Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ако е дечкото на 15 години и многу срамежлив си во право ама за типче над 20 така да се понаша нешто на чудни дечки си налетувала :D.

Така да, би ти рекол како кој, има машки што и најмало сигналче ќе ти фатат и ќе стапат во акција ама изгледа се поретко на такви налетувзте па ги ставате сите машки во ист кош на коркачи :lol: .

Што знам можеби такви и станале повеќето па затоа така мислиш, ти подобро знаеш од мене :D.

Пс. Мене не ме ставај во ВИЕ машките зашто сум спротивно од тоа што го напиша :D.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Ејјјј полека ке ме истепаш хахаха Вие се нагласуваше за машките(кои се типични за описот), а ако ти не се пронаоѓаш ондак не би требало нели да те засега ;) Апсолутно не ги ставам машките во ист кош :!: секој различно, ама ова твоето е подруго чоек, баш напротив има 20годишни што се понашаат бетер од 15годишни значи се е до искуство и памет. Баш на 20години паметот уште знае да им лета. Ти секако размислуваш на друг начин, ама затоа што си го поминал тоа, можеби кога си имал 20год ист си ко и сега(Знаеш што е како e и како да постапиш и си размислувал разумно ко и сега), а можеби и ти летал паметот и си се понашал бетер од тинејџер.
    Во случајов како што прочитав како постапила спред мене е ок, е сега е моментот на типот ако стварно сака нешто со неа да го направи чекорот, зашто мислам дека доволно му е сервирано.
    Јас се извинувам ако случајно (ненамерно ) те навредив, не ми беше тоа целта, и никад не сум ги ставала машките во ист кош.
    Peace :handshake:

3. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Уживај па ти каква навреда, муабет си правиме :D.

Сакав да кажам има машки и машки ама се почесто ми се жалат другарки дека машките не им приоѓале па ако почнало да станува стандард тогаш сте за греотка и ќе мора вие први да им приоѓате и да им држите страв :lol:.

Малку бев ироничен де, да се насмееме, инаку воопшто не се лутам :D.

На WildCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Jaс потполно се слажам со WildCherry.. се сакаат да им се сервира на послужалник, а од коа ќе им биде се плеснато во лице им се снижува гордоста ма немој молим те, а за нашата гордост некој не прашал?

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Токму така, а додека вие сте си со вакви (не)типични ставови за машките, тие ќе ви бидат виновни за една/друга/трета/икста работа... Дури и во помалку/повеќе случаи да сте во право, некогаш вие треба да ги исправате туѓите грешки, особено ако тие ве засегаат и вам... Но да, не смеам да заборавам, таа пуста гордост, која и од најголемиот светец знае да направи обичен ништожник. Тоа е тоа. :)

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  6. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    НЕ, никој не ве прашал. Дали на машките им е гајле за вашата гордост. Уште едно НЕ, сега двапати поголемо.

Преку глава веќе од читање коментари за тоа како машките не можеле да ве читаат. Што е ова, војна? Ќе си праќаме кодирани пораки, Морзеова?

Што треба да значи ако си ги гризнала усните (можеби помислила на http://content8.flixster.com/photo/12/4 ... 02_gal.jpg)
    А што ако си ја наместила фризурата (можеби колку да се најде на работа, досадно и е, можеби стварно не и се свиѓа и сака да ја среди)
    А што ако ти се насмевне (знаеш колку насмевки сум примил и пратил? Ако леташ на секоја насмевка, тоа ќе ти излезе full time job)
    А што ако, а што ако....

Плус да земеме во предвид колку многу девојки има што излегуваат во град со друштво и пуштаат секакви сигнали, праќаат визуелни флертови и циркусот почнува кога дечкото ќе пријде, за да почнат да се исмеваат и да си играат играчки со него.

Ако добијам повратен одговор на ова, ќе напишам и пример.

Си имате вие ваш филм, си имате ваш начин на изразување (и ние никако не сме должни да знаеме да ве читаме, тоа е само нешто што општеството ни го наметнува) и поради сопствениот страв од одбивање и тотална безидејност за тоа како ВИЕ да освоите машко, сеуште се криете зад тоа дека прав мушкарац треба да пријде прв и да ја освои цурата. Го гаѓаме егото, а?

А после зборуваме за полова еднаквост. How ironic is that? Селективна еднаквост, нели?

Поентата ми беше де...дека не е во ред така да се исмевате на машкиот род, кога вие сте неверојатно збунети суштества, кога 95% од времето и самите не знаете што сакате, што очекувате и се криете зад филмот дека кога ќе се случи ТОА, ќе го препознаам веднаш.

Тоа, my dear ladies е на работ на хистерично.

Аааајјттт

На WildCherry, Go-Girl, Grunge и 5 други им се допаѓа ова.
  7. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Елементал јас си стојам на своето дека И ние :!: женските треба да сме директни и да си кажеме што се како се работите.
    Ама кај поголем број машки кога едно женско ке признае дека има чуства кон него, типов(Иако можеби има чуства за типката) се повампирува и изиграва недостижна ѕвезда почнува да прави будала од себе, да си се забавува со други типки у наша близина, ние сме исмејувани од другарки негови као у стил “види ја бе оваа знам дека и се свиѓам ама нека ја малку нека потрча уште по мене сакам д авидам до кој степен е заинтересирана за мене, ај да ја правиме љубоморна малку ;)“ Значи такоѓе и ја за ова имам пример, фала Богу не ми е од лично искуство ама сум била во оваа ситуација да другар ми бара од мене да му изигравам нз што за да го направи девојчето љубоморно, зашо на типов мал му бил доказот што таа собрала сили и му кажала дека му се свиѓа.... Епа чекај малку до каде така ?
    Поради таа причина фино лепо си се повлекуваме и чекаме (кретенот да падне малку на земја,и ако случајно го интересираме да го направи чекорот, зашто ние еднаш сме го направиле и бил ’болен’ за нас да не речам понижувачки... )

Секоја чест на исклучоци на машки кои не се такви и знаат како да реагираат во ситуацијава. Ама таа гордост еднакво не боли мора да признаеме :!: Ама за џабе не велат, неможеш да знаеш додека не пробаш!

А тоа што даваш примери дека и женските можат да испаднат и те како големи кучки, ДА МОЖАТ, апсолутно не ги оправдувам, нити нив нити нивното ниско однесување, сепак од една страна треба секој чекор на секого да се цени.
    Битното за ова да нема повредување на егото и на гордоста е само да се паднат соодветни карактери, едни со други за да и машкото во тоа ситуација не повреди типка а ниту пак таа него, доколку нема никаква заинтересиранот.

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  8. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Факт е дека се повеќе женски се жалат на кукавичлукот на машките да пријдат а се повеќе мажи се жалат на дигнатоста на девојките така да вистината е некаде на средина ама ако треба да одберам страна ќе ја одберам женската.

Девојка како и да се понаша ако ми се свиѓа ќе ја освајам па и 10 корпи да ми мавне а дали ќе ми ги мавне културно или некултурно не ме интересира. Додека сметам дека вреди ќе ја бркам, кога ќе сметам не ми вреди веќе трудот или ми мавнала АПЛА финална корпа ја оставам и идам на друга.

Машко што има страв од одбивање, цел живот ќе си има проблем со сомодоверба, па зашто сме машки ако киксираме на едно обично освајање и удварање.

Корпата е дел од играта а кој не може да ја истрпи нека си седи сингл и нека се жали дека жените не чинат и не знаеле што сакаат :).

На WildCherry, De-lovely, Rock-a-Fella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Во никој случај не ги ставам машките во ист кош.. има машки што знаат како да се понашаат со женско а има машки што не знаат основни работи и бонтон!!

10. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Значи јас дојдов да барам критика за мене,совет вулгарен груб каков и да е ама за мене нема оправачка.
    Вчера зборев за Маца а сега самата сумн за никаде.

Значи само што влеговме во врска со типот и јас морам да ги замрсам работите и да ја оплескам работата.Кутриот денеска е преморен а јас морам да му држам лекции :fubar: :fubar:
    Типот се налути и ме избриша од секаде но на крај се покаја ми даде шанса да се поправам и да се објаснам.Ми даде последна шанса зошто ми рече дека не е прв пат да се однесувам вака :( Некогаш мислам дека јас не го заслужувам заради моево однесување.Премногу ме толерира а јас му вракам вака.Ми треба било што па и шамар ми треба фала богу да се освестам.Ем си ветив дека нема да правам како порано и јас пак со истата песна :x

WomanInRed јас мислам дека либерална е слободна врска,може грешам

11. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Пеликуна што има да ти даваме совет и сама викаш дека си свесна за твоето понашање..
    Не само што на овој начин ке го изгубиш (не дај боже) туку никој нема да трпи.. многу нормално дека ке се лути и нема да трпи таков притисок

Мој совет под идно да се ставиш на тапет и да си ги анализираш твоите постапки ако сакаш да го задржиш.. па и самата викаш дека е преморен па мораш да има малце разбирање :)

ти посакувам многу среќа :*

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Значи заклучок од муабетиве за дирекноста на девојките за жал е дека повеќето девојки незнаат како да флертуваат и индиректно да му даадт до знаење на типот дека им се допаѓа.
    Добро зошто мора да отиде некој, било машко или девојка, и да рече „ми се допаѓаш„ а првпат се гледаат. Затоа после се дигаат и се перценуваат, и машките и женските.
    Затоа подобро усовршете си ја уметноста на флертувањето преку кое се даваат прилично јасни и индиректни знаци за свиѓање кои само незаинтересиран не би сакал (не можел) да ги примети :)

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Свесна сум и тоа многу ама пусти стрaв да не го загубам а знам дека треба да се сменам.Почнав да се менувам,и пак на крај кога видов дека тоа девојчето кое ми расипа односите со него е пак овде се исплашив :fubar: не ми е и мене лесно ама ако продолжам вака после и Цацко нема да ми биде крив.Имам проблеми со самодовербата премногу па снае да се случи и да не му верувам.

14. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Пеликуна, верувај, ако беше за плукање, јас прв ќе те направев од магаренце подоле, ама не си, стварно веќе не си.
    Не можев да ти го лоцирам постот каде што си барала совет за твојата ситуација порано, но важното е што си барала. И верувам ти дале добри сугестии и совети. И ти пак не можеш да се смениш, тешко ти иде?

Знам промената не е лесна, особено ако треба да смениш дел од себе, но си направила важен чекор напред со тоа што си признаваш, и знаеш каде грешиш. Знаеш што треба да смениш.

Пцовки, вреѓања, сарказам...тука нема да помогнат. Сега останува на тебе и на силата што ја имаш, за да спроведеш промени. Во начинот на однесување, на размислување, љубомори, посесивност.

Ние си го направивме нашиот дел. Држам среќа ајт

Се помалку ми е јасно зошто ти воопшто си барала совети за твоите проблеми...

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Елементал немале врска со давање знаци, сега ако гледам сигурно биле од недостаток на љубов.. нели, или едноставно барање утеха... ;)

16. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Коментарот беше всушност комплимент :). Затоа што резонирањето на темава ти е одлично, па затоа ми е чудно што некогаш ти треба совети/сугестии.
    Или што знам, може и да е за социјализација + :D

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Aj јас пак да ви подосаѓам :)

Се сеќавате што ви кажував за тој што е постар од мене 8 години и што се свиѓаме и дека се мислам дали да му пишам...епа му пишав онака 5 мин муабет си направивме и лепотанот се искл...без да ми пише чао или било што...и сеа кој
    к*р
    му е ?

18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022

Фала ЕлеМентал,ама дел од вината ја имам јас и само јас.Тој како машко нормално ке му скисне толкава контрола да се има врз него а јас кога ко правам тоа кога му велам грдни зборови доцна сфакам што сум сторила :fubar: Некогаш навистина мислам дека не го заслужувам јас него,и дека мене ми треба само котек од негова страна или било од кој за да се свестам што правам.21 година имам а се однесувам како детенце :@ Што правел кај бил и со кој бил.Претходниот пат друго беше проблемот со него,значи неговото однесување кон мене беше ладен и ме навредуваше а кога сфати дека ке ме загубеше се поправи кон мене и од тогаш бевме во добри односи и започнавме врска а јас денес му приредив супер изненадување наместо да го продлабочиме односот.Размислувам да го оставам некој ден да се олади малку и да не го напнувам а јас да работам на мојата промена :wasntme:

Благодарам уште еднаш.
    Само најголем проблем овде го гледам девојчето кое претходно му ја полнеше главата

19. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    2.476
    надвор грми,врене итн.. ако има кабелски интернет 10000 % снемал нет

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Љочк, едноставно во спојлер копи-пејст нејзиниот профил, нека праваат репорт сите, и ете, мишн акомплишд! :D