малку забегав офф топик... но :D
    Искрено не би пишувал вака многу но токму денеска една... не знам како уште да ја наречам ...ДОТИЧНА ми ја разбуди инспирацијата :lol: ... и веќе за 2 саати ги прочитав сите коментати на темава...
    затоа еве неколку мои објективни ставови (а за некоја и совети) поврзани околу темава:
    најпрво треба да ви биде јасно дека и ние машките сме човечки битија со срца кои знаат да ве сакаат верувале или не повеќе од самите себе (зборувам за вистинските емоции, иако има и голем број од оние кои на вас гледаат како потрошна роба, *став кој искено многу ми пречи).
    најчесто не сакаме преголема контрола од типот на јавување на мобилен на секој саат и испитување на тоа со кој сме и што правиме (но исто не одрекувам дека понекогаш ни годи тоа внимание) :P понатаму ДА важен ни е вашиот надворежен изглед но не до таа мера за да тоа биде нешто пресудно, поважно ни е да имате трпение, разбирање и секако да бидете искрени а другото понатаму мислам дека ќе си дојде самото од себе. исто така важное тоа што времињата се сменети и не треба да да се очекува секогаш машкото да го направи првиот чекор (иако треба), можеби има трема од тоа како ќе биде прифатено тоа од ваша страна или пак само е малку повеќе срамежлив. Доколку ви се допаѓа некој во вакви случаеви ве охрабрувам вие да го направите тој прв чекор и да му дадете до знаење дека има шанси кај вас... ова е само видување од моја страна но верувам дека многу ке се согласат со тоа што го напишав.
    ова излезе малку повеќе текст отколку што планирав да пишам :tmi:
    но се надевам дека ќе помогне барем на некој/а
    ИСКРЕН Поздрав :rock:

На sk8ter и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  12. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    :hai: искрен, и мене мојот идиот :inlove: ме инспирира да пишувам сега :devil:
    еве за тебе неколку прашања околу твојот пост:
    -каде исчезнува таа љубов кога сте со пријатели??
    -исто и ние не сакаме преголема контрола, да знаете :!:
    -вашето трпение и разбирање каде е??? :fubar:
    - :clap: потполно се согласувам со ова :up:

На amema му/ѝ се допаѓа ова.
  13. iskren89

iskren89 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    bona :hai: ОК, прашањата ти се на место, сепак претходно не напоменав дека има и многу исклучоци од тоа што претходно го опишав (се е индивидуална ствар) а таа љубов за која прашуваш е присутна секогаш и секаде (доколку навистина е присутна), но сепак треба да сватите дека ако сакате некој навистина, ќе треба и двајцата да се потрудите околу вас самите како двојка за да функционира како што треба (значи неизбежно е заемно разбирање и толеранција). сакам да кажам дека доколку некој ве има вас, тоа можеби значи дека вие сте центар на неговиот свет, но не сте целиот свет, бидејќи искрено имаме и другари, пријатели со кои се знаеме цел живот па од тука и логично е да сакаме да поминеме и малку време со нив .
    поздрав

14. fragolina

fragolina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Сакам да ги прашам машкиве што мислат за овој став и дали успева- Биди му неверна за да ти биде верен,сврти му грб и ќе трча по тебе. :)

15. divi

divi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Ако ова го практикува возрасна и зрела жена, едноставно немам зборови. Ваква девојка откачувам во рок од 3 милисекунди, без многу тинтрање. Никој не е будала да носи рогови, без разлика дали станува збор за женско или машко.

16. sk8ter

sk8ter Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    многу погрешен став !!!
    доколку го сакаш некој, никогаш немој да го правиш тоа.
    подобро би било ако сакаш да изневериш, прво барем да му раскинеш.
    а имам и јас прашање за вас женските, да ми одговорете зошто најчесто мислите дека машките ќе ве изневерат, иако се трудат да ви покажат колку им значите ???

Искрен :clap: околу твоите ставови потполно се соглaсувам

17. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Па, можда тоа е резултат, на она што ние го приметуваме, односно, што кога ќе се загледате друга девојка, не умеете да сокриете дека гледате. Многу е невкусно, кога тоа се приметува, па од тука во потсвеста само си произлегува тоа дека ќе изневерите. Но, никој не ви вели да не гледате, зошто и жените гледаат. Само тоа да е неприметно. Од друга страна пак, жените знаат глава да губат, кога ќе се заљубат, па нормално е да се загрижат дека саканиот ќе ги изневери, зошто тоа нели најмногу би ги повредило. Или пак, искуство од предходно. Грешка што сите ја правиме, независно машки женски. Ако предходно некој лошо се однесувал со вас, вие сите после тоа ги ставате во ист кош, од типот, сите жени се исти и сите мажи се исти...
    И, веднаш без некоја посебна причина се ствараат сомнежи. Едноставно, се бара некое совршенство што неможе да постои. Али затоа е и слатка љубовта, зошто има слатки маки, јадови, нервози. И не е љубов ако не пецне некогаш. И како би изгледало ако вашиот партнер воопшто не се грижи дали ке ве загуби каков знак е тоа??? Но, се до умерени граници.
    Ај се изназборев јас хе хе

На babe му/ѝ се допаѓа ова.
  18. iskren89

iskren89 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    точно дека е невкусно и непристојно тоа загледување, но мислам дека тоа треба да се свати како некој вроден машки инстинкт (исто како кога ке се боцнеме ја тргаме раката, и ова е некој сличен инстинкт :) ). Кога сме заљубени и ние знаеме глава да губиме, па токму поради тоа и голем број на машки се љубоморни (без некоја посебна причина). а тоа со искуство од претходно, ти е најточно, односно дека не треба сите да се ставаат во ист кош само поради лошо искуство со некој/а идиот/ка

19. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    мое мислење е дека тоа се случува додека сме уште мали
    знаат кои се лесни и дека нема да им треба многу мачење и убедување затоа што тие веке биле со некого.
    Додека за останатите ем што немаат информации од нивните другари за тоа какви се, не можат и лесно да ги добијат...
    кога ке пораснеме според мене ке саакаат сериозна врска.
    последниот што ме молеше и уверуваше после две недели откако му кажав НЕ стапи со врска со друга. Па чекај нели ме сакаше? Па како одеднаш во друга се заљуби? Абе мајтап ти е тоа :rofl: :emo:

20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    се прашувате зашто машките не ги слушаат девојките све што ке кажат :lol:

еве мало клипче малце да се нашалиме :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=So0wxsPclG0